Szegedi KDNP: Minden feltétel adott a nyugodt tanévkezdéshez

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

Jöhet eső, fújhat a szél vagy lehet nyári hőség, a meteorológiai ősz kezdetének biztos jele, hogy két és fél hónapos nyári szünet után az iskolákban újra becsengetnek a napfény városában is. A SZEGEDma az idei tanévkezdés apropóján a szegedi gyermekeket, pedagógusokat is érintő kormányzati intézkedésekről az önkormányzat oktatási bizottságának két kereszténydemokrata tagját, Haág Zalán és Hüvös László önkormányzati képviselőket kérdezte. Tovább »

Hollik: a migránspárti szervezetek nem akarnak átláthatóan működni

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

hollik_istvan04_gs

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek – jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Hollik István: újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel

2017. július 12., szerda · 7 hozzászólás

hollik_istvan04_gs

A kormánypártok szerint Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének titkos számlái után újabb titkos szocialista széfek bukkantak fel. A Fidesz és a KDNP választ vár arra, hogy hány rejtekhely van, jutott-e lopott pénz a szocialistákhoz, és ha igen, mennyi. Tovább »

Kósa: pénteken egyetlen napirendi pontként szerepelhet a plakáttörvény a rendkívüli parlamenti ülésen

2017. június 19., hétfő · Egy hozzászólás

Kósa Lajos

A Fidesz frakcióvezetője szerint várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak. Kósa Lajos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón kiemelte: meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni. Tovább »

KDNP: mekkora támogatást kapott a Jobbik Simicsika Lajostól?

2017. június 16., péntek · Egy hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A KDNP továbbra is választ vár a Jobbik elnökétől arra, hogy mennyibe került a plakátkampányuk, hol vannak az erről szóló számlák és mekkora támogatást kaptak Simicska Lajostól, mert az ügyben áfacsalás gyanúja merül fel – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Hollik: a magyarság szégyenfalán van a helye Gyurcsánynak, Botkának és Vonának

2017. június 4., vasárnap · 24 hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A magyarság szégyenfalán van a helyük mindazoknak, akik 2010-ben nem álltak ki a magyar nemzet határokon átívelő egysége mellett, nem szavazták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, és ezen a szégyenfalon ott van Gyurcsány Ferenc, Botka László és Vona Gábor is – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. Tovább »

Kormánypártok: egyértelművé vált, hogy Botka Lászlónak van takargatnivalója + VIDEÓ

2017. május 22., hétfő · 5 hozzászólás

hollik_istvan04_gs

A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben. Tovább »

Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a Fidesz Botka László ellen

2017. május 18., csütörtök · 18 hozzászólás

fidesz_sajttaj006kf

A helyi Fidesz azzal indokolta meg ezt a lépést, hogy az utóbbi hetekben kiderült, Botka László vagyonnyilatkozatából több tétel hiányzott. Azt remélik, hogy a szocialista többség is partner lesz ebben, ugyanis az MSZP-hez köthető jogi bizottsági tagok szavazata nélkül nem indulhat meg a vizsgálat. Tovább »

Harrach: kettős igényt elégítenek ki a nyugdíjasszövetkezetek

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

Egyszerre elégítenek majd ki gazdasági és társadalmi igényt a közérdekű nyugdíjasszövetkezetek, hiszen csillapítják a munkaerőhiányt és kereseti lehetőséget biztosítanak az arra igényt tartóknak – mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggel műsorában Harrach Péter. Tovább »

Kósa: a Fidesz egyetért a pártfinanszírozást érintő szigorításra tett LMP-s javaslattal

2017. május 9., kedd · Hozzászólok

Kósa Lajos

Tartalmilag egyetért a Fidesz azzal az LMP-s módosító indítvánnyal, amely további szigorítást javasol a burkolt pártfinanszírozással kapcsolatban – közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szili Katalin Szegeden: A Kalmár-jelentés kulcs az autonómiához

2017. május 6., szombat · 26 hozzászólás

konyvbemutato_szili_katalin_kalmar_ferenc18_gs

Az autonómia nem cél, hanem eszköz a nemzeti kisebbségek megmaradásához – jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Szegeden, a KDNP-székházban a Kalmár-jelentés kötetbemutatóján. A miniszterelnöki megbízott szerint újfajta nemzettudatra van szükség, a magyarságnak meg kell mutatnia, hogy nem akar feloldódni ebben a globális világban. Tovább »

A vértói emlékhely megmaradásáért interpellál Haág Zalán a közgyűlésen

2017. április 25., kedd · 31 hozzászólás

verto005kf

A megyei és a szegedi KDNP sajtótájékoztatón is kiállt a vértói dombon kialakított emlékhely megmaradásáért, a pénteki közgyűlésen Haág Zalán pedig arról kérdezi Botka László MSZP-s városvezetőt többek között, hogy miért nem folytat érdemi párbeszédet az emlékhelyet létesítő civilekkel, és miért nem veszik figyelembe a környékbeliek véleményét. Tovább »

KDNP: Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést

2017. április 18., kedd · 14 hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A KDNP szerint Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meg kell állítani Brüsszelt, meg kell védeni a rezsicsökkentést, meg kell akadályozni a magyar családokra veszélyes energiauniót. Tovább »

Hollik: nincs szó a civil szervezetek ellehetetlenítéséről

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

A kormány nem akarja ellehetetleníteni, megbélyegezni a civil szervezeteket, csak a külföldről kapott támogatásokat kell nyilvánosságra hozniuk – közölte Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Tovább »

Megmentené a nemzeti összetartozást szimbolizáló emlékhelyet a KDNP a Vértónál

2017. április 5., szerda · 56 hozzászólás

verto006kf

Ellenzi a KDNP, hogy a vértói dombon lévő, a nemzeti összetartozást szimbolizáló székelykapu sor a „vérkör” futókör és a nyáron is használható sípálya áldozatául essen. Mint mondják, meglehetősen furcsa, hogy a városi főépítész anno támogatta a székelykapuk telepítését, most viszont az emlékhely felszámolását szeretné a város. Tovább »

Harrach Péter Szegeden: A KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli

2017. március 16., csütörtök · 7 hozzászólás

kdnp_sajttaj002kf

A KDNP számára kiemelten fontos a rászorulóknak, a nehéz helyzetbe került embereknek való segítségnyújtás – jelentette ki Harrach Péter Szegeden. A párt alelnöke hangsúlyozta, a hagyományos európai, keresztény értékek képviseletét igyekeznek megvalósítani, ami minden emberre vonatkozik. Tovább »

Harrach Péter: március 15-e a szabadság és a hazaszeretet ünnepe

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Március 15. a szabadság és a hazaszeretet ünnepe, és az 1848-as hősök emléke megérdemli, hogy méltó és méltóságteljes ünneplést kapjanak – mondta a KDNP frakcióvezetője a Pest megyei Márianosztrán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen szerdán. Tovább »

KDNP: akár kedden elfogadhatják a bírósági végrehajtásról szóló törvényt

2017. március 5., vasárnap · Hozzászólok

Az Országgyűlés kedden fogadhatja el a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) javaslatát a bírósági végrehajtási törvény módosításáról, amely szerint becsérték alatt a jövőben nem lehet elárverezni ingatlanokat – mondta a KDNP alelnöke vasárnap Budapesten. Tovább »

Hollik István: Majtényi László Soros György jelöltje-e?

2017. március 4., szombat · 2 hozzászólás

Majtenyi_Laszlo_mti

Mihamarabb tisztázni kell, hogy az ellenzéki pártok által az államfőválasztáson támogatott Majtényi László “Soros György jelöltje-e” – szólított fel a Fidesz és a KDNP szombati budapesti sajtótájékoztatóján Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Tovább »

Szalámitaktika és demokráciadeficit – a szegedi közgyűlés ellenzéki szemmel

2017. február 11., szombat · 15 hozzászólás

varosi_kozgyules029kf

Az MSZP és a DK szegedi harcát érdeklődve figyeli a közgyűlési ellenzék, többen Botka László hatalmi logikájának megbicsaklásáról beszélnek. Az értékelésekből az is kiderült, hogy nem nézik jó szemmel, hogy saját maguknak és a cégvezetőknek fizetésemelést szavaztak meg, miközben a baloldalon arról szónokoltak, hogy milyen sok szociálisan rászoruló él Szeged városában. Tovább »

A KDNP a szegediek érdekében módosítaná a városi költségvetést

2017. február 9., csütörtök · 22 hozzászólás

kdnp_sajttaj02_gs

“A szegedi KDNP-frakció minden olyan intézkedést támogat, mely Szeged érdekében történik. Nem tudjuk viszont támogatni az ezzel ellentétes döntéseket. Így nem szavazhatjuk meg a képviselők tiszteletdíjának emelését, miként az önkormányzati cégvezetők újabb, teljesen indokolatlan béremelését sem” – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi közgyűlési képviselőcsoportja. Tovább »

Századvég: tovább növelte előnyét februárra a Fidesz-KDNP

2017. február 8., szerda · Egy hozzászólás

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint a Fidesz-KDNP februárra tovább növelte előnyét az ellenzéki pártokkal szemben mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében; az elemzés szerint tovább gyengült a Jobbik. Tovább »

Az állandóság posztmodern szobrától az eltűnő, átalakuló milliókig – bemutatjuk a városatyáink legfrissebb vagyonnyilatkozatait

2017. február 1., szerda · 54 hozzászólás

kozgyules_varosi60_gs

Idén is számba vettük a szegedi városatyák vagyonnyilatkozatait. Megnéztük, ki mint gyarapodott, vagy éppen kinek, mennyivel lett kevesebb pénze, ingatlana, vagyontárgya. Ellenőrizze velünk választott képviselőit! Tovább »

Haág Zalán: Szegedet nem lehet mellékállásban vezetni

2017. január 20., péntek · 81 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP politikusa szerint Botkát egy cseppet sem érdekli a város sorsa, miközben a kormány komoly beruházásokat tervez. Haág úgy látja, Botka László nincs tisztában az átlag polgár gondjaival, mivel ő maga alig mutatkozik az emberek között. Egyetért azokkal, akik azt gondolják, le kell mondania a szegedi polgármesternek, hogy kormányfőjelölti ügyeit választott tisztségétől függetlenül intézhesse. Tovább »

Földesi Tibor visszatért Szőregre – Földesi Katalin köszönőlevele

2017. január 8., vasárnap · Hozzászólok

BC5K2403

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján jelentős emlékmű született Szőregen. Földesi Tibor emlékművének létrejöttéről Síkhegyi Béláné, született Földesi Katalin, a szőregi mártír leánya juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek. Mint levelében kiemeli, a gondolat és a szervezés elsősorban Dobák Lászlóné érdeme, akinek rendkívül hálás a fáradhatatlan munkájáért. Tovább »

Haág Zalán: Konstruktív ellenzékként dolgozott a szegedi KDNP

2016. december 30., péntek · 28 hozzászólás

kdnp_milka64_gs

A KDNP-frakció aktív munkát végzett 2016-ban a közgyűlésben, egy statisztika szerint az öt legtöbbször és legtöbbet megszólaló városatya között három kereszténydemokrata politikus – mondta el portálunknak Haág Zalán. A párt helyi elnök-frakcióvezetője úgy értékelt, hogy a baloldali erőfölénnyel szemben is fel tudtak lépni egyes kérdésekben, illetve kiemelte, hogy a KDNP nélkül nem jöhetett volna létre két ’56-os emlékhely sem Szegeden. Tovább »

Szegedi politikusok az amerikai elnökválasztásról: Bartha örömmel ébredt, Binszkinek jobban tetszett az előző nap

2016. november 10., csütörtök · 10 hozzászólás

trump_gyozelem

Bartha László és Haág Zalán úgy gondolja, egy olyan jelölt győzött, aki meghallotta a nép hangját, s választ adott arra, hogy a polgároknak elege van a valós problémákkal nem törődő liberális elittel. Binszki József viszont aggódik a populisták előretörése miatt, ezért Hillary Clintonra szavazott volna, ha amerikai polgár lenne. Három szegedi politikust kérdeztünk az amerikai elnökválasztás eredményéről, következményeiről. Tovább »

Nem fogadta el a parlament az alaptörvény-módosítást (FRISSÍTVE)

2016. november 8., kedd · 13 hozzászólás

Orbán Viktor

Nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást kedden a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Tovább »

Az ’56-os mártír, Földesi Tibor emlékművét avatták fel Szőregen + FOTÓK

2016. november 4., péntek · Hozzászólok

BC5K2360

Gyermekei, unokái tisztelői emlékeztek az ’56-os forradalmárra, aki hitt Kádár János hazug ígéreteinek, s ezért életével fizetett. Emlékművét a szőregi templomkertben állították fel. Tovább »

A kormánypártok nem támogatták a Jobbik módosító javaslatait

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

A kormánypártok nem támogatták az igazságügyi bizottság keddi ülésén a hetedik alaptörvény-módosításhoz kapcsolódó jobbikos módosítási javaslatokat – közölte Répássy Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője a testület ülése után tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

A szegedi kereszténydemokraták és civilek a Kálvária téren ünnepeltek

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

KDNP_56_megemlekezes_16-10-23_005

Október 23-án délelőtt – a hagyományoknak megfelelően – az Élhető Szegedért Egyesület (ÉSZE) szervezésében Móravárosban is megemlékeztek az ötvenhatos forradalomról és szabadságharcról. Az esemény szónoka Kalmár Ferenc miniszteri biztos, a KDNP Csongrád megyei elnöke volt. Tovább »

Sirok Mihály: Igaza van Pintér M. Lajosnak!

2016. október 9., vasárnap · 29 hozzászólás

Szijjártó Péter; Botka László; B. Nagy László

Ha nincs most elhatározás a rend kialakítására, ha nincs most akarat a változásra a polgári oldalon belül Szegeden, akkor a következő önkormányzati választás eredménye hamarosan borítékolható lesz – reagált főszerkesztőnk, Pintér M. Lajos október 6-i jegyzetére olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Következő oldal »