Nyílt napot rendezett a szegedi Szent Gellért Szeminárium + FOTÓK

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

szentgellert_szeminarium_nyiltnap

A hagyományos nyílt napra olyan középiskolás vagy már érettségizett fiatalok érkeztek, akik hívást éreznek a papi szolgálatra. Hárman közülük már készülnek az idei felvételire, és ezért látogattak el a Szemináriumba. A vendégek a nyílt nap során találkozhattak a papnövendékekkel és elöljáróikkal, megismerhették az intézmény napirendjét és programjait, valamint megtekintették a Szemináriumot, illetve a szomszédságában álló Gál Ferenc Főiskola épületét.

A délelőtt során Lőrincz Dávid (IV. éves) és Bartus Ervin (III. éves) papnövendékek tettek tanúságot hivatásukról. Veréb László spirituális atya elmélkedésében Sieder Köder Izajás meghívása alkotásán keresztül beszélt arról, hogy az Istentől jövő hivatás nem csak a személynek, hanem rajta keresztül az egész közösségnek is szól. A szeminárium Szent Imre kápolnájában a közös szentmisét Serfőző Levente prefektus mutatta be. A közös ebédet követően a Fogadalmi templom és a Szegedi Dóm Látogatóközpont várta a vendégeket.

Szegeden az idei tanévben tizenhat papnövendék készül a papi szolgálatra. A tanulmányok, a pasztorális gyakorlat és lelkiélet az itt töltött idő három pillérét jelentik.

A szeminárium életéről és aktuális eseményeiről a közösségi oldalon és az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott. Tovább »

Palkovics: a diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyvet a következő tanévtől

2017. május 14., vasárnap · 3 hozzászólás

palkovics_laszlo04_gs

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára vasárnap Budapesten. Tovább »

Szabó Tünde: a kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

2017. május 11., csütörtök · 5 hozzászólás

szabo_tunde_gs

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti fórumon. Tovább »

Fazekas: a versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

fazekassandor01_szs

A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges, ehhez pedig össze kell hangolni valamennyi érdekeltnek és szereplőnek a munkáját – mondta a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, egy szakmai megállapodás aláírásán. Tovább »

Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére indult pályázat

2017. május 4., csütörtök · Hozzászólok

Felsőoktatási duális képzések fejlesztésére írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szociálismunkás- és a mérnöktanár-oktatás területén – jelentette be Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Palkovics László oktatási államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Szilágyi Péter: a külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje, lesz-e magyar jövő

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem, hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is – mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az “Év tanára” díjkiosztó ünnepségén, szombaton Budapesten. Tovább »

Következő oldal »