Orbán: a turizmus a hazaszeretet egyik formája

2017. október 16., hétfő · Hozzászólok

A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten. Tovább »

Lázár: történelmi érdemeink vannak a határok megvédésében

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az Európai ügyek bizottságának éves meghallgatásán. Tovább »

Orbán: jól jár a Kárpát-medencében, aki együttműködik a magyarokkal

2017. október 2., hétfő · Hozzászólok

Készen állunk az együttműködésre, és jól fog járni, sőt már most jól jár a Kárpát-medencében az a nép, amelyik együttműködik a magyarokkal – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hétfői tanévnyitóján mondott beszédében. Tovább »

Amerikai futball: lenullázta Szlovákiát a magyar védelem

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Négy szegedivel a soraiban története második győzelmét aratta a magyar amerikaifutball-válogatott Szlovákia nemzeti csapata ellen, a vártnál egy sokkal simább mérkőzésen A szegedi Németh-testvérek által vezetett védelem gyakorlatilag lenullázta északi szomszédunk támadásait. Tovább »

Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában – írja pénteken megjelent cikkében a Politico.eu brüsszeli hírportál. Tovább »

Amerikai futball: a címeres mez kötelez a szlovákok ellen

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Négy szegedi játékossal a soraiban csap össze a magyar amerikai futball-válogatott Szlovákiával szombat délután Budapesten. Németh Mártonnal, a csapat védőjátékosával és Kovács Sándorral, a válogatott edzőjével, a Sport TV szakkommentátorával latolgattuk az esélyeket. Tovább »

Tiszteletre szólított fel Áder János a zentai csata évfordulóján

2017. szeptember 11., hétfő · Egy hozzászólás

Egymás tiszteletére és megbecsülésére szólította a szerbeket és a magyarokat Áder János köztársasági elnök hétfőn Zentán, ahol a törökök leverésével zárult zentai csata 320. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal. Tovább »

Az Európai Bíróság elutasította a magyar keresetet + SZAVAZÁS

2017. szeptember 6., szerda · 31 hozzászólás

Elutasította az Európai Bíróság a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet – ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyű bírói testület. Tovább »

Magyarország javára döntött Strasbourg

2017. szeptember 5., kedd · 3 hozzászólás

Másodfokon érvénytelenítette az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a Magyarországot a nyugdíjtörvény egyes rendelkezései miatt korábban elmarasztaló ítéletet, kimondva, hogy a vitatott szabályok nem jogsértőek – közölte a strasbourgi székhelyű törvényszék kedden. Tovább »

Kosárlabda: 48 év után nyert ismét Eb-meccset a magyar válogatott

2017. szeptember 4., hétfő · Egy hozzászólás

A magyar férfi kosárlabda-válogatott a 31 pontos Hanga Ádám vezetésével legyőzte hétfőn Csehországot az Európa-bajnokság kolozsvári csoportjának harmadik fordulójában, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit. Tovább »

Nem ismerik Szerbiát a magyar vállalkozók

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Gazdasági Kamara – Szeged város önkormányzatával, valamint az Enterprise Europe Network szegedi és újvidéki irodáinak közreműködésével magyar-szerb üzleti találkozót szervezett Szegeden. Tovább »

Kvótaper – Az Európai Bíróság szeptember 6-án hirdet ítéletet

2017. augusztus 27., vasárnap · Egy hozzászólás

Szeptember 6-án hirdet ítéletet az Európai Bíróság a menedékkérők elosztását célzó uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák kereset ügyében – tájékoztatta az MTI-t a luxembourgi székhelyű bíróság. Tovább »

Potápi: a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Egyre többen érezhetjük úgy, hogy Magyarország erősödik, a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Bonyhádon, a város Szent István-napi ünnepségén. Tovább »

Semjén: Magyarország sosem felejti el, mivel tartozik a keleti kereszténységnek

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Semjén Zsolt

Magyarország soha nem felejti el, hogy mivel tartozik a keleti kereszténységnek, sosem felejti el a kapcsolatot, amely a keleti kereszténységhez köti – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap Budapesten, amikor átadta I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkának a Múzeum utca 11. számú épület kulcsait. Tovább »

Grezsa István: a határon túli gyerekeknek sokat jelent a magyarországi táborozás

2017. augusztus 18., péntek · Hozzászólok

A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen “itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal” – fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken az Országházban. Tovább »

Semjén Zsolt: legyen minden magyar országépítő

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

Semjén Zsolt; Kõrösi Csoma Sándor

A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén. Tovább »

Szabó László: Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban – jelentette ki az MTI-nek adott pénteki interjújában Szabó László, Magyarország új washingtoni nagykövete, aki pár nappal ezelőtt foglalta el állomáshelyét az amerikai fővárosban. Tovább »

Magyar-szerb fotópályázattal ünneplik az Európai Együttműködés Napját

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

fenykepezes_fenykepezogep_fotografia

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program – mint az Európai Unió által társfinanszírozott kezdeményezés – augusztus 8-a és szeptember 10-e között fotópályázatot rendez „Magyarország és Szerbia határmenti régiójának elbűvölő látványosságai” címmel az Európai Együttműködés Napjának idei megünnepléseként. Tovább »

Vádemelés az embercsempész bűnszövetség tagjaival szemen

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szír, marokkói és két tunéziai állampolgárral szemben, akik 2016. július 25-ét megelőzően előzetes megállapodás alapján vagyoni haszonszerzésre törekedve vittek illegálisan Magyarországra juttatott migránsokat Ausztriába. Tovább »

Bakondi: Magyarország akkor is megvédi határait, ha tömegek indulnak el

2017. augusztus 7., hétfő · 13 hozzászólás

Kontrát Károly; Bakondi György

Ha ősszel újra nagy tömegek indulnának meg a balkáni migrációs útvonalon, Magyarország akkor is készen áll arra, hogy megvédje saját határait, valamint az európai uniós határokat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap este az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Labdarúgás: a klubtagok vasárnaptól vehetnek belépőt a magyar-portugálra

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

A Szurkolói Klub tagjai már vasárnaptól megvásárolhatják belépőjüket a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 3-i világbajnoki selejtezőmérkőzésére, amelyen az Európa-bajnok Portugália lesz a vendég a Groupama Arénában. Tovább »

A magyar és szlovák kereset elutasítását javasolják a kvóta-perben (FRISSÍTVE)

2017. július 26., szerda · 21 hozzászólás

Illegális bevándorlás - Szerbia

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben. Tovább »

Orbán: minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából

2017. július 19., szerda · 5 hozzászólás

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor

Minden politikai akadály elhárult a magyar-izraeli gazdasági együttműködés útjából – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a magyar-izraeli üzleti fórumon tartott záróbeszédében. Tovább »

Orbán: a kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben (FRISSÍTVE)

2017. július 18., kedd · 38 hozzászólás

NETANJAHU, Benjámin; Orbán Viktor

Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait. Tovább »

Brüsszel jóváhagyta a megújuló energiatermelésre vonatkozó magyar támogatási programot

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

Jóváhagyta a megújuló energiatermelésre vonatkozó magyar támogatási programot szerdai döntésével az Európai Bizottság, miután megállapította, hogy az összhangban áll az állami támogatásokról szóló uniós szabályokkal. Tovább »

A Rotary Club Szeged-Tisza fát ültetett a világelnökkel

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

rotary_szeged_talalkozo

Magyarországra látogatott július 2-án Ian Riseley, a Rotary világelnöke, valamint felesége Juliet. A világelnök a Szentendrei Skanzenben a magyar Rotary Clubok képviselőivel fát ültetett, a Szegedi Gyermekklinikán a „Gift of Life” „Ajándékozz életet!” program keretében megmentett gyermekekkel és orvosaikkal találkozott. Szentesen a Magyar Rotary Családi Konferenciáján megismerkedett az Ifjúsági Klubok és a Rotary Hölgy Klubok programjaival, valamint részt vett a három szegedi rotary klub által rendezett fogadáson. Tovább »

Következő oldal »