Közélet

Fidesz: „Erős kormányra van szükség!”

Fidesz: „Erős kormányra van szükség!”

2009. április 7., kedd
Fidesz: „Erős kormányra van szükség!”

„Választás és az emberek felhatalmazása nélkül csak egy illegitim, átmeneti, gyenge kormány jöhet létre, így az Ön hivatalba lépése a reménytelenség meghosszabbítását jelenti Magyarország számára" - olvasható a Fidesz Bajnai Gordonnak írt nyílt levelében a Magyar Nemzet oldalán. „A Fidesz továbbra is új választásokat sürget, mert csak ez hozhat megnyugvást, biztonságot és reményt az ország számára."

Bajnai Gordon

minden parlamenti párttal szeretett volna egyeztetni válságkezelő programjáról, de ezt a felkérést a Fidesz és a KDNP elutasította. A meghívásra válaszul a legnagyobb ellenzéki párt levelet küldött a miniszterelnök-jelöltnek, melyben úgy fogalmaztak, Bajnai „az MSZP programjának végrehajtása érdekében összefogott az emberek ellen az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. A Fidesz azonban nem vesz részt semmilyen, az emberek ellen irányuló összefogásban, éppen ellenkezőleg: mi az emberekkel fogunk össze".

Szijjártó Péter

a levelet ismertetve úgy fogalmazott, az elmúlt hét év szocialista-szabad demokrata kormányzásának következménye az, hogy Magyarország a közép-európai régió éllovasából az egész kontinens sereghajtójává vált, az államadósság az egekbe szökött, a vállalkozások és üzemek sorra mennek csődbe, napról napra nő a munkanélküliség és egyre több család érzi teljesen bizonytalannak a jövőjét. Most azokat az embereket akarják egy hatalmas megszorító csomaggal sújtani, akik egyáltalán nem tehetnek arról, hogy a szocialista párt a tönk szélére sodorta az országot - mondta Szijjártó. Magyarországnak ebben a helyzetben erős kormányra van szüksége, márpedig ez csak csak az emberek döntése, vagyis választás nyomán jöhet létre - olvasható az ellenzéki párt levelében. A Fidesz szerint Bajnai nem kapott semmilyen felhatalmazást egy ilyen méretű megszorító csomag bevezetésére, ezért erről nem is hajlandók tárgyalni vele. „Önt soha senki, semmire nem választotta meg: néhány levitézlett politikus és két bukott párt paktuma nem helyettesítheti sok millió magyar választó döntését. Választás és az emberek felhatalmazása nélkül csak egy illegitim, átmeneti, gyenge kormány jöhet létre, így az Ön hivatalba lépése a reménytelenség meghosszabbítását jelenti Magyarország számára." A levél az előrehozott választásoktól várt megoldás reményével, illetve a következő mondattal zárul: „Mi hiszünk abban, hogy Magyarország többre képes annál, mint amire az Önök európai mércével mérve szégyenletes kormányzása kárhoztatta."

A teljes cikk itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.