Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre. Tovább »

Szijjártó Péter: Európa déli szomszédságában a helyzet egyre instabilabb

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

Európa déli szomszédságában egyre nagyobb az instabilitás, egyre több és súlyosbodó válság üti fel a fejét, amelyek rendezésével kapcsolatban az Európai Unió és a nemzetközi közösség erőfeszítéseinek dacára áttörő sikerről nem lehet beszámolni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozását követően. Tovább »

Kiszelly Zoltán: a magyar kerítés fizikailag védi Európát

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

Fizikai védelmet jelent Európának a határkerítés, amellyel Magyarország a kontinensen belüli szabad mozgás megmaradását segíti elő – mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a kormány az Európai Unió (EU) szabályait tartja be a bevándorlási politikájával, amelynek köszönhetően az embercsempészek nem tudják Magyarországon keresztül bejuttatni a migránsokat, így inkább Románia vagy Horvátország felé próbálkoznak.

Megjegyezte, hogy a Törökországgal kötött megállapodás továbbra is kiszolgáltatottá teszi az EU-t. Nem mindegy, hol építik fel a “védvonalat” – tette hozzá. Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott, hogy a nyugat-európai közvélemény már nem a bevándorlásbarát német és brüsszeli, hanem inkább a migrációt korlátozó visegrádi – köztük magyar – politikusok álláspontját osztja.

Orbán: minden népnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétéről

2017. március 25., szombat · Egy hozzászólás

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot. Tovább »

Soltész: Magyarország keresztényként szolgálja az emberiséget

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a magyar állampolgárság felvételével bizonyítja, hogy a magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget és védi a keresztény Európát – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tovább »

Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

Abból az egymilliárd euróból, amelyet az Európai Unió Líbiának adhat az onnan induló migránsok visszatartásáért, az uniónak inkább magának kellene megoldania határainak védelmét – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából

2017. március 18., szombat · Hozzászólok

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten. Tovább »

Gulyás: az európai együttműködésnek nincs alternatívája

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

Az európai együttműködésnek nincs alternatívája, de nem biztos, hogy van jövője – jelentette ki Gulyás Gergely, az országgyűlés fideszes alelnöke, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója az alapítvány által a XXI. Századi Intézettel közösen tartott hétfői budapesti rendezvényen. Tovább »

Következő oldal »