Beindult a miniszterelnök-jelölt casting a baloldalon

2017. október 5., csütörtök · Egy hozzászólás

Ahogy az várható volt, Botka László visszalépése után beindult a miniszterelnök-jelölti casting a baloldalon. Kovács László, az MSZP volt elnöke a Kossuth rádió vendége volt, nevet egyelőre nem mondott, de neki lenne ötlete az alkalmas jelölt személyére. A Fidesz szerint megint bebizonyosodott, hogy a baloldalon „Gyurcsány Ferenc a főnök”, és a volt kormányfő embere lesz majd Botka László utóda. Tovább »

Gyurcsány: az összes körzetben veszíthet a baloldal

2017. szeptember 27., szerda · 4 hozzászólás

A demokratikus ellenzéki pártok akár az összes választókerületet elveszíthetik, ha külön-külön indulnak a Fidesz ellen az országgyűlési választásokon – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Gyulán, lakossági fórumon. Tovább »

Új választási rendszer a baloldalon – Gyurcsány ismét a külhoni magyarok ellen van

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Egy új és igazságos választási rendszer bevezetésének tervéről írtak alá megállapodást nyolc ellenzéki tömörülés – a Demokratikus Koalíció, az Együtt – a Korszakváltók Pártja, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt – képviselői szombaton Budapesten. Tovább »

Gyurcsány Szegeden: „Nem a Teremtőtől kaptuk Botka feltételeit”

2017. szeptember 19., kedd · 6 hozzászólás

„Nem vagyunk sem politikai szajhák, sem a Pál utcai fiúkból Gerébek, sem Júdások” – üzente Gyurcsány Ferenc az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, utalva Botka László azon kijelentésére, hogy elvtelen volt az elmúlt tizenhat év. A DK elnöke kijelentette, bármikor készek a 106 egyéni képviselőjelöltről egyeztetni a demokratikus ellenzék pártjaival, azonban nem hajlandóak föladni önállóságukat. Tovább »

Az elcsalt pénz nagy része pártkasszákba kerülhetett

2017. szeptember 14., csütörtök · 3 hozzászólás

Felmerül a gyanúja annak, hogy a Czeglédy Csaba által költségvetési csalással megszerzett, illetve a büdzsébe be nem fizetett csaknem 3,5 milliárd forint jelentős része az MSZP és a DK pártkasszájába kerülhetett – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön Szombathelyen, a városház előtt újságíróknak. Tovább »

A DK megszavaztatja tagjait az ellenzéki összefogásról

2017. szeptember 5., kedd · Egy hozzászólás

A Demokratikus Koalíció (DK) pártszavazást tart arról, hogy a jövő évi választáson összefogjanak-e más ellenzéki pártokkal – jelentette be a DK ügyvezető alelnöke. A pénteken kezdődő internetes voksoláson minden párttag részt vehet, a szavazás hat napig tart, a végeredményt pedig jövő hét pénteken jelentik majd be. Tovább »

Gyurcsány: kizárt a különalku egyes városokra

2017. szeptember 2., szombat · 4 hozzászólás

“Aki nem tudja a demokratikus ellenzéket integrálni, az a sokszínű országot sem fogja tudni majd együtt tartani” – mondta el a budapesti Nyugati téren, a Demokratikus Koalíció gyűlésén Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Beszédében nem csak a kormányoldalt, hanem az ellenzéket is bírálta. Tovább »

Magyar Hírlap: karakter nélküli, ezért borúlátó az MSZP

2017. szeptember 2., szombat · 8 hozzászólás

A Magyar Hírlap forrásai szerint a fővárosi szocialisták továbbra is egyeztetnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval a lehetséges jelöltekről. A budapesti szocialista pártvezetés egyfajta szavazatmaximalizálás miatt próbálja egyesíteni a 2010 óta nyolcfelé szakadt MSZP és SZDSZ „szétszéledt” voksait, hogy a megmaradt szalmaszálakba kapaszkodva némelyek bejuthassanak a parlamentbe. Tovább »

Gyurcsány felesége állhat a baloldal élére

2017. augusztus 22., kedd · 18 hozzászólás

dobrev_klara01_gs

Nem csendesedik a cirkusz a baloldal választási készülődése körül: Hiller István erősen támadja Botka Lászlót, Gyurcsány Ferenc pedig feleségét, Dobrev Klárát ajánlja közös baloldali miniszterelnök-jelöltnek. Tovább »

A DK megkezdi választási kampányát szeptember elején

2017. augusztus 13., vasárnap · 2 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció hivatalosan is megkezdi választási kampányát szeptember 2-án, egy fővárosi nagygyűléssel – jelentette be a párt szóvivője vasárnap. Az eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök szólal fel, a DK kampányfőnöke Molnár Csaba ügyvezető alelnök lesz. Tovább »

Tárki: erősödtek a kormánypártok az elmúlt negyedévben

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

A Fidesz-KDNP erősödése és néhány baloldali ellenzéki párt gyengülése jellemezte az elmúlt negyedévet a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, júliusi kutatása szerint, amelynek eredményét szerdán juttatták el az MTI-hez. Tovább »

Reakciók Orbán Viktor tusványosi beszédére (FRISSÜL)

2017. július 22., szombat · 6 hozzászólás

Németh Zsolt; Orbán Viktor

Az ellenzéki pártok is reagáltak Orbán Viktor szombati beszédére. Botka László szerint Orbán Viktor célja, hogy szembeállítsa Magyarországot Európával, a DK szerint a miniszterelnök elveszítette kapcsolatát a magyar valósággal. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor saját népével harcol, AZ Együtt pedig hazugsággal vádolja a kormányfőt. Reakciók. Tovább »

Fidesz: az MSZP és a DK számoljon el a diákoktól és az államtól ellopott pénzzel!

2017. július 20., csütörtök · 15 hozzászólás

Czeglédy Csaba

A Fidesz ismét felszólítja az MSZP-t és a DK-t: számoljanak el a diákoktól és az államtól ellopott pénzzel a Czeglédy-ügyben, ahelyett, hogy a fiatalokat átvágó, adócsaló ügyvéd mögé állnak. Tovább »

Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!

2017. július 2., vasárnap · 5 hozzászólás

czegledy5_lead

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről. Tovább »

DK-alelnök: nem engedünk Botka diktátumának, Gyurcsány kell a listára!

2017. június 13., kedd · 18 hozzászólás

nagy-huszein_tibor_sajttaj001kf

Nagy-Huszein Tiborral, a Demokratikus Koalíció Balástyán élő alelnökével beszélgettünk az DK 2018-as választási terveiről, az MSZP-vel, valamint más pártokkal történő összefogás különböző alternatíváiról. Szóba került Gyurcsány Ferenc Botka Lászlónak írt levele, valamint az is, hogy habár a volt miniszterelnök és családtagjai önként nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozatukat, s ezt javasolták szövetséges(jelöltj)eik első embereinek is, mégsem támogatták, hogy a szegedi polgármester családjának vagyonnyilatkozatát vizsgálja az önkormányzat jogi bizottsága. Tovább »

Kuncze: Botka stratégiája harakiri az ellenzékre nézve

2017. június 12., hétfő · 18 hozzászólás

Kuncze Gábor a balliberális oldal választási sikeréhez elengedhetetlen tartja a DK-szavazókat. Gyurcsány-fóbia helyett inkább a kormányzóképesség bemutatását javasolná. Az egykori SZDSZ arca Botkát sem tartja Orbán Viktor hiteles, felkészült, szimpatikus kihívójának. Tovább »

A kormány szerint elfogadhatatlan, hogy a DK bírákat és ügyészeket fenyeget

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

A kormány szerint elfogadhatatlan, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) bírákat és ügyészeket fenyeget – hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatorna kora esti híradójában, amelyben összeállítást közöltek a Sukoró-ügyben született kúriai ítéletre adott reagálásokból. Tovább »

Fidesz: a baloldal veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára

2017. június 8., csütörtök · 35 hozzászólás

Gyurcsány Ferenc

A baloldal pártjai, az MSZP és a DK konkrét veszélyt jelentenek Magyarország és a magyar emberek biztonságára, mert a Soros György-féle terv végrehajtására készülnek a bevándorlás kérdésében – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Gyurcsány levélben kérte együttműködésre Botkát (FRISSÍTVE)

2017. június 7., szerda · 11 hozzászólás

gyurcsany_forum007kf

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt “diktátumát” viszont nem hajlandóak elfogadni. Tovább »

Történelmi telefonhívás: megint egymásnak esett Botka és Gyurcsány (FRISSÍTVE)

2017. május 30., kedd · 17 hozzászólás

01_botka_mti

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt közölte: nem változott álláspontja azzal kapcsolatban, hogy kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt. Gyurcsány szerint ez nem tárgyalás, hanem diktátum. Tovább »

Fidesz: a költségvetési javaslat elősegíti a teljes foglalkoztatás megvalósulását

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A 2018-as költségvetési javaslat támogatja a teljes foglalkoztatás megvalósulására irányuló gazdaságpolitikát és tovább erősíti a családok támogatását – értékelt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, kitérve arra: a gazdaság teljesítményének köszönhetően tovább tudják vinni a munkából élők bérfelzárkóztatását. Tovább »

Következő oldal »