A jövő héten egyeztet az MSZP elnöksége Botka Lászlóval

2017. január 9., hétfő · 6 hozzászólás

botka_beszamolo018kf

Politikai menetrendről egyeztet az MSZP országos elnöksége a jövő héten Botka Lászlóval, és ha megállapodás születik, a szocialisták szegedi polgármesterüket ajánlhatják közös miniszterelnök-jelöltnek a baloldali pártok számára a 2018-as országgyűlési választásra – közölte Molnár Gyula hétfőn az elnökség ülése után az MTI-vel. Tovább »

Halász János: a szocialisták eltörölnék a családokat segítő intézkedéseket

2016. december 27., kedd · 9 hozzászólás

Halász János; Gulyás Gergely

A szocialisták ahogy kormányzásuk alatt, úgy most is minden eszközzel a magyar családokat segítő intézkedések ellen vannak – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János utalt rá, hogy kedden Novák Katalin és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának két államtitkára sajtótájékoztatót tartott a családtámogatásokról. A frakció szóvivője ennek kapcsán közölte: a baloldal kormányzása alatt nem becsülte meg a gyermekeket nevelőket, elszegényítette a gyermekes családokat, folyamatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtotta őket.

A magyar családokkal fizettették Európában a legmagasabb rezsit, és bár azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villanyáram árát. Folyamatosan emelték a munkát és a fogyasztást terhelő adókat, az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték – sorolta a szóvivő.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, és csökkentették a három- és többgyermekesekét, valamint eltörölték az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket. Megjegyezte: a szocialisták több mint duplájára emelték a lakásáfát és “devizahitelekbe taszították a magyar családokat”, és a gyermekétkeztetésre nem szántak elegendő forrást, “és annak is csak a töredékét fizették ki”.

A baloldal a mai napig rendszeresen nem támogatja a magyar családok életét megkönnyítő adócsökkentéseket, az otthonteremtési programot és a béremeléseket. Ha a szocialistákon múlna, se adócsökkentés, se béremelés, se ingyenes gyermekétkeztetés, sem ingyenes tankönyv, se rezsicsökkentés, se otthonteremtési program nem lenne – jelentette ki. Hozzátette: a polgári kormány ezzel szemben a családok megélhetését adócsökkentésekkel, otthonteremtést támogatásokkal, béremeléssel teszi könnyebbé.

A polgári kormány visszaadta az adókedvezményeket a gyermekeket nevelőknek, bevezette a családi adórendszert, és ennek köszönhetően minden évben több pénz marad a családoknál – mondta. Hozzátette: 2017-ben tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, így aztán tovább nő a családok jövedelme. Emellett – jegyezte meg – a rendszerváltás óta soha annyi támogatás nem jutott még otthonteremtésre, ingyenes gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvellátásra, mint 2017-ben fog. Szólt arról is, ma háromszor annyi kisgyermeknek jut ingyenes étkezéshez, mint amennyinek a szocialisták kormányzása alatt jutott.

Halász Jánost kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a New York Times szerint orosz fedett hírszerzők évi ötször utaztak le gyakorlatozni Bőnybe. A szóvivő ezzel kapcsolatban azt mondta, a kérdés az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában szóba került, “a hatóságok teszik a dolgukat” és vizsgálnak minden szálat, a kormány pedig minden szükséges lépést megtesz azért, hogy Magyarország biztonságát megvédje.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a szóvivőt, hogy Tényi István feljelentést tett a rendőrségen Orbán Viktor miniszterelnök meghamisított interjúja ügyében. Halász János leszögezte: sem most, sem korábban nem kérte sem a Fidesz, sem a Fidesz-frakció Tényi Istvánt arra, hogy tegyen feljelentést, ugyanakkor – jegyezte meg – egyetértenek vele abban, hogy “nem illik interjút hamisítani”. A szóvivő arra a felvetésre, tervezik-e a munkavállalói vízum egyszerűsítését, kijelentette, hogy a frakció véleménye szerint a munkahelyteremtő beruházásokat kell támogatni, ez az elsődleges cél.

Fidesz: a szocialisták oktatási rendszere ezermilliárdos adósságba hajszolta a településeket

2016. november 6., vasárnap · Egy hozzászólás

A Fidesz 2010 óta folyamatosan pótolja az oktatásba a szocialisták által elvett pénzeket, akiknek az oktatási rendszere 1300 milliárdos adósságba hajszolta a településeket – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel. Tovább »

Vélemény: Most itt tartunk!

2011. augusztus 8., hétfő · 6 hozzászólás

A majd négyszáz milliárd pedig nem kevés pénz, volna helye másutt is, az eladósodott (vagy eladósított?) önkormányzatok is egy egyszeri konszolidációban bíznak, pont annyira, amennyire az egészségügyben dolgozók már nem bíznak semmiben.

Tovább »

Végkielégíthetetlenségetek

2009. október 9., péntek · 2 hozzászólás

S még mielőtt valaki azt mondaná: ez a 22-es csapdája (melyből nem lehet győztesen kikerülni, lévén egy önmagába visszatérő logikai folyam), ne higgyük, hogy a szocialisták észjárása nem teszi lehetővé a körülményeken való diadalmaskodást!

Tovább »

Ki kinek a kije?

2009. szeptember 25., péntek · 6 hozzászólás

Abba most nem mennék bele, hogy kétszáz diplomás roma és a rájuk szánt egymilliárd sok-e, vagy kevés ahhoz képest, hogy arról volt szó, hogy karcsúsítják a közigazgatást is az “olcsósítás” és spórolás jegyében…

Tovább »

És nem, mindez nem normális

2009. szeptember 11., péntek · 17 hozzászólás

„Az iménti példa is jól mutatja, milyen fafejű, tipikusan voluntarista szemléletű a kormány politikája: nem érdekli igazán, mivel járnak egyes elvonások, hogy amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon.”

Tovább »

Balogh Gyula: „Vegyétek vissza Magyarországot!”

2009. július 6., hétfő · 8 hozzászólás

baloghgyula1Az Amerikai Magyar Szövetség levélben kérte Barack Obama amerikai elnököt, hogy ne hívja meg Bajnai Gordon magyar kormányfőt Washingtonba, mivel a szövetség szerint „egy jelenlegi meghívás megerősítené azt a látszatot, hogy az Egyesült Államok a szocialistákat (a kommunisták jogutódjait) pártfogolja, a demokratikus ellenzékkel szemben” – adta hírül a Magyar Nemzet . A levél egyik aláíróját, Balogh Gyulát, a Szövetség alelnökét az Árpád téren tartott, a pozsonyi csatáról szóló megemlékezést követően kérdeztük. Tovább »

Következő oldal »