Illegális bevándorlás – Szijjártó: egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

2017. március 25., szombat · Hozzászólok

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. Tovább »

Szijjártó Péter: a gyorsan változó világban bátor vezetőkre van szükség

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

A rendkívül gyorsan változó világban nagy szükség van bátor vezetőkre, mert ők tudják erőssé tenni országainkat, nemzeteinket, Aleksandar Vucic pedig bátor vezető – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Belgrádban Aleksandar Vucic miniszterelnök elnökjelölti kampányrendezvényén, ahol szerbül mondta el beszédét. Tovább »

Szijjártó: a versenyképesség érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

Az ország versenyképességének érdekében alkalmazkodni kell a megváltozott nemzetközi körülményekhez – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és Külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, pénteken Budapesten. Tovább »

Orbán Viktor: meg kell erősíteni az európai védelmi rendszert

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott csütörtöki budapesti megbeszélésén, az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. Tovább »

Szijjártó Péter a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását ajánlotta fel a terrorellenes harcban

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban. Tovább »

Szijjártó: a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné kell tenni Magyarországot

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Szijjártó Péter

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán. Tovább »

Szijjártó: örömteli a külkereskedelmi teljesítmény további növekedése

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

A magyar gazdaság olyan mértékben nyitott, hogy az export nagymértékben meghatározó, ezért örömteli, hogy a legfrissebb adatok szerint tovább javul a külkereskedelem teljesítménye – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. Tovább »

Szijjártó: szorosabbra kell fűzni az EU és a keleti partnerség országainak együttműködését

2017. március 10., péntek · Hozzászólok

A keleti partnerség program sikeressége nagyon fontos az EU hosszú távú biztonsága szempontjából, ezért szorosabbra kell fűzni a kezdeményezés országai és az unió együttműködését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután moldovai kollégájával egyeztetett. Tovább »

Következő oldal »