Palkovics László: a tankerületi központ irányít, az iskola dönt

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Palkovics László

Az új tankerületi központok feladata a koordináció, a szolgáltatás, a döntések az iskolákban születnek ezután – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán. Tovább »

Január 20-ig lehet jelentkezni keresztféléves szakképzésekre

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

osztalyterem_iskola_oktatas_egyetem

Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t. Tovább »

Solti Péter a Klebelsberg Központ új vezetője

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Az emberi erőforrások minisztere január 16-ával Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztost bízza meg a Klebelsberg Központ elnöki feladatainak ellátásával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn közleményben az MTI-vel. Tovább »

Csépe Valéria: Az olvasástanításon nem a kütyük megjelenése miatt kell változtatni

2016. december 23., péntek · Hozzászólok

pedagogiai_estek_csepe_valeria07_gs

Az olvasás tanításáról, a szövegértés problémáiról, a legfrissebb PISA-jelentés eredményeiről beszélgettünk Csépe Valériával, az MTA TTK-AKK Neurokognitív Fejlődés Kutatócsoport vezetőjével, az MTA korábbi főtitkár-helyettesével. A szakember szerint nem kell félni az okoseszközöktől, csupán helyesen kell azokat használni. Tovább »

Klik: határozattal veszik át Szegeden az iskolákat

2016. december 22., csütörtök · Hozzászólok

iskola_tabla_konyv_tanitas

Hat önkormányzat nem írta alá a tankerületi központokkal közösen készített megállapodásokat az iskolák átvételéről, ezért Tiszaeszláron, Csömörön, Gödöllőn, Dunaújvárosban, Eleken és Szegeden határozattal döntöttek erről – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Dömötör Csaba: jobban teljesített a gazdaság, többlettámogatás az egészségügynek és az oktatásnak

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

EP-választás - Fidesz - Dömötör Csaba sajtótájékoztatój

A magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített, ez teszi lehetővé a további adócsökkentéseket, a béremelési programokat, és azt, hogy a kormány az év végén plusz források felhasználásáról döntsön a költségvetési zárás kapcsán – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek. Tovább »

Szegeden beszélt az Együtt oktatási javaslatairól Szigetvári Viktor

2016. december 16., péntek · 3 hozzászólás

szigetvari_viktor_sajttaj001kf

Múlt héten mutatták be terveiket, amelyekkel a foglalkoztatáspolitikai helyzetet javítanák. Három pontos javaslatuk számításaik szerint a büdzsé minimális módosításával megvalósítható. Tovább »

Balog: a tanárok felelőssége van a középpontban

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán

A tanárok felelőssége van a középpontban, pedagógusnak lenni nem magánügy – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán, csütörtökön Budapesten. Tovább »

Nem értékelték egyformán az utóbbi évek oktatási intézkedéseit a kulturális bizottság tagjai

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsag001kf

Az idei utolsó ülését tartotta a kulturális bizottság. A nyilvános napirendi pont egy része az idei évet zárja le, de szóba került a közgyűlés 2017. évi első félévi munkaterve is. A legnagyobb vitát azonban mégsem azok a kérdések váltották ki, amelyek esetében döntésük gyakorlati befolyással bírna az adott helyzetre. Tovább »

Palkovics: januárban tárgyalhat a PISA-felmérésről a köznevelési kerekasztal

2016. december 13., kedd · Hozzászólok

Palkovics László

Várhatóan januárban tárgyal a köznevelési kerekasztal a PISA-felmérés eredményeiről – mondta Palkovics László oktatási államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az államtitkár jelezte: jövőre folytatódik a pedagógusok béremelése, amivel 2017-re összességében 50 százalékos növekményt érnek el. Tovább »

Következő oldal »