Szabót és Joóbot javasolják országgyűlési képviselőjelöltnek

2017. szeptember 22., péntek · 3 hozzászólás

Csongrád megye 1-es és 2-es választókerületében is javasolt országgyűlési képviselőjelöltet az MSZP Szegedi Szervezete a jövő évi választásokra. A párt Szabó Sándort és Joób Mártont nevezte meg. Tovább »

Botka még a saját szavának sem hisz

2017. szeptember 21., csütörtök · 4 hozzászólás

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a hétvégén nagyszabásúnak szánt beszédet mondott a párt választmányi ülésén, amit az ATV is közvetített, de az elég hamar világossá vált, hogy hiába tartozik szorosan a szakmájához az emberek meggyőzése, ez nem igazán sikerül neki. A Jégtörő blog öt pontban szedte össze, hogy miért nem. Tovább »

Magyar Idők: tizenegy éve tudunk az őszödi beszédről

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Ma tizenegy éve annak, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori MSZP-s kormányfő Balatonőszödön elmondott, hírhedt beszéde – írja a Magyar Idők. A trágár fordulatokkal tarkított önleleplező monológ a szocialisták zárt frakcióülésén, 2006 májusában hangzott el, a kiszivárogtató személyére azóta sem derült fény. Tovább »

Az MSZP “szembesítő kampányt” indít a fideszes kormányzásról

2017. szeptember 14., csütörtök · 5 hozzászólás

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának hajdúszoboszlói ülésén megállapodás született arról, hogy a párt “szembesítő kampányban tájékoztatja a magyar társadalmat a 2010 óta tartó országromboló fideszes politika következményeiről” – közölte az MSZP csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Fidesz: Hiller István és a szocialisták elvették a fiatalok jövőképét

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Hiller István annak a Gyurcsány-kormánynak volt az oktatási minisztere, amelyik “bevezette a tandíjat, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és azt mondta nekik, el lehet menni innen” – írta a Fidesz-frakció keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Tovább »

Magyar Hírlap: karakter nélküli, ezért borúlátó az MSZP

2017. szeptember 2., szombat · 8 hozzászólás

A Magyar Hírlap forrásai szerint a fővárosi szocialisták továbbra is egyeztetnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval a lehetséges jelöltekről. A budapesti szocialista pártvezetés egyfajta szavazatmaximalizálás miatt próbálja egyesíteni a 2010 óta nyolcfelé szakadt MSZP és SZDSZ „szétszéledt” voksait, hogy a megmaradt szalmaszálakba kapaszkodva némelyek bejuthassanak a parlamentbe. Tovább »

Tájékoztató kampányt indít a Fidesz a nyugdíjasok informálására Vona Gábor szavairól

2017. augusztus 21., hétfő · 9 hozzászólás

Vona Gábor

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít hétfőn a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Tovább »

Molnár Zsolt Szegeden: nem lesz vita a nyilvánosság előtt (FRISSÍTVE)

2017. július 31., hétfő · 31 hozzászólás

botka_molnar004kf

Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja hétfőn Szegedre utazott, hogy Botka Lászlóval, pártja miniszterelnök-jelöltjével egyeztessen nézeteltérésükről. Hosszasan egyeztetett a két politikus az MSZP helyi székházában. Molnár szerint a párt egysége a legfontosabb, ezért a nyilvánosság előtt nem fognak stratégiai vitákat folytatni. Tovább »

Botka: Orbán Viktor és a Fidesz leváltása az életem

2017. július 27., csütörtök · 75 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem tűri a pártjában az árulást és a Fidesszel való kollaborációt, az ellen – szavai szerint – tűzzel-vassal harcolni fog. Botka László a 168 óra című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban arról is beszélt, hogy ősszel programot hirdet, amelynek része, hogy kormányra kerülésük esetén hatszázezer forintos bérig mindenkinek csökkenni fog az adóterhe. Tovább »

Magyar Idők: Soros már 2002-ben támogatta Botkát

2017. július 20., csütörtök · 73 hozzászólás

02_botka_mti_nemeth_gyorgy-780x407

Soros György 2002-ben külső támogatást nyújtott Botka Lászlónak, aki akkor Szeged polgármesteri székéért szállt sikeresen ringbe. Ez pedig különösen érdekessé teszi a tényt, hogy most, amikor a szocialista politikus miniszterelnökségre pályázik, mindketten egy napon jártak Brüsszelben. A tőzsdespekuláns magyarországi helytartói negyedszázada szorosan kötődnek a baloldalhoz, 2010 előtt különösen az SZDSZ-szel volt szoros, személyes a kapcsolat, 2002-ben pedig nemcsak a Tisza-parti városban, hanem országszerte beavatkoztak a politikába. Tovább »

Fidesz: a Czeglédy-ügyben létrejött a Botka-Gyurcsány-koalíció

2017. július 5., szerda · Hozzászólok

czegledy_csaba03_gs

A fideszes Budai Gyula szerint a Czeglédy-ügyben létrejött a Botka-Gyurcsány-koalíció, mivel mindkét politikus “mentegeti” a költségvetési csalás gyanúja miatt lassan három hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt. Tovább »

Republikon: Botka gyengíti az MSZP-t és a baloldalt

2017. június 29., csütörtök · 25 hozzászólás

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Az egymással vitázó MSZP és DK támogatottsága is esett a múlt hónaphoz képest, míg a Fidesz erősödött a pártválasztók között – erre jutott a Republikon Intézet júniusi közvélemény-kutatása, közölte a 24.hu. Tovább »

Fidesz: a szocialisták idején megduplázódott a munkanélküliek száma

2017. június 27., kedd · Hozzászólok

Míg a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliek száma és a dolgozókat “agyon adóztatták”, addig a Fidesz-KDNP kormányzása óta csökkent a munkanélküliség és a munkából élők terhei is – közölte a Fidesz parlamenti frakciója kedden az MTI-vel az MSZP-s Gúr Nándor sajtótájékoztatójára reagálva. Tovább »

Kubatov Gábor: Hangosan és határozottan érvelünk a magyar út mellett

2017. május 26., péntek · 46 hozzászólás

kubatov_gabor03_gs

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája – mondta a SZEGEDma.hu-nak Kubatov Gábor. A Fidesz alelnökével Európa és Magyarország jövőjéről, a honi közbeszéd állapotáról, a gőzerővel folyó választási kampányról, a Soros- és a Simicska-féle ellenzékről, valamint a szegedi jobboldal újraszervezéséről is beszélgettünk. Tovább »

Botka: járjon adókedvezmény a bérkülönbséget csökkentő cégeknek

2017. április 29., szombat · 21 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

Az MSZP kormányra kerülése esetén adókedvezményt biztosítana azoknak a nagyobb cégeknek, amelyeknél a menedzsment keresete nem haladja meg a dolgozói átlagkereset hétszeresét – jelentette be Botka László, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten. Tovább »

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kérik a Szeviép-ügy károsultjai

2017. április 5., szerda · 10 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Az MSZP országgyűlési frakciójához fordulnak a Szeviép Zrt. által ki nem fizetett alvállalkozók, valamint Botka László országjárásának állomásaira demonstrációt szerveznek. Tovább »

Fidesz: Botka László egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista

2017. március 26., vasárnap · 16 hozzászólás

Botka László; Molnár Gyula

A Fidesz-frakció szerint a baloldalon semmi nem változik, “Gyurcsány és Bajnai után most itt van Botka László, aki maga is egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista” – mondta Halász János, a kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Origo: Ugyanaz Botka, mint Gyurcsány, Bajnai vagy Hagyó

2017. március 23., csütörtök · 16 hozzászólás

botka_gyurcsany05_gs

Meglepő hasonlóságokat lát az Origo Botka László politikai pályafutása, valamint Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Hagyó Miklós pályája között. A bukott és zavaros cégügyek, a személyes gazdagság, valamint a hazugságok tengerében nem könnyű kiigazodni, ennek ellenére megpróbálnak most rendet tenni. Tovább »

Origo: Tovább hazudik Botka László, újabb szerződések derültek ki a kisvállalkozókat tönkretevő céggel

2017. március 20., hétfő · 63 hozzászólás

szeviep_demonstracio04_gs

Több mint 34 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a szocialista kormányok alatt a 11 milliárdos adósságok miatt később csődbe ment Szeviép. A botrányos építési vállalkozási cég ezer szálon kötődik Botka Lászlóhoz és a szocialistákhoz. Bár Szeged polgármestere előbb a TV2 Tények hírműsorának, majd a Népszavának is tagadta, hogy a Szeviéppel a város szerződéses kapcsolatban lett volna, de ebből egy szó sem igaz, mivel több projektet is a később bedőlt céggel végeztettek el, összesen 9 milliárd forint értékben – írja az Origo.
Tovább »

Fidesz: a szocialistákhoz kerülhettek a Szeviép pénzei

2017. március 6., hétfő · 34 hozzászólás

Kósa Lajos

Kósa Lajos (Fidesz) szerint 379 kisvállalkozót tett tönkre a Szeviép, amely mintegy 11 milliárd forint adósságot hagyott maga mögött. Hozzátette: az adóhatóság 2013-ban csődbűncselekmény miatt nyomozást indított, a büntetőeljárás most is zajlik a cégvezetőkkel szemben, akik több szálon kötődnek a szocialistákhoz, kiemelten Ujhelyi Istvánhoz, az MSZP alelnökéhez. Tovább »

A jövő héten egyeztet az MSZP elnöksége Botka Lászlóval

2017. január 9., hétfő · 6 hozzászólás

botka_beszamolo018kf

Politikai menetrendről egyeztet az MSZP országos elnöksége a jövő héten Botka Lászlóval, és ha megállapodás születik, a szocialisták szegedi polgármesterüket ajánlhatják közös miniszterelnök-jelöltnek a baloldali pártok számára a 2018-as országgyűlési választásra – közölte Molnár Gyula hétfőn az elnökség ülése után az MTI-vel. Tovább »

Halász János: a szocialisták eltörölnék a családokat segítő intézkedéseket

2016. december 27., kedd · 9 hozzászólás

Halász János; Gulyás Gergely

A szocialisták ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen vannak – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János utalt rá, hogy kedden Novák Katalin és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának két államtitkára sajtótájékoztatót tartott a családtámogatásokról. A frakció szóvivője ennek kapcsán közölte: a baloldal kormányzása alatt nem becsülte meg a gyermekeket nevelőket, elszegényítette a gyermekes családokat, folyamatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket.

A magyar családokkal fizettették Európában a legmagasabb rezsit, és bár azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villanyáram árát. Folyamatosan emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték – sorolta a szóvivő.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, és csökkentették a három- és többgyermekesekét, valamint eltörölték az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket. Megjegyezte: a szocialisták több mint duplájára emelték a lakásáfát és “devizahitelekbe taszították a magyar családokat”, és a gyermekétkeztetésre nem szántak elegendő forrást, “és annak is csak a töredékét fizették ki”.

A baloldal a mai napig rendszeresen nem támogatja a magyar családok életét megkönnyítő adócsökkentéseket, az otthonteremtési programot és a béremeléseket. Ha a szocialistákon múlna, se adócsökkentés, se béremelés, se ingyenes gyermekétkeztetés, sem ingyenes tankönyv, se rezsicsökkentés, se otthonteremtési program nem lenne – jelentette ki. Hozzátette: a polgári kormány ezzel szemben a családok megélhetését adócsökkentésekkel, otthonteremtést támogatásokkal, béremeléssel teszi könnyebbé.

A polgári kormány visszaadta az adókedvezményeket a gyermekeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, és ennek köszönhetően minden évben több pénz marad a családoknál – mondta. Hozzátette: 2017-ben tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, így aztán tovább nő a családok jövedelme. Emellett – jegyezte meg – a rendszerváltás óta soha annyi támogatás nem jutott még otthonteremtésre, ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra, mint 2017-ben fog. Szólt arról is, ma háromszor annyi kisgyermeknek jut ingyenes étkezéshez, mint amennyinek a szocialisták kormányzása alatt jutott.

Halász Jánost kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a New York Times szerint orosz fedett hírszerzők évi ötször utaztak le gyakorlatozni Bőnybe. A szóvivő ezzel kapcsolatban azt mondta, a kérdés az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában szóba került, “a hatóságok teszik a dolgukat” és vizsgálnak minden szálat, a kormány pedig minden szükséges lépést megtesz azért, hogy Magyarország biztonságát megvédje.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a szóvivőt, hogy Tényi István feljelentést tett a rendőrségen Orbán Viktor miniszterelnök meghamisított interjúja ügyében. Halász János leszögezte: sem most, sem korábban nem kérte sem a Fidesz, sem a Fidesz-frakció Tényi Istvánt arra, hogy tegyen feljelentést, ugyanakkor – jegyezte meg – egyetértenek vele abban, hogy “nem illik interjút hamisítani”. A szóvivő arra a felvetésre, tervezik-e a munkavállalói vízum egyszerűsítését, kijelentette, hogy a frakció véleménye szerint a munkahelyteremtő beruházásokat kell támogatni, ez az elsődleges cél.

Fidesz: a szocialisták oktatási rendszere ezermilliárdos adósságba hajszolta a településeket

2016. november 6., vasárnap · Egy hozzászólás

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Vélemény: Most itt tartunk!

2011. augusztus 8., hétfő · 6 hozzászólás

A majd négyszáz milliárd pedig nem kevés pénz, volna helye másutt is, az eladósodott (vagy eladósított?) önkormányzatok is egy egyszeri konszolidációban bíznak, pont annyira, amennyire az egészségügyben dolgozók már nem bíznak semmiben.

Tovább »

Végkielégíthetetlenségetek

2009. október 9., péntek · 2 hozzászólás

S még mielőtt valaki azt mondaná: ez a 22-es csapdája (melyből nem lehet győztesen kikerülni, lévén egy önmagába visszatérő logikai folyam), ne higgyük, hogy a szocialisták észjárása nem teszi lehetővé a körülményeken való diadalmaskodást!

Tovább »

Ki kinek a kije?

2009. szeptember 25., péntek · 6 hozzászólás

Abba most nem mennék bele, hogy kétszáz diplomás roma és a rájuk szánt egymilliárd sok-e, vagy kevés ahhoz képest, hogy arról volt szó, hogy karcsúsítják a közigazgatást is az “olcsósítás” és spórolás jegyében…

Tovább »

És nem, mindez nem normális

2009. szeptember 11., péntek · 17 hozzászólás

„Az iménti példa is jól mutatja, milyen fafejű, tipikusan voluntarista szemléletű a kormány politikája: nem érdekli igazán, mivel járnak egyes elvonások, hogy amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon.”

Tovább »

Balogh Gyula: „Vegyétek vissza Magyarországot!”

2009. július 6., hétfő · 8 hozzászólás

baloghgyula1Az Amerikai Magyar Szövetség levélben kérte Barack Obama amerikai elnököt, hogy ne hívja meg Bajnai Gordon magyar kormányfőt Washingtonba, mivel a szövetség szerint „egy jelenlegi meghívás megerősítené azt a látszatot, hogy az Egyesült Államok a szocialistákat (a kommunisták jogutódjait) pártfogolja, a demokratikus ellenzékkel szemben” – adta hírül a Magyar Nemzet . A levél egyik aláíróját, Balogh Gyulát, a Szövetség alelnökét az Árpád téren tartott, a pozsonyi csatáról szóló megemlékezést követően kérdeztük. Tovább »

Botka csak 2010-ig marad Szegeden?

2009. július 1., szerda · Hozzászólok

kozgyules25A következő időszak legfontosabb feladata, hogy az MSZP baloldali válaszokat találjon az embereket joggal foglalkoztató kérdésekre, amelyekre a szocialista párt semmiféle választ nem adott – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Botka László. Tovább »

Parkolóház helyett kacsaúsztató

2009. június 13., szombat · Hozzászólok

kacsagodorbenA hét fotója rovatunkban ezúttal a Honvéd tér nagy csinnadrattával beharangozott parkolóházának helyszínét fotóztuk le. A belváros egyik leghangulatosabb játszóterét immár két gödör öleli, óvja, díszíti. Az új óriásárokban egy kacsa talált otthonra kicsinyeivel, a SZEGEDma.hu ezúttal ismét nyomozásba fogott, s az okokat citálja cikkében. Tovább »

Következő oldal »