Palkovics: 45 milliárd iskolai informatikai fejlesztésekre

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

palkovics_laszlo04_gs

A kormány 45 milliárd forintot fordít az elkövetkező időszakban iskolai informatikai fejlesztésekre – mondta az oktatási államtitkár a Liga szakszervezetek szakmai konferenciáján pénteken Budapesten. Palkovics László arról is beszélt, hogy felülvizsgálhatják a tanítási szünetek elosztását, s bevezethetik a jövőben a természettudományos kompetencia-mérést. Tovább »

Várszegi Asztrik: A jó vezető nem uralkodik, hanem szolgál + FOTÓK

2017. április 4., kedd · 4 hozzászólás

varszegi_asztrik01_gs

A bencés regula a valós életben is jól alkalmazható – Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szegedi előadásában a másfél évezredes szabályzaton keresztül mutatta be az életünk, nevelésünk, oktatásunk szempontjából fontos értékeket. Szólt arról, hogy milyen a jó vezető, hogyan zajlik a döntéshozatal, miként kell fordulni a fiatalok, a diákok felé. Tovább »

Cseresnyés: összhangba kell hozni a munakerőpiaci igényeket a képzéssel

2017. március 31., péntek · Hozzászólok

Összhangba kell hozni a munkakerőpiaci igényeket a képzéssel, szorosabb kapcsolatra van szükség a képzés, oktatás és foglalkoztatás között – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Karcagon, a Karcagi Szakképzési Centrum által szervezett Jövő szakképzése – a szakképzés jövője országos szakmai konferencián. Tovább »

Palkovics: államközi szerződés lesz a feltétele külföldi felsőoktatási intézmények működésének

2017. március 29., szerda · Egy hozzászólás

palkovics_laszlo04_gs

A jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik – mondta Palkovics László, oktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Tovább »

Palkovics: jelentés készül a külföldi egyetemek magyarországi működéséről

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Az Oktatási Hivatal vizsgálja a Magyarországon képzést folytató külföldi egyetemek működési feltételeit, erről hamarosan jelentés is készül – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára szombaton, egy más témában tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva. Tovább »

Szeged ifjú tehetségeit és tanáraikat díjazták + FOTÓK

2017. március 22., szerda · Egy hozzászólás

tehetsegnap_dijatado003kf

Négy tanuló és öt felkészítő tanár vehette át a Szeged Ifjú Tehetsége, illetve a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat a Polgármesteri Hivatalban. Tovább »

Következő oldal »