Szijjártó Péter: Magyarország követeli, hogy az EU megnyisson öt új csatlakozási tárgyalási fejezetet Szerbiával

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A kisebbségek jogainak védelme terén Szerbia számos európai uniós vagy az EU-tagságra váró ország számára példát mutathat, a nagyrabecsülés jeléül pedig Budapest nemcsak kéri, hanem követeli, hogy még az idén megnyíljon öt új csatlakozási fejezet a Szerbia és az Európai Unió közötti csatlakozási tárgyalásokon – hangsúlyozta Szijjártó Péter pénteken Belgrádban, miután találkozott Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős szerb miniszterrel. Tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország megerősödésével az egész nemzet nyer

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Magyarország megerősödésének az egész magyar nemzet a nyertese, hiszen azzal, hogy Magyarország erős országgá vált, és a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állt, nemcsak a Magyarországon élő magyarok, hanem a külhoni magyarok is rendkívüli módon meg tudnak erősödni – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szabadkán, ahol a magyar kormány vajdasági gazdaságélénkítő programjának nyertes pályázói írtak alá szerződéseket a programot megvalósító Prosperitati Alapítvány rendezvényén. Tovább »

Szijjártó: a német politikai vezetők elismerik a határvédelem fontosságát

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

A német politikai vezetők is elismerik a külső határok védelmének fontosságát, és elismerik Magyarország teljesítményét, függetlenül attól, hogy melyik politikai oldalhoz tartoznak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Stuttgartban folytatott tárgyalásai után. Tovább »

Szijjártó: az ukrán oktatási törvény visszavonását akarjuk elérni

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország a már elfogadott ukrán oktatási törvény, valamint a kijevi parlament előtt javaslatként fekvő nyelvtörvény és állampolgársági törvény visszavonását akarja elérni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) csütörtöki rendezvénye után tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján Budapesten. Tovább »

Ukrán oktatási törvény – Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Magyarország az Európai Unióban blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely a keleti partnerség program jegyében Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az európai integrációs folyamatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek, miután Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt. Tovább »

Szijjártó: 33 külügyminiszteri tárgyalás, 12 államközi megállapodás

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Az ENSZ közgyűlése alatt összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki vasárnap összegezte eheti New York-i tárgyalásait az MTI-nek. Tovább »

Szijjártó: Magyarország komoly biztonsági fenyegetésnek tartja az illegális migrációt

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Magyarország szerint az illegális migráció nagyon komoly biztonsági fenyegetést jelent Európára, és a kormány óriási problémának tartja, hogy az Európai Unió már rögtön az elején nem tudta kezelni ezt a jelenséget – mondta Szijjártó Péter a BBC televízió HardTalk című interjúműsorában. Tovább »

Szijjártó: Magyarország szolidáris Németországgal

2017. szeptember 16., szombat · Hozzászólok

Magyarország rendkívüli mértékben szolidáris Németországgal, hiszen a magyar emberek adóforintjaiból védjük a határainkat, így védjük Németországot is az illegális bevándorlással szemben – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek Angela Merkel német kancellár szombati lapinterjúkban megjelent nyilatkozatára. Tovább »

A magyar gazdaság lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar – jelentette be Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a HUNENT Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forint beruházással épülő új üzemének alapkövét. Tovább »

Szijjártó: az EU-nak be kell látnia, hogy az illegális migráció veszélyes

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Uniónak (EU) be kell látnia, hogy az illegális bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóta veszélyes és ellentétes az európai érdekekkel. Tovább »

A legátfogóbb megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

A lehető legszélesebb körű és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között, hogy a gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatok akadálymentesek maradjanak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. Tovább »

Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

A visegrádi országok egyetértenek: az illegális bevándorlás veszélyes

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Európában komoly törésvonal alakult ki a bevándorlás- és a biztonságpárti országok között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Szijjártó: a visegrádi csoport egységes marad

2017. szeptember 8., péntek · Hozzászólok

Dacára minden megbontási kísérletnek, a visegrádi csoport egységes marad általánosságban, de ezen belül a migráció szempontjából is, ezt világossá tették egymás között és mások előtt a V4-ek az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozóján – közölte Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter pénteken az MTI-vel telefonon Tallinnból, a találkozó helyszínéről. Tovább »

Szijjártó Péter: Lassan elegünk van a szolidaritásról szóló frázisokból

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

Lassan elegünk van a szolidaritásról szóló frázisokból, miszerint nem szabad szemezgetni, és minden országnak be kell fogadnia a menekülteket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Wiener Zeitung című osztrák lap szerdai számában megjelent interjújában. Tovább »

Szijjártó Péter: mélyül a vita a bevándorláspártiak és az ellenzők között

2017. szeptember 5., kedd · Egy hozzászólás

Európában egyre mélyül a szakadék azok között, akik bevándorláspártiak, illetve akik a bevándorlásra mint biztonsági kockázatra tekintenek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek nyilatkozva, miután részt vett a Szlovéniában rendezett Bledi Stratégiai Fórumom. Tovább »

B. Nagy László: Nem engedünk a kvótaügyben!

2017. szeptember 5., kedd · 8 hozzászólás

A magyar kormány elkötelezett, hogy a választók akaratát érvényesítse, nem engedünk kvótaügyben – szögezte le B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: az európai terrorcselekmények csak tovább erősítik a kabinet eltökéltségét és határozottságát. Az Európai Bíróság szerdai döntésével kapcsolatban az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber úgy fogalmazott, esélyt jelent, hogy „végleg begyógyítsák” a migrációs politikával kapcsolatos „nyílt sebeket”. Tovább »

Románia nem kifogásolja a magyarországi pártok erdélyi kampánytevékenységét

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Románia nem emelt kifogást az ellen, hogy a jövő évi magyarországi országgyűlési választás kampányában a magyar pártok megkeressék az erdélyi választóikat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román közszolgálati televízió (TVR) bukaresti magyar adása által hétfő délután sugárzott interjúban. Tovább »

Szijjártó: a kerítés Magyarországot és Nyugat-Európát védi

2017. szeptember 4., hétfő · Hozzászólok

Aki a határvédelmet nem sorolja a szolidaritás kérdéskörébe, az nem érti Európa jelenlegi helyzetét, és az a szolidaritás, amely nem hajlandó figyelembe venni a határvédelmet, nem igazi szolidaritás – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján. Tovább »

Határátkelőkről és kulturális intézetről egyezett meg Szijjártó

2017. augusztus 30., szerda · Egy hozzászólás

Két, jelenleg ideiglenesen és korlátozott nyitvatartással működő határátkelőhely állandó nyitva tartásáról, és a kolozsvári magyar kulturális intézet megnyitásáról állapodott meg Szijjártó Péter külügyminiszter román tárgyalópartnereivel szerdán Bukarestben. Tovább »

Holland külügyminiszter: nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között

2017. augusztus 25., péntek · Egy hozzászólás

Nyilvánvaló, hogy semmiféle kapcsolat nem áll fent a terrorizmus és a magyar kormány fellépése között. Ez fel sem merül – jelentette ki Bert Koenders holland külügyminiszter pénteken Hágában, a holland minisztertanács ülése előtt tett nyilatkozatában. Tovább »

Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyáron történtek alapján továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most. Tovább »

A magyar és szlovák kereset elutasítását javasolják a kvóta-perben (FRISSÍTVE)

2017. július 26., szerda · 21 hozzászólás

Illegális bevándorlás - Szerbia

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben. Tovább »

Szijjártó Péter: idén is rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott befektetések

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Idén újabb rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott magyarországi befektetések – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2017. első félévi munkáját értékelő sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Szijjártó: az Európai Bizottság hajtóvadászatot indított néhány közép-európai ország ellen

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Az Európai Bizottság “hajtóvadászatot indított” néhány olyan közép-európai országgal szemben, amelyek őszintén és világosan beszélnek az európai kihívásokról és képesek voltak hatékony válaszokat adni azokra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek. Tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket – jelentette ki Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozása után. Tovább »

Szijjártó: Európa keleti és nyugati felének el kell kezdenie együttműködni a terrorfenyegetéssel szemben

2017. július 11., kedd · 5 hozzászólás

“Itt az ideje, hogy a politikai korrektséget és a képmutatást feladva Európa keleti és nyugati fele elkezdjen együttdolgozni a terrorfenyegetéssel szemben, hogy Európát meg tudjuk védeni” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagországainak Ausztriában zajló informális külügyminiszteri találkozóján az MTI-nek kedden. Tovább »

Orbán Viktor közép-európai külügyi vezetőkkel tárgyalt

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

WASZCZYKOWSKI, Witold; LAJCÁK, Miroslav; PEJCINOVIC BURIC, Marija; Szijjártó Péter; Orbán Viktor; ERJAVEC, Karl

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta a visegrádi csoport (V4) magyar elnöksége első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Tovább »

Szijjártó: rendkívüli mértékben felértékelődik a V4-es együttműködés

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

szijjarto_v4talalkozo

Rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és racionalitásra épülő politikának, amelyet ezek az országok folytatnak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. Tovább »

Következő oldal »