FM: szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában. Tovább »

Szijjártó Péter Canberrában: Ausztrália és Magyarország migrációs politikája teljesen megegyezik

2017. február 15., szerda · Hozzászólok

Szijjártó Péter

Ausztrália és Magyarország migrációs politikája teljesen megegyezik, ezért Magyarország határozottan támogatja Ausztrália tagságát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdai canberrai tárgyalásai után. Tovább »

FM: elégedett az EU a madárinfluenzával szembeni magyar óvintézkedésekkel

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Elégedett a magyar hatóságok madárinfluenzával szembeni óvintézkedéseivel az Európai Unió egészségügyi és élelmiszeripari biztosa, aki hivatalos budapesti látogatásán jelezte, hogy Magyarország továbbra is számíthat az Európai Bizottság pénzügyi támogatására – tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-t. Tovább »

A minimálbérekben is nagyok a különbségek az EU-ban, Magyarország hátulról a hatodik

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Óriási, mintegy kilencszeres különbség mutatkozik az Európai Unió tagállamai között a minimálbér összegét illetően; a legmagasabb kötelező minimálbért Luxemburgban fizetik, Magyarország a sereghajtók közé tartozik – derült ki az EU statisztikai hivatalának (Eurostat) friss adataiból. Tovább »

Illegális bevándorlás – Kormányszóvivő: az EU-ban előtérbe kerültek a magyar kormány által javasolt megoldások

2017. február 10., péntek · Hozzászólok

Az Európai Unióban mára előtérbe kerültek azok a pragmatikus, praktikus lépések, amelyekről Magyarország két éve beszél – jelentette ki a kormányszóvivő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Tovább »

A kulturális örökség európai évének nyilvánítják 2018-at

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

A kulturális örökség európai évének nyilvánítják 2018-at, a kezdeményezés célja az európai identitás megerősítése – közölte csütörtökön az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács, miután megállapodás született a testület és az Európai Parlament képviselői között. Tovább »

Módosítások nélkül véglegesítette a brit alsóház a felhatalmazást a Brexit elkezdésére

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

A várakozásoknak megfelelően módosítások nélkül, kényelmes többséggel véglegesítette szerdán a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindításához szükséges felhatalmazást, amelyet a kormánynak kellett kérnie a törvényhozóktól a brit legfelsőbb bíróság múlt havi döntése alapján. Tovább »

A lengyel kormányfő és a német kancellár szerint fenn kell tartani a Moszkvával szembeni szankciókat

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár kedden Varsóban egyetértett abban, hogy fenn kell tartani az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat. A tárgyalásokat követő közös sajtóértekezleten mindketten Oroszországot tették felelőssé a minszki megállapodások megvalósulásának kudarcáért. Tovább »

Következő oldal »