Szijjártó: az EU biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

Észre kell venni, hogy az Európai Unió biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik, miután az EU úgy döntött, hogy 3 milliárd euróért cserébe Törökországtól várja a migrációs hullám feltartóztatását – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági külügyminiszter pénteken az uniós tagországok külügyminisztereinek máltai, informális találkozójáról nyilatkozva az MTI-nek. Tovább »

Francia elnökválasztás – Szijjártó: az eredmény nagy lehetőség Európának, hogy lendületet kapjanak az új típusú megoldások

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

A franciaországi elnökválasztás első fordulójának eredménye nagy lehetőséget jelent Európának, az új típusú megoldásokról szóló gondolkodás ugyanis most új lendületet kaphat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn telefonon az MTI-nek. Tovább »

Szijjártó: Európának nem érdeke konfrontálódni Törökországgal

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Európának minden olyan veszélyforrást el kell kerülnie, ami a Törökországgal kötött migrációs megegyezés felrúgását eredményezheti, a halálbüntetést azonban az európai integrációban nem tekintik elfogadhatónak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tata Consultancy Services sajtótájékoztatóját követően kedden Budapesten. Tovább »

Szijjártó: a kormány továbbra is nyitott a tárgyalásra a CEU-val

2017. április 18., kedd · 3 hozzászólás

Szijjártó Péter

A magyar kormány továbbra is nyitott tárgyalni a Egyesült Államok szövetségi kormányával és készen áll bármilyen egyeztetésre a Közép-Európai Egyetemmel (CEU) – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Tata Consultancy Services sajtótájékoztatóját követően kedden Budapesten. Tovább »

Szijjártó: Magyarország és Szerbia érdekelt egymás sikerében

2017. április 13., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Magyarország és Szerbia érdekelt egymás sikerében, az utóbbi néhány esztendőben megkezdődött egy közösen írt sikertörténet, amely főként a vajdasági magyarok és a magyarországi szerbek sikeréről szól – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szabadkán, ahol több mint 3700 nyertes pályázóval írtak alá szerződést a magyar kormány vajdasági gazdaságélénkítési programjának keretében. Tovább »

Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre. Tovább »

Szijjártó: amerikai-orosz megállapodásra lenne szükség, de ettől messze vagyunk

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Amerikai-orosz megegyezés nélkül nem lehet feloldani a szíriai konfliktust, ám ettől most vagyunk a legmesszebb – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken újságíróknak, miután az Egyesült Államok hajnalban szíriai célpontot támadott rakétákkal. Tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország komoly érdeke az együttműködés Szlovéniával

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter; ERJAVEC, Karl

Három olyan közös fejlesztés van jelenleg napirenden, illetve folyamatban Magyarország és Szlovénia együttműködésében, amelyek Magyarország energiabiztonságát és érdekeit nagy mértékben szolgálják – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki ljubljanai látogatása alkalmával az MTI-nek telefonon nyilatkozva. Tovább »

Szijjártó Péter: Európa déli szomszédságában a helyzet egyre instabilabb

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

Európa déli szomszédságában egyre nagyobb az instabilitás, egyre több és súlyosbodó válság üti fel a fejét, amelyek rendezésével kapcsolatban az Európai Unió és a nemzetközi közösség erőfeszítéseinek dacára áttörő sikerről nem lehet beszámolni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozását követően. Tovább »

Következő oldal »