Az EP megszavazta az európai gázellátás biztosítására vonatkozó új szabályokat

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a szolidaritáson alapuló és a regionális együttműködést erősítő európai gázellátás biztosítására vonatkozó új szabályokat – közölte az EP sajtószolgálata kedden. Tovább »

NGM: a református iskolák Európa megmaradását jelentik

2017. szeptember 3., vasárnap · Hozzászólok

Európa jövője akkor áll biztos lábakon, ha a következő generációk tudása támaszkodik a kétezer éves kereszténység humanizmust és nemzetet megtartó erejére; az erőszakos, nemzeti kultúrákat nem tisztelő bevándorláspárti ideológiával szemben a hit, remény és szeretet üzenetét átadó egyházi iskolák a legfontosabb szövetségesek – a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi közleménye szerint ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola tornatermének alapkőletételi ünnepségén. Tovább »

Szijjártó: továbbra is rendkívüli az európai terrorfenyegetettség

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyáron történtek alapján továbbra is helytálló az az állítás, hogy Európában a biztonsági helyzet soha nem volt ilyen rossz, és a terrorfenyegetettség sem volt ilyen súlyos, mint most. Tovább »

Áder: ismét védenünk kell határainkat

2017. augusztus 20., vasárnap · Hozzászólok

Áder János; Benkõ Tibor

Mást jelent ma a biztonság, mint akár csak egy évtizede: ismét védenünk kell határainkat, meg kell védenünk azt a független, szabad és európai országot, amelyet Szent István óta magyarok millióinak áldozata, jelleme és munkája formált – mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap, államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, a Kossuth Lajos téren tartott tisztavatáson. Tovább »

Telt házzal nyitott a SZEGEDma Klub: A saját hazánk megvédése nem humanitárius cselekedet? + FOTÓK

2017. július 28., péntek · 26 hozzászólás

szegedma_klub_mj 010

Befogadjuk a migránsokat, a tőlük való félelem miatt azonban saját magunkat zárjuk ketrecbe – mondta el Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a SZEGEDma Klub első estjén, ahol képletesen szólva még a csilláron is lógtak az érdeklődők. Tovább »

Fazekas Sándor: újabb botrányos esetek az élelmiszerek kettős minősége miatt

2017. július 19., szerda · Hozzászólok

Fazekas Sándor

Újabb botrányos esetekre derült fény az élelmiszerminőség terén, ami bizonyítja, hogy a nagy multi cégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban – mondta a földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Illegális bevándorlás – Szijjártó: a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

Nincs vesztegetni való idő az Európát érintő migrációs válság megoldásában, a brüsszeli tehetetlenség veszélybe sodorja az embereket – jelentette ki Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozása után. Tovább »

A közösségi médián keresztül és börtönökben folyik a szélsőségesek toborzása Európában

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

Az európai országokban túlnyomórészt a közösségi médián keresztül és a börtönökben toborozzák híveiket a terrorcsoportok, amelyeket a drog- és fegyverkereskedelemből, csempészetből vagy okirat-hamisításból származó forrásokból támogatnak – közölte Jari Liukku, az európai uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet, az Europol szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője az osztrák Ö1 közszolgálati rádiónak adott, szerdán sugárzott interjújában. Tovább »

Szijjártó: Európa keleti és nyugati felének el kell kezdenie együttműködni a terrorfenyegetéssel szemben

2017. július 11., kedd · 5 hozzászólás

“Itt az ideje, hogy a politikai korrektséget és a képmutatást feladva Európa keleti és nyugati fele elkezdjen együttdolgozni a terrorfenyegetéssel szemben, hogy Európát meg tudjuk védeni” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagországainak Ausztriában zajló informális külügyminiszteri találkozóján az MTI-nek kedden. Tovább »

Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

2017. június 22., csütörtök · 40 hozzászólás

kakas_bela_kina

„A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak. Tovább »

Heinz-Peter Knapp: Még fókuszáltabbá kell tenni a kohéziós politikát

2017. június 11., vasárnap · Hozzászólok

civex_szeged58_gs

A brüsszeli Régiók Európai Bizottsága néppárti frakciójának főtitkárával az Európai Unió jövőjéről, migrációs krízisről, határvédelemről és kohéziós politikáról beszélgettünk. Tovább »

Handó Tünde: a magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

A magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik, az országos ügyforgalmi adatok javulnak – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában hétfőn, ahol 2016 első félévéről szóló beszámolóját vitatták meg. Tovább »

Családok világtalálkozója – Balog: a családokban van Magyarország jövője

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A családokban van Magyarország, Európa és az egész teremtett világ jövője – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a családok XI. világkongresszusán, amelyet a Családok budapesti világtalálkozója keretében rendeztek meg. Tovább »

Rogán: a határkerítés elbontása egész Európa biztonságát fenyegetné

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát – mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban péntek este, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón. Tovább »

Kubatov Gábor: Hangosan és határozottan érvelünk a magyar út mellett

2017. május 26., péntek · 46 hozzászólás

kubatov_gabor03_gs

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája – mondta a SZEGEDma.hu-nak Kubatov Gábor. A Fidesz alelnökével Európa és Magyarország jövőjéről, a honi közbeszéd állapotáról, a gőzerővel folyó választási kampányról, a Soros- és a Simicska-féle ellenzékről, valamint a szegedi jobboldal újraszervezéséről is beszélgettünk. Tovább »

Kövér László: az illegális migráció Közép-Európa újbóli kényszer alá rendelésének egyik eszköze

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

Az illegális migráció Közép-Európa újbóli kényszer alá rendelésének és egész Európa gyengítésének egyik eszköze – értékelte Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban, a kelet-közép- és kelet-európai országok parlamenti csúcstalálkozóján. Tovább »

KKM-államtitár: helyben kell kezelni a migráció kiváltó okait

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

Európa határain kívül kell megállítani az illegális bevándorlást, helyben kell megszüntetni a migráció kiváltó okait, amelyhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unió prioritásként kezelje Afrikában az ifjúság helyzetét, az oktatást és a munkahelyteremtést – közölte Szabó László külügyi államtitkár az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozása után hétfőn Brüsszelben. Tovább »

Lezsák Sándor: A magyarokban megvan a szükséges veszélytudat

2017. május 15., hétfő · 3 hozzászólás

lezsak_sandor01_gs

Háborús bűntettet követtek el azok a politikusok és érdekcsoportok, akik ellentéteket szítottak, és szülőföldjük elhagyására kényszerítettek tömegeket – mondta a SZEGEDma.hu-nak Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője szerint a magyarokban megvan a szükséges veszélytudat, és a legtöbb, amit tehetünk, hogy a schengeni egyezményeknek megfelelően, tiszteletben tartva a törvényeket és emberi jogokat járunk el. Tovább »

Szijjártó: az Egy övezet, egy út stratégia komoly lehetőségeket jelent Európának

2017. május 14., vasárnap · Hozzászólok

Szijjártó Péter

A kínai elnök Egy övezet, egy út stratégiája nagyon komoly lehetőségeket jelent Európának, amiket a kontinensnek ki kell használnia – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Pekingben zajló Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon a közmédiának. Tovább »

Hoppál Péter: nem az unió megszüntetése, hanem a megreformálása a cél

2017. május 9., kedd · Egy hozzászólás

Magyarország fenntartja a jogát, hogy felemelje szavát a rossz döntéshozatal ellen, de nem az unió megszüntetése, hanem megreformálása a célja – mondta Hoppál Péter kedd este a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában szervezett országjárás paksi állomásán. Tovább »

Balog: egy gyenge Európa nem tudja betölteni szerepét

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

Egy gyenge Európa nem használ a világnak, hiszen nem tudja betölteni azt a szerepet, amelyre hivatott, vagyis hogy segítsen a szegényebb népeknek – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a bécsi Diplomáciai Akadémián tartott csütörtöki pódiumbeszélgetést követően az MTI-nek adott nyilatkozatában. Tovább »

Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre. Tovább »

Szijjártó Péter: Európa déli szomszédságában a helyzet egyre instabilabb

2017. április 3., hétfő · Hozzászólok

Európa déli szomszédságában egyre nagyobb az instabilitás, egyre több és súlyosbodó válság üti fel a fejét, amelyek rendezésével kapcsolatban az Európai Unió és a nemzetközi közösség erőfeszítéseinek dacára áttörő sikerről nem lehet beszámolni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek tanácskozását követően. Tovább »

Kiszelly Zoltán: a magyar kerítés fizikailag védi Európát

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

Fizikai védelmet jelent Európának a határkerítés, amellyel Magyarország a kontinensen belüli szabad mozgás megmaradását segíti elő – mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a kormány az Európai Unió (EU) szabályait tartja be a bevándorlási politikájával, amelynek köszönhetően az embercsempészek nem tudják Magyarországon keresztül bejuttatni a migránsokat, így inkább Románia vagy Horvátország felé próbálkoznak.

Megjegyezte, hogy a Törökországgal kötött megállapodás továbbra is kiszolgáltatottá teszi az EU-t. Nem mindegy, hol építik fel a “védvonalat” – tette hozzá. Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott, hogy a nyugat-európai közvélemény már nem a bevándorlásbarát német és brüsszeli, hanem inkább a migrációt korlátozó visegrádi – köztük magyar – politikusok álláspontját osztja.

Orbán: minden népnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétéről

2017. március 25., szombat · Egy hozzászólás

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot. Tovább »

Soltész: Magyarország keresztényként szolgálja az emberiséget

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a magyar állampolgárság felvételével bizonyítja, hogy a magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget és védi a keresztény Európát – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tovább »

Szakértő: az uniónak magának kellene megoldania a határvédelmet

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

Abból az egymilliárd euróból, amelyet az Európai Unió Líbiának adhat az onnan induló migránsok visszatartásáért, az uniónak inkább magának kellene megoldania határainak védelmét – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Bakondi: Magyarország nem enged migrációs politikájából

2017. március 18., szombat · Hozzászólok

Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten. Tovább »

Gulyás: az európai együttműködésnek nincs alternatívája

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

Az európai együttműködésnek nincs alternatívája, de nem biztos, hogy van jövője – jelentette ki Gulyás Gergely, az országgyűlés fideszes alelnöke, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója az alapítvány által a XXI. Századi Intézettel közösen tartott hétfői budapesti rendezvényen. Tovább »

Szijjártó Péter: szoros a finn-magyar szövetség az Európa jövőjéről szóló vita legfőbb elemeiben

2017. február 22., szerda · Hozzászólok

Szoros politikai szövetség van Finnország és Magyarország között az Európa jövőjéről szóló vita legfontosabb elemeiben – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdai helsinki tárgyalásai után. Tovább »

Lázár a Kormányinfón: 2021-re négysávos út köti össze Szegedet és Debrecent (FRISSÍTVE)

2017. február 16., csütörtök · 18 hozzászólás

Lázár János

Lázár János szerint Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti az elmúlt években helyreállított közbiztonságot. Bejelentette, hogy a kormány jóváhagyta a Szegeddel kötött megállapodást. Tovább »

Következő oldal »