Kubatov Gábor: Hangosan és határozottan érvelünk a magyar út mellett

2017. május 26., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

kubatov_gabor03_gs

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája – mondta a SZEGEDma.hu-nak Kubatov Gábor. A Fidesz alelnökével Európa és Magyarország jövőjéről, a honi közbeszéd állapotáról, a gőzerővel folyó választási kampányról, a Soros- és a Simicska-féle ellenzékről, valamint a szegedi jobboldal újraszervezéséről is beszélgettünk.

Az egyneműek házasságágának legalizálása, beilleszkedni nem tudó és nem is akaró muszlim migránsok tömegeinek betelepítése, ehhez kapcsolódóan gyorsuló lépések a többnejűség engedélyezése felé, megroppanni látszó keresztény gyökerek, terrorcselekmények, erőszak – ezek jellemzik ma Európát, miközben Magyarország – ahogy a nemzeti konzultáció is világossá teszi – más irányba halad, más értékek mentén határozza meg önazonosságát. A baloldal egyenesen azzal vádolja az Orbán-kormányt, hogy ki akarja vezetni az országot az unióból, Európából. A manchesteri merénylet másnapján húsba vágó a kérdés: közös-e még a magyar és az európai út, és ha lehet közös, milyen áron?

A baloldal szokásához híven nem mond igazat, az Orbán-kormány nem akarja kivezetni Magyarországot Európából, az unióból, hiszen történelmileg, földrajzilag és kulturális tekintetben is ide tartozunk. Ugyanakkor kötelességünk kimondani, ha valami nem működik jól. Jelenleg az a helyzet, hogy saját pártcsaládunkban, az Európai Néppártban is reformellenzéki szerepet töltünk be, vehemensen, hangosan és határozottan érvelünk amellett az értékrendszer mellett, amit a magyar kormány képvisel. Érdekes és tanulságos látni, hogy lassan mintha Európa is változna, és belátná, hogy nem véletlenül mondjuk, amit mondunk, és tesszük, amit teszünk. Emlékezzünk vissza, mekkora balhé volt belőle, amikor megépítettük a kerítést a déli határon, aztán kisvártatva az osztrákok is ezt tették , igaz, valamiért nem kerítésnek nevezték…
Elmondjuk a véleményünket, miközben tiszteletben tartjuk mások álláspontját, senkit sem akarunk megváltoztatni. Az viszont határozott célunk, hogy ezekben a nemzetstratégiai kérdésekben magunk tudjunk dönteni. Ez a legfontosabb nézőpontbeli különbség közöttünk, fideszesek és a szocialisták között. Mi úgy véljük, Európa veszélyes útra lépett, és tönkreteszi magát azzal, hogy muszlim migránsok millióit akarja befogadni, de ez még nem lefutott meccs, és – miként azt Orbán Viktor az Európai Parlamentben is világossá tette – azt sem állítjuk, hogy biztosan nekünk van igazunk. Ezt majd a történelem ítéli meg. A saját sorsunkat illető szabad döntés jogát mindenesetre fenn akarjuk tartani magunknak. Mint most a migráció és a betelepítés kérdését illetően, annak idején az Alaptörvény és a médiatörvény ügyében is arról szólt már a vitánk Brüsszellel, hol húzódnak a nemzetállami döntési kompetenciák, ezekért a jogosítványokért harcolunk tehát most is.

kubatov_gabor08_gs

Európa jövője, integrációja szempontjából milyen változásokat, milyen új irányt jelenthet, hogy Emmanuel Macron elnökké választását követően megerősödni látszik a francia–német tengely, mely – legalábbis a szavak szintjén – az eddiginél egységesebb, erősebb, határozottabb Európa megteremtését jelölte ki céljául?

Nem lehet még pontosan tudni, mert nem látjuk a francia kormányt, így nem ismerjük annak működését, gazdasági és ideológiai irányvonalát. Egyelőre annyi biztos, hogy egy zavaros hátterű, magát centristának valló, de a liberális baloldalról származó politikus vezeti az országot Macron személyében, a teljesítményéről pedig majd az idő mond véleményt. Szeretném azonban felhívni a figyelmet az elnökválasztás második fordulójának másik résztvevője, Marine Le Pen egy fantasztikus mondatára: „Franciaországnak a választások után biztosan női vezetője lesz, vagy én, vagy Angela Merkel.” Úgy gondolom, ez mindenképpen olyan gondolat, mely elemzésért, megfontolásért kiált mind Franciaország, mind Európa jövőjét illetően.

Elemzők szerint a Macron-program – már ha átültetik a gyakorlatba – magával hozhatja a francia–német vezetésű közös európai hadsereget is, melynek létrehozását Orbán Viktor is többször sürgette, tekintettel arra, hogy az EU-nak a migrációs válság kellős közepén nincs saját, egységes védelmi kapacitása. Erre milyen esélyt lát?

Le kell szögeznem, jómagam nem vagyok kimondott hadügyi szakértő – szemben Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki kivételes szakértője a témának, valamint kiváló hadügyminiszterünkkel, Simicskó Istvánnal –, de számomra is nyilvánvaló, hogy az európai határokat csakis közös európai hadsereggel lehet megvédeni. Orbán Viktornak volt arra irányuló javaslata, hogy emeljék, rendezzék a Frontex mint európai hadsereg költségvetését, alakítsanak ki ebből egy igazán ütőképes, nagyobb haderőt, mely már a tengernél megállítja a bevándorlást. Ez által el lehetne érni, hogy a problémagócokba vigyük a segítséget és a békét, ne pedig a konfliktusoktól sújtott területekről importáljuk a migránsokat és velük együtt a nehézségeket, a terrorfenyegetettséget az öreg kontinensre.

Miközben Európában robbantanak, idehaza vadul plakátol a Jobbik, az MSZP, valamint a Momentum is, a zenés-táncos tüntikék mellett elharapózott a fizikai és a verbális erőszak, gyakorlatilag mindenki kampányüzemmódba kapcsolt. Hová feszíthető ez még a következő választásig hátralévő csaknem egy évben?

Számomra az a legmeglepőbb, hogy egy évvel a választások előtt nemhogy elindult, de gőzerővel és valóban durván zajlik a kampány. A törvényi szabályozás ugyan hivatalosan 50 napot enged meg, de ennél jóval előrébb hozta a kampányt a Simicska Lajos által felvásárolt Jobbik, valamint Soros György civiljei is e célból szervezgetik tüntetéseiket, kreálják folyamatosan a botrányaikat. Nem nagyon tudok mást mondani erre, mint hogy mérhetetlenül sajnálom. Sajnálom az országot, sajnálom a lakosságot, mert ennél tisztességesebb ellenzéki politikát érdemelnének. E mellett szilárd meggyőződésem, a kormány tagjai is megérdemelnék, hogy nyugodt körülmények között szolgálhassák a nemzetünket, Magyarországot és a magyarok gyarapodását.

kubatov_gabor06_gs

Nemrég beiktatásakor Áder János köztársasági elnök drámainak minősítette a közbeszédünk állapotának romlását. Tény, hogy rendszeresen olvasni lámpavasakról, vérről és takonyról, de nemrég a szemben álló felek mégis össze tudtak ülni egy Bayer-kávéra. Összességében ennyivel rosszabb lenne a helyzet, mint az USA-ban vagy Nyugat-Európában, vagy mindenki csak akkor túlérzékeny, ha az őt érő verbális attakról van szó?

Nézze, való igaz, hogy szinte mindenki panaszkodik mostanában a közélet és a közbeszéd állapota miatt. Amikor azonban belépek az egyik képviselőtársam irodájába, ott egy fényképen jól látszik a századelő zsebkendős szavazása, ahogy az akkori képviselők büszkén ülnek az Országház összetört bútorain. A magyar közélet, a magyar politika tehát már csak ilyen, bizonyos időszakokban rendkívül forrongó és vehemens. Kérdezem én: hol vagyunk így is Brüsszelhez képest? Aki követte nemrégiben a Magyarországról szóló európai parlamenti vitát, Orbán Viktor miniszterelnök küzdelmét, az azt láthatta, hogy a mi oldalunkon higgadt, következetes, szakszerű, tényszerű érvelés zajlik, az ellentáborban pedig magukból kifordult képviselők egész elképesztő ordítozása. Nemrég eljutottunk odáig, hogy egy „bátor” jobbikos képviselő fizikai bántalmazást helyezett kilátásba az egyik államtitkárunkkal szemben az Országházban. Ez példátlan, emellett az még megdöbbentőbb, hogy a Jobbik nem zárta ki a soraiból ezt az embert, és nem kérte, hogy azonnal adja vissza a mandátumát. Van hová fejlődni, és több mint 25 évnyi demokrácia után már lehetne kulturáltabb a vita és maga a közbeszéd, ám úgy érzem, szükségünk van még néhány esztendőre a demokráciában, hogy elsajátítsuk ezt a készséget.

Az ellenzéknek elfogytak az érvei, maradtak az erőszakos, hangos megoldások – mondta erről a minap a Magyar Időknek adott interjúban.

Mit tudnának mondani, amikor a gazdaságban 4,1 százalékos a növekedés, hét év alatt 700 ezer új munkahelyet hoztunk létre, az Orbán-kormány 8,8 százalékos béremelést hajtott végre, emelte a minimálbért, a szakmunkásbért, tanárok, az ápolók, a kórházi dolgozók bére 60 százalékkal nőtt? Mi nemhogy elvettünk egy hónapnyi pénzt, amint azt a szocialisták tették 2010 előtti kormányzásuk végén, hanem folyamatosan emeljük a béreket és fizetéseket. A nyugdíjak is emelkednek, miközben csökkentettük a nyugdíjasok számára fontos termékek áfáját, a rezsiköltségeket évek óta állandó szinten tartjuk, miközben a szocialisták amúgy 2002 és 2010 között tizenötször emelték a gáz a víz és a villany árát. Kicsit azért furcsa, hogy az ellenzék hét év alatt egyetlen lépésre sem mondta azt, hogy na, ezt tényleg jól csináltátok, azzal meg mégsem érvelhetnek, hogy ezek az intézkedések hátrányosak lennének a lakosság számára. Ezért nyilatkoztam, hogy elfogytak az érveik, nem maradt más számukra, mint a verbális és a fizikai agresszió, ezért fordulhat elő, hogy ránk törik az ajtót a Fidesz-irodában, betörnek újságok szerkesztőségébe, erőszakkal fenyegetőznek a Parlamentben.

Összetört bútorokon pózoló képviselőelődök ide, Brüsszelben ordítozó jelenkori politikusok oda, azért az mégiscsak új jelenség Magyarországon, hogy pártok vezetői fogják magukat, begyalogolnak szerkesztőségekbe, megfenyegetnek újságírókat, és aztán közös platformra helyezkedve a szocialisták lépten-nyomon igazságosságot és demokráciát hirdető miniszterelnök-jelölt-jelöltjével hazugsággyárnak minősítve eliminálnak tucatnyi médiumot. Erről mi a véleménye?

Stefka István a Charlie Hebdo elleni terrortámadáshoz hasonlatosnak minősítette az Origóval szembeni incidenst, és még ha jómagam kicsit talán túlzónak is érzem a véleményét…

…azt is írta Stefka, semmi garancia nincs rá, hogy holnap fegyverrel a kezükben nem rohanják meg a független újságírás központjait, mint anno szellemi elődeik, a Lenin-fiúk…

Rendben van, tény, hogy a Soros-legények nem terroristák, de ezek a szép arcú fiatalemberek mégiscsak újságírókat próbáltak meg megfélemlíteni. Ráadásul az összképhez tartozik, hogy egy órával azelőtt, hogy betörtek a szerkesztőségbe, megjelent egy cikk az említett portálon, mely részletesen tényszerűen bemutatta, hogy a szóban forgó ellenzéki társaság jelentős része HÖK-ös korában milliókkal szedte meg magát.

kubatov_gabor01_gs

Amiről azóta ráadásul ők is elismerték, hogy igaz.

Így van, ez volt tehát a felbőszülésük oka, az egész folyamat tökéletesen követhető és tetten érhető. Nem tudunk mást tenni, ki kell ezt bírni, együtt kell vele élni, de reményeim szerint a választás lesz a végső határ, és ha a polgári oldal ismét elnyeri a választók bizalmát, minden és mindenki lenyugszik, a helyére kerül. A sajtónak is azt tudom üzenni, bírja ki a választásokig, az eredmények tudatában reményeim szerint csillapodnak majd a kedélyek.

Igaz még nem tartotta meg kongresszusát az MSZP, de hónapok óta miniszterelnök-jelöltjeként mutatja be Szeged szocialista polgármesterét. Mit szól ahhoz, hogy Botka László „Tegyünk igazságot!” címmel úgy kampányol és úgy számolna le belső ellenségeivel, mintha semmi köze nem lenne a 2002–2010 közötti balliberális kormányok, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kabinetek tevékenységéhez, az ország eladósításához. Mennyire tekinthetők hitelesnek Botka László a gazdagok megadóztatásáról szóló elképzelései, amikor az országos sajtóban napról napra jelennek meg a hírek külföldi álomútjairól, családi luxusdzsipjéről, mesés vagyonáról? És mennyire tekinthető hitelesnek Botka László úgynevezett szociális érzékenysége, amikor polgármestersége idején, 2006 és 2010 között a Szeviép nevű, az önkormányzat által preferált cég Szegeden 11 milliárd forintot tüntetett el, ezzel csaknem 500 kisvállalkozást tett tönkre, vitt csődbe?

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája. 1 millió forintos jövedelem felett vetne ki különadót, miközben a saját jövedelme 3 ezer forinttal alacsonyabb, éppen 997 ezer forint, de ugyanígy képmutatás a többmilliós Rolex órája, az, hogy nem hajlandó magát alávetni a vagyonnyilatkozati eljárásnak, miközben a baloldallal falaztat magának. Borzasztó, hogy nem engedi, hogy a magyar emberek számára nyilvánvalóvá váljék, kié a 25 milliós luxusautó, és miből futja az exkluzív családi álomnyaralásokra, valamint egyéb luxuscikkekre. A Szeviép-botránynak számomra külön érdekessége, hogyéppen a hozzá hasonlóan a baloldalról indult Szabó Bálint akarja őt kérdőre vonni kiváló jogi anyaggal és érvkészlettel. Nem véletlen, hogy Botka nem tud védekezni, nincsenek válaszai, azaz nem csinál mást, mint menekül, mind a Szeviép-ügyben, mind az ingyenesen osztogatott parkolóbérletek ügyében.
Úgy látom, Szeged polgármestere soha nem volt ilyen nehéz helyzetben, mint most. Ráadásul határozott véleményem, hogy elveszítette motivációját is a várossal kapcsolatban, elfáradt politikus, aki nem talál már kihívást Szeged vezetésében. Ez nagyon fájó, hiszen egy ilyen gyönyörű, sokra hivatott, folyóparttal, színházzal, egyetemmel rendelkező város jóval többet érdemel, jóval nagyobbat ugorhatna, gyorsabban haladhatna, fejlődhetne. Még megállapodásra is juthattak volna a kormányzattal a szegedi fejlesztések ügyében, de kiderült, hogy nincsenek előkészített projektek, ami sokat elmond a város szocialista vezetéséről.

Mégis mi okozhatja akkor, hogy több ciklus óta sikeres Szegeden, a helyiek 2002 óta négyszer választották polgármesterré?

El kell ismerni, mi a Botka Lászlót megelőző időszakban, Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken, mindemellett Botka Lászlót sem tartom jó városvezetőnek, Szeged az adottságaihoz képest nagyon alul teljesít. Hosszú elemzést követően jutottam erre a következtetésre, és nem is vagyok ebben megrengethető. Ha egy személyt kell megneveznem, aki a sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között. Ebben a négy évben Debrecen és Szeged egyforma támogatást kapott az akkori Fidesz-kormányzattól, de nem ugyanoda jutott, és az sem véletlen, hogy egészen más irányt vett Bartha László és Kósa Lajos politikai karrierje is. Ráadásul Bartha László 2006 környékén, ellenzéki időkben, elhagyta a Fideszt, és mikor visszaadta a pártkönyvét, azt mondta: „Orbán Viktor mellett csak a leghűségesebb kutyái maradnak”. Ezzel szemben mi másként gondolunk a közösségünkre, mi jóban, rosszban ott maradtunk, kitartottunk és ezek után is össze fogunk tartani. Egy szó mint száz: amíg én ügyvezető alelnök vagyok, addig a bukott, a pártját később cserben hagyó, a bajtársiasságot, a hűséget sutba dobó politikus számára nincs visszaút a Fidesz közelébe.

kubatov_gabor09_gs

Januárban Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is azt nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak, az előző választásokon nem szerepelt úgy a szegedi Fidesz, ahogy az a polgári, nemzeti, keresztény oldal országos eredményéből következhetne. „Változtatni és javítani fogunk. A tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt” – tette hozzá. Hol tart most ez a megújulási folyamat? Milyen eredményeket értek el, és milyen feladatok várnak még a szervezetre?

A legfontosabb dolog, hogy megértsük, a győzelem nem pottyan magától az ölünkbe. Tisztességes, dolgozni akaró, a szegedieket szolgálni képes embereket várunk a sorainkba, akik nem a pozíciót keresik, hanem a munkát, és nem azt nézik, hogy lehet a másikat leradírozni a térképről, hanem elkötelezettek a minél szélesebb összefogás iránt. Egyszóval ilyen embereket keresünk. Nem véletlenül töltök most el egy napot Szegeden, mindenkivel beszélek, és célom, hogy társakat találjak ahhoz a tervhez, mely a fejemben már összeállt, és melynek célja a szegedi polgári jobboldal rendbe tétele. Jó esélyeink vannak! Azt látom, hogy a 2018-as országgyűlési választáson az egyik szegedi körzetet be tudjuk húzni, és a másik sem reménytelen. Ezt követően szeretnénk majd elérni, hogy a választók a város irányításával is megbízzanak bennünket. Szeged megérdemelné, hogy akkorát fejlődjön, mint Debrecen vagy Hódmezővásárhely, és ehhez jó alapot ad, hogy tele vagyunk ígéretes tervekkel.

Készülnek-e arra, hogy amennyiben Botka László bekerül a Parlamentbe, akkor adott esetben le kell mondania polgármesterségéről, tehát már jövőre akár előrehozott polgármester-választás is lehet Szegeden?

Miniszterelnök úr azt szokta mondani, hogy előbb elejtjük a medvét, aztán tárgyalunk majd a szűccsel. A munka, az egyetértés, az őszinteség, a bajtársias közösség létrehozása jót fog tenni a szegedi jobboldalnak. Szeretnénk, ha ennek lenne presztízse: tehát megbecsülni a közösséget, büntetni az árulást! Nem kívánunk olyanokkal együtt dolgozni, akik viszályt szítanak, csakis olyanokkal ülünk egy hajóba, akik tele vannak tervekkel, irányítani és fejleszteni szeretnék ezt a nagy lehetőségek előtt álló várost.

Végezetül kanyarodjunk el kicsit a politikától, hiszen Ön a Ferencvárosi TC elnöki tisztségét is betölti. Tavaly utcahosszal bajnok labdarúgóik nem úgy szerepelnek a bajnokságban, ahogy azt várták, jelenleg csak negyedikek a tabellán – igaz, a kupadöntőbe beverekedték magukat. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökhöz hasonlóan Ön a Fradi Öregfiúk együttesét is erősíti. Ha már ennyi a közös pont: Szeged régóta vár egy modern stadionra és egy NB I-es csapatra, adódik a kérdés, mikor nézhetünk Szeged – Fradi élvonalbeli mérkőzést egy új szegedi arénában?

A bajnokság sajnos valóban nem úgy sikerült, ahogy vártuk és reméltük, viszont a kupagyőzelem és a Jóisten segítségével a nemzetközi kupaszereplés még összejöhet, ez azért szépségtapasz lenne a Fradinak. Célunk, hogy nyárra egy erősebb, ütőképesebb csapatot rakjuk össze. Ami magát a labdarúgást illeti, püspök úrral sok minden miatt imádjuk mérhetetlenül ezt a sportágat, és elsősorban is azért, mert közösségépítő. Tehát a futball nem azért van, hogy csak te győzzél, hanem sok mindent meg lehet általa tanulni – főleg egy gyermeknek –, ami fontos az életben: segíteni a gyengét, közösségben dolgozni, alkalmazkodni másokhoz, hinni a munkában és abban, hogy ha sokat edzel, jobb leszel a pályán. Ahogyan a való életben: ha sokat tanulsz, sikeres ember leszel. Nem mellesleg egészségesebb felnőtt.
Szeged egyébként nagyon megérdemelne egy NB I-es csapatot, hiszen Dél-Magyarországnak is alig nyílik esélye, hogy minőségi focit lásson. Nagyon szeretnék mihamarabb a modern, 21. századi, új stadionba tétmeccsre idejönni a Fradival, és megmutatni a zöld-fehér közösségnek, milyen csodálatos hangulatú hely Szeged a déli határon, és az itt élők is mennyire szeretik a labdarúgást. Biztos vagyok benne, hogy az új stadion komoly előrelépést jelent majd a szegedi felnőttcsapat és az akadémia számára is.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 46 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.68.152 IP címről szól hozzá.

 • 46. Botka bukta. hozzászólt ekkor: 2017. május 27., szombat, 11:50
  Válaszolok

  43. “Szükség van-e a kerítésre a határon vagy nincs? Az agonizáló elvtársak most kapkodják a fejüket és a levegőt az elfekvőben.”
  Rájuk gondolhatott Botka amikor kijelentette, hogy a szegedieket nem zavarja a migránsáradat?

 • 45. NEMES ILONA hozzászólt ekkor: 2017. május 27., szombat, 11:20
  Válaszolok

  én nagyon drukkolok Szegednek a kultúrája megőrzése miatt!! a nagyon nagyszerű KIVÁLÓ!! szakemberek dolgoznak ott a szimfonikus Zenekarban!! A SZINHÁZBAN!! AMI A NEMZETI NEVET VISELI !!ÉS TELJESEN LEPUSZTULT, AKÁR CSAK A SZEGEDI EGYETEMHEZ TARTOZÓ ZENEMEŰVÉSZETI!! AHOL NAGYON ELISMERT VILÁG HÍRŰ MŰVÉSZEK TANÍTANAK EGY LEROBBANT MÁR 20 ÉVE IS ILYEN VOLT ÉPÜLETBEN!!ÉS AKÁRHOL VANNAK A VILÁGBAN MINDÉG VISSZATÉRNEK SZEGEDRE!!!

 • 44. SP hozzászólt ekkor: 2017. május 27., szombat, 11:08
 • 43. migránssimogató hozzászólt ekkor: 2017. május 27., szombat, 10:02
  Válaszolok

  41. Botinak sikerült minden szoci szimpatizánst elbizonytalanítani?
  Szükség van-e a kerítésre a határon vagy nincs? Az agonizáló elvtársak most kapkodják a fejüket és a levegőt az elfekvőben.

 • 42. vásárhelyi hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 21:49
  Válaszolok

  NP! Ha így látod, akkor ne aggodj, a főnököd, az “imádott jetikéd”, továbbra is számíthat a szolgálataidra. Tehát, nem logikus az”…”aggódásod.

 • 41. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 21:10
  Válaszolok

  Lejött Pestről egy megmondóember akinek egyébiránt lennének otthon is elvégzendő feladatai de:
  1,Földbe döngölte a mostani, helyi Fidesz vezetést….igen.
  2,Tudott épeszű, végre is hajtható alternatívát elővezetni….nem.
  3,Sikerült neki az eddig sem acélosan egységes helyi Fideszen belül újabb frontokat nyitni……igen.
  4,Sikerült belengetnie egy eljövendő vezetőváltást…..igen.
  5,Sikerült minden szimpatizánst, elkötelezett fideszest elbizonytalanítani….igen.

  Ha ez film lenne akkor szerintem a forgatókönyv íróját szerényen csak B.L.-nek írnák ki…..

 • 40. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 18:18
  Válaszolok

  36. tikle
  Nos ez volt az a hozzászólás, ami annulálta a 34-s sorszámú hozzászólást. Nem a lóláb, a ló lóg ki öcsém! :-)

 • 39. szegedi hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 18:07
  Válaszolok

  Tisztelt Bartha László! Ott leszek. H. B. J.

 • 38. Bartha László hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 17:44
  Válaszolok

  Tisztelt szegedi! Rendben, jövő szerdán 17.30-kor a Stefánia Kávézó és Bisztróban (a Csongrád Megyei Ügyészség mellett a Stefániaán található)a teraszon találkozunk, ha megfelel a helyszín. Üdv: BL

 • 37. tikle hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 16:35
  Válaszolok

  szegedi, amiben egyetértünk, igen, Szegednek változásra van szüksége, összefogásra. Az emberi hibákról nem óhajtok nyilatkozni, sajnos igaza van. De, azthiszem, nem mindenképpen és nem mindenkit kell a régi motorosok közül kiebrudalni. Engem nem érint, mert sosem voltam politikai pozicióban, s ezután sem óhajtok lenni. Azokat igen,el kell távolítani, akik ellentétet szítanak, és nem viszik előre a hajót. Én – kicsit túl idealizáltan-, hiszem, hogy mindenkiben megvan a jó szándék, csak kérdés, hogy képes-e önmaga árnyékán túllépni. A személyeskedéseket kell befejezni. És ez lesz a legnehezebb munka, azt már most borítékolom.

 • 36. tikle hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 16:25
  Válaszolok

  Ja, és nem mellesleg: magam személyesen talán 3-4 alkalommal találkoztam Barthával, akkoris szinte pár mondatos, lényegtelen dolgokról beszéltünk.
  Megvédenem nem kell, hisz van ő olyan értelmes, hogy megvédje magát. A Kubatovval – a fidesszel való esetleges ellentéteit-, majd megbeszélik, ha akarják.
  Ám, én anno végignéztem az ő polgármestersége alatt történt helyi jogszabályváltoztatásait, tevékenységét, s az alábbi következtetéseket vontam le: Amikor a városfejlesztéshez Bartha nekifogott – Eu-s támogatások nélkül-,neki köszönhető a Kárász utca felújítása, a csatornázásokhoz a pályázati pénzek elnyerése, az Etelka-sor sportcentrummá alakításának jogszabályi hetterének megalkotása. Amikor Botka hatalomra jutott, tulajdonképpen a Bartha-éra döntéseit vitte tovább. Négy évig tulajdonképpen Barthából élt. Totális pofátlanságnak tartom, hogy a polgármesterváltás utánra eső Kárász utca átadójára meg sem hívták.Valószínűleg félt Bartha szemébe nézni az ellene elkövetett “suttogó propaganda” miatt. A csatornázás megkezdése, amire Bartha nyert pénzt, Botka kezében botrányosra sikeredett. Arról már nem beszélve, hogy Botkáék üvőltve támadták, mert 5 milliárdos tartozása volt a városnak. Aztán mi történt? Orbánéknak nagyságrendileg nagyobb adósságot kellett átvállalniuk, ami egyébként kozmetikázott tartozás volt, mert a valós tartozások az Önkormányzati cégeket terhelték. Nem azt mondom, hogy Bartha nem követett el hibákat, de mi az ahhoz képest, amiket Botkáék műveltek. A CVU nemrégen kiadott összefoglalójából pontosan kiolvasható. Szóval ennyit Bartháról és az ő szapulásáról.

 • 35. Semleges hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 16:24
  Válaszolok

  tlke/bartha, micsoda népszerűség!! a maga által “publikált” nyílt levelére FB oldalán az utóbbi 20 órában KETTŐ mély hozzászólás érkezett! ennyire népszerű a bartha, ennyire népszerű tlke? vagy ennyire hiteltelen amit irt?? hogy melyik az igaz, magát idézve “a közvéleményre bízom”!! amúgy sikerült szép mélyen beny..ni a nagyvezírnek!!!

 • 34. szegedi hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 16:13
  Válaszolok

  Tisztelt Tikle. Igazából színesen bemutatta Kubatov Gáborral készült cikk oldalán a CVU-t. (Bartha László új javára, ő ezen felületet nem használta saját céljaira.) Önök soraiban Botka úrnál komoly hibát vétő emberek is megtalálhatóak… nem politikailag (!) nyugalom, az kicsi hiba. Emberileg…. Az már súlyosabb. Ezt csak kiegészítésképp írom a nagy bemutatkozáshoz. Tökéletesen megfogalmazta: ,,soraikban szinte minden pártszimpatizáns megtalálható” – ennek ellenére sok sikert kívánok munkájukhoz Szeged város és saját érdekükben.
  Szeged polgársága olyan szempontból messzemenően nyugodt, hogy valódi változás indult el, lépésenként.
  A feltett kérdésre válaszolva: semmi bajom a CVU-val – pusztán Bartha Lászlótól kérdeztem, van-e Önökkel aktív kapcsolata.
  Köszönöm, hogy ilyen szinten ,,irányítja” a CVU – színes csapatával a város közéletét.
  Pontosan tudtam, hogy rárepülnek már csak a megemlítésükre is.
  Sok sikert.

 • 33. tikle hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 15:57
  Válaszolok

  szegedi, azért feltenném a kérdést önnek: mi a baja a CVU-val? Különösen, mert a CVU nem politikailag behatárolható szervezet.Kifejezetten helyi, és nem országos hatáskörű civil szervezet, mely szimpatizál minden helyesnek tartott helyi kezdeményezéssel, jöjjön az bármelyik oldalról, de kritizál mindent, amit úgy érez, hogy nem viszi tovább Szeged fejlődését. Többek között én is tagja vagyok, aki, mint magánember jobboldali értékeket tartom fontosnak. A CVU-ban szinte minden pártszimpatizáns megtalálható, akik félreteszik saját pártérdekeiket, s a város szociális, gazdasági, kulturális stb.. általuk(általunk) vélt további fejlődését keresik(keressük). Nincsenek fóbiáink, ha le kell ülni más szervezetekkel,önkormányzati képviselőkkel, pártok képviselőivel, de nem kötődünk hozzájuk. Ahogy a TLK-hoz sem, s mint olvastam itt kommentben, valaki azthiszi, Kothenc János a markunkban lenne. Nincs, és nem is volt. Kothencz János önálló szuverén személy, akinek a munkáját – ha az helyes irányba megy-, természetesen támogatjuk. Vannak akik itt minket fideszbérencnek tart. Igen, természetesen velük is szoktunk eszmecserét folytatni. Botka Lászlóval azért nem ( pedig, ha akarta volna többször leülhetett volna velünk beszélni, mi nem zárkóztunk volna el előle.), Ám, szerintünk Botka Lászlónak fogalma sincs az igazi baloldali értékrendekről. Furcsa kimondani, de ma a mai magyar kormánynak több olyan intézkedése van, volt, amit az előző baloldali kormányok elmulasztottak megtenni, pedig baloldai értékek. ( IMF. kipaterolása, Devizahitel, Családtámogatási program beindítása, Rezsicsökkentés, stratégiai jelentőségű szolgáltatások visszavéttele – Víz- villany-gáz- stb… Aki tüzetesen elolvassa a cikkeinket, láthatja, valós adatokkal, valós tényekkel dolgozunk, és azok alapján mondunk értékítéletet. Annak valós tartalmát pontosan visszaigazolja, hogy a városvezetés részéről nincs is tiltakozás miattuk. Pontosan tudják, hogy igazat írunk, azért probálnak tenni úgy, mintha nem ismernék a cikkeinket, pedig tudjuk, hogy igen, olvassák. A fent leírtak saját meglátásaim a CVU-ról. Kijelentem gyorsan, hogy nem vagyok a CVU szócsöve, és nem hatalmaztak meg rá, hogy a fentieket leírjam. Ismerve a CVU-t attól sem kell félnem, hogy ezért “pártfegyelmit” kapok, tekintettel arra, hogy mi egymás – akár ellentétes véleményét is tiszteletben tartjuk.

 • 32. figyelmeztető hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 15:21
  Válaszolok

  27.
  Csak nem ezeket hiénákat hívja meg kávézni? Besúgók,jelentgetők,némelyike tartótiszt stb…
  Ezek kerülik a fényt és a nyilvánosságot!

 • 31. Rolexeskockázat hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 13:12
  Válaszolok

  30. Np te nem leszel ott? Te mint a legokosabb fórumozó, és az aki egyébként is mindenhez ért, emelhetnéd a szellemi nívót.

 • 30. NP hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 12:52
  Válaszolok

  Ezen a kávézáson vajh’ mi a rákról fognak eszmét cserélni? A szellemóriás “szegedi” egyszerűen közli a megcáfolhatatlan tényt:
  “Nem volt szükség beépített emberre, hiszen hosszú-hosszú ideje a szegedi Fidesz és a szocialisták közösen dolgoztak együtt.”
  Kész.
  Ennyi, NERtársak lehet továbbmenni…

 • 29. szegedi hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 12:27
  Válaszolok

  Tisztelt Bartha László úr. A meghívást elfogadom, a helyszínt határozza meg Ön, az időpont viszont legyen szerdai nap 17.30.
  A feltett kérdésekből tökéletesen össze lehet (kell is) állítani – mivel itt terjedelemre és időre hivatkozott, nyilván elfoglalt és érthető -, így teremtünk rá lehetőséget, szóval nem csak a mi szűk körünkbe, hanem nagy nyilvánossághoz is eljutnak a válaszai. Szeged városa elé.
  A múltról és a jelenről – no és az itt feltett jogos kérdésekről. A munkáról.

 • 28. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 12:19
  Válaszolok

  27.Bartha László

  Lehet, hogy ez többeket érdekelne, mint ahányan hódolnak a kávézás élvezetének, vagy éppen nem érnek rá kávézni. Ahol a nyílt levél is megjelent, a terjedelem aligha okozhat problémát, de hát nem akarásnak nyögés a vége! :-)

 • 27. Bartha László hozzászólt ekkor: 2017. május 26., péntek, 11:42
  Válaszolok

  Kedves szegedi, Bobettor és még ha van bárki más: Sok – jogos – kérdést kapok, ezekre itt szerintem nincs nagyon lehetőség válaszolni, márcsak a terjedelmi korlátok miatt sem. Időm sem engedi most, de nem akarok kibújni a válaszadás elöl, így szívesen meghívom Önöket egy kávéra a jövőhét valamelyik napján és akkor személyesen is tudok válaszolni. Valamikor délután visszanézek az oldalra, remélem elfogadják a meghívásomat. Javaslatom kedd vagy szerda 17 óra után, a helyszín kevésbbé fontos. Üdv: Bartha László

Ugrás az oldal tetejére