Trócsányi: a jog maradjon olyan eszköz, amely a demokráciát szolgálja

2017. október 15., vasárnap · 2 hozzászólás

A jognak olyan eszköznek kell maradnia, amely a demokráciát szolgálja, márpedig az emberek nagy része nem ért egyet a kvótaperben született európai bírósági ítélettel és az unió migrációs politikájával – emelte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a L’Agefi című luxemburgi lapban megjelent írásában. Tovább »

A V4-ek talán soha nem voltak ilyen egységesek a közös fellépésben

2017. október 15., vasárnap · Egy hozzászólás

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint a visegrádi négyek (V4 – Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) talán soha nem voltak ilyen egységesek abban, hogy közösen lépjenek fel az Európai Unió jövőjét érintő kérdésekben, amelyek közül az egyik legfontosabb a migráció. Tovább »

Mikola István: az EU saját kezébe kívánja venni a szabadkereskedelmi megállapodások tárgyalását

2017. október 13., péntek · Hozzászólok

Komoly vitákra lehet számítani a szabadkereskedelmi megállapodások további tárgyalásai során, ugyanis az Európai Unió központosítani akarja, saját kezébe kívánja venni a megállapodások tárgyalását és ratifikálását – mondta Mikola István Brüsszelben, a kereskedelempolitikáért felelős miniszterek informális megbeszélését követően a közmédiának pénteken. Tovább »

Fazekas: nem szabad becsapni a fogyasztókat

2017. október 13., péntek · Hozzászólok

Nem szabad megkülönböztetni a vásárlókat, becsapni a fogyasztókat; felháborító, hogy azonos márkanév alatt máig eltérő termékek kerülnek forgalomba Európában – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken a pozsonyi várban, ahol uniós találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői, illetve az összes uniós tagország képviselői és szakpolitikusok részvételével. Tovább »

Orbán: Schengent meg kell védeni (FRISSÜL)

2017. október 13., péntek · 2 hozzászólás

A schengeni megállapodás megvédésére, betartására szólította fel az Európai Unió (EU) intézményeit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban, ahol uniós találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfői, illetve az összes EU-s tagország képviselői és uniós szakpolitikusok részvételével. Tovább »

Migrációkutató: 3,6 millió menekült él Törökországban

2017. október 8., vasárnap · Egy hozzászólás

Mintegy 3,6 millió menekült vagy menedékkérő él Törökországban, közülük 3,3 millióan szíriainak vallják magukat, a további mintegy 250-300 ezer ember többsége pedig Irán térségéből, Afganisztánból, Pakisztánból és Bangladesből érkezett – mondta Kövecsi-Oláh Péter, a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Semjén: Navracsicsnak tudnia kell, hogy kollégái Soros zsebében vannak

2017. október 8., vasárnap · 4 hozzászólás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Navracsics Tibor európai uniós biztosnak kell a legjobban tudnia, hogy a kollégái és a környezete, emberek és szervezetek is “nemcsak a kezében vannak Soros Györgynek, hanem a zsebében is”. Tovább »

Navracsics: az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

Az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, “a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében” – mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos pénteken Budapesten. Tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország követeli, hogy az EU megnyisson öt új csatlakozási tárgyalási fejezetet Szerbiával

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A kisebbségek jogainak védelme terén Szerbia számos európai uniós vagy az EU-tagságra váró ország számára példát mutathat, a nagyrabecsülés jeléül pedig Budapest nemcsak kéri, hanem követeli, hogy még az idén megnyíljon öt új csatlakozási fejezet a Szerbia és az Európai Unió közötti csatlakozási tárgyalásokon – hangsúlyozta Szijjártó Péter pénteken Belgrádban, miután találkozott Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős szerb miniszterrel. Tovább »

Gulyás Gergely: a magyar állam biztosítani fogja a magyar nyelv oktatását Kárpátalján

2017. szeptember 29., péntek · 2 hozzászólás

A magyar állam, ha szükséges akár magániskolákkal, magánegyetemekkel is biztosítani fogja a magyar nyelv oktatását Kárpátalján – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban péntek este Budapesten, a “Nemzetpolitika – szorítóban. Aspektus – határok nélkül” című könyv bemutatóján. Tovább »

Metró-ügy: az MSZP-t és a korábbi liberálisokat terheli a teljes felelősség

2017. szeptember 28., csütörtök · Egy hozzászólás

A 4-es metró beruházása közvetlen szocialista-liberális befolyás és kézi irányítás mellett valósulhatott meg 2010-ig, a szabálytalan és korrupciógyanús szerződések miatt övék a teljes felelősség – jelentette ki a beruházáshoz kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport elnöke csütörtökön, a testület jelentéséről beszámoló budapesti sajtótájékoztatón. Tovább »

Bakondi: az uniót nem érdeklik a migráció biztonsági kockázatai

2017. szeptember 28., csütörtök · 3 hozzászólás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió bürokratikus apparátusát és a bevándorlásban érdekelt országokat nem érdeklik a migráció biztonsági kockázatai. Tovább »

Európai Bizottság: legalább 50 ezer menekültet kellene befogadni az EU-ba a következő két évben

2017. szeptember 27., szerda · Egy hozzászólás

Új uniós áttelepítési rendszerre tett javaslatot az Európai Bizottság kedden, amely a következő két évben legalább 50 ezer különösen kiszolgáltatott, nemzet­közi védelemre szoruló ember áthelyezését biztosítja Európában. Tovább »

Lázár: nagy csatára kell készülnünk Brüsszellel

2017. szeptember 27., szerda · 2 hozzászólás

Jelentős kihívások előtt áll a magyar vidék Lázár János szerint, a gazdaságok versenyképessége mellett a falvak népességmegtartó erejét is növelni kell. A földtörvény kapcsán komoly csatára számít a kancelláriaminiszter, Brüsszel ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy liberalizálja a magyar földpiacot. Tovább »

Lomnici: Kaotikus állapotok vannak az Európai Unióban

2017. szeptember 27., szerda · Hozzászólok

Az eredetileg tervezett 120 ezer menedékkérőből 29 144-et sikerült áttelepíteni Görögországból és Olaszországból. Ez nagyjából a negyede a 120 ezernek. Elvben tegnap lejárt a két éves határidő, de az Európai Bizottság ennek ellenére folytatná a szétosztást. Szerintük a két évet úgy kel érteni, hogy azokra a menedékkérőkre vonatkozik, akik kedd éjfélig érkeztek Európába. Tovább »

Kovács Zoltán: az EU büntetheti a Soros-tervet elutasító országokat

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Az Európai Bizottság a rémisztgetésen, fenyegetésen és politikai zsaroláson túl konkrét büntetést is kilátásba helyezett azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandóak részt venni a Soros-terv végrehajtásában – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Völner: Brüsszel a “Soros-terv” szerint halad

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a “Soros-terv” szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról szóló vita lassan “okafogyottá válik”, mert kedden lejár az azt előíró határozat hatálya. Tovább »

Ukrán oktatási törvény – Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Magyarország az Európai Unióban blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely a keleti partnerség program jegyében Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az európai integrációs folyamatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek, miután Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt. Tovább »

Lázár: Sorosnak több szava van Brüsszelben, mint egy képviselőnek

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Demokratikus gondolkodással érthetetlen, hogy egy Amerikából érkezett, nagyon gazdag embernek „a szava többet ér Brüsszelben, mint egy európai parlamenti képviselőé” – mondta Lázár János a Magyar Időknek adott interjúban Soros György befolyását elemezve. Tovább »

Eddig csak 236 ezer ukrán utazott vízummentesen az EU-ba az első három hónapban

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

A vízummentesség bevezetése óta eltelt három hónapban eddig mindössze 236 ezer ukrán élt a lehetőséggel, hogy ilyen könnyített módon utazhasson be az európai uniós országokba – derült ki kedden az EU ukrajnai külképviseletének sajtószolgálata által közzétett adatokból, amelyek azt mutatják, hogy az ukránok jelentős része még kiváltotta a vízumot. Tovább »

Lengyelország 50 millió euróval járul hozzá a migrációs válság kezeléséhez

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

Lengyelország újabb összeggel járul hozzá az Európai Uniót érő migrációs válság kezeléséhez, 50 millió eurót (mintegy 15 milliárd forintot) fizet be az Európai Beruházási Bank (EIB) erre szánt – a Közel-Kelet, az Észak-Afrika és a Nyugat-Balkán térségét érintő – alapjába – közölték kedden a lengyel pénzügyi tárca honlapján. Tovább »

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Hatékonyabb a mostani ciklusban az uniós források felhasználása, a megítélt és leszerződött támogatások kétszeres javulást mutatnak a 2014-2020-as időszakban az előző, 2007-2013-as fejlesztési periódushoz képest – mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára pénteken. Tovább »

Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Orbán Viktort sokan szidják az Európai Unióban bevándorlóellenes retorikája, a határkerítés felépítése és a menekültügyi kvóták elutasítása miatt, közelebbről nézve azonban világosan látható, hogy a magyar kormányfő nyerésre áll a migrációs vitában – írja pénteken megjelent cikkében a Politico.eu brüsszeli hírportál. Tovább »

Áder: az EU a világ szociális kiadásainak 40 százalékát fedezi

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Míg az Európai Unió a világ népességének 7 százalékát adja, a GDP-jének pedig a 23 százalékát, addig a globális szociális kiadások közel 40 százalékát ez a közösség költi el – mutatott rá Áder János köztársasági elnök, vitatva a szociális válság felé haladó Európa képét az Arraiolos-csoport csütörtöki máltai találkozóján. Tovább »

Szijjártó: az EU-nak be kell látnia, hogy az illegális migráció veszélyes

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Uniónak (EU) be kell látnia, hogy az illegális bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóta veszélyes és ellentétes az európai érdekekkel. Tovább »

A legátfogóbb megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

A lehető legszélesebb körű és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között, hogy a gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatok akadálymentesek maradjanak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. Tovább »

Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja, megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti, ők azt szeretnék elérni, hogy elbontsuk a kerítést, beengedjük a migránsokat – nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Magyar Időknek. Tovább »

Uniós biztos: nem indokolt a belső határellenőrzés meghosszabbítása

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Tekintettel arra, hogy már nem állnak fent a belső, uniós tagországok közötti határok ellenőrzésének ideiglenes, újbóli bevezetését kiváltó okok, nem indokolt meghosszabbítani a schengeni övezeten belüli rendkívüli határellenőrzést – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság belügyi biztosa Brüsszelben, a bel- és igazságügyi miniszterek tanácsának ülésére érkezve csütörtökön. Tovább »

Cseh hetilap: hazudik az Európai Bizottság, hogy nem támogatja kerítések építését a határokon

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

“Hazudik az Európai Bizottság, amikor azt állítja, hogy nem támogatja kerítések építését a tagállamok határain” – állítja a Reflex című cseh társadalompolitikai hetilap internetes oldalán szerdán megjelent írásában Viliam Buchert, a lap kommentátora. Tovább »

Szijjártó: kudarc és zsákutca az EU kvótaprogramja

2017. szeptember 13., szerda · 4 hozzászólás

Kudarcnak és zsákutcának nevezte a menekültek belső elosztását célzó európai uniós kvótaprogramot a Financial Timesnak adott nyilatkozatában Szijjártó Péter. Tovább »

Az EP megszavazta az európai gázellátás biztosítására vonatkozó új szabályokat

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a szolidaritáson alapuló és a regionális együttműködést erősítő európai gázellátás biztosítására vonatkozó új szabályokat – közölte az EP sajtószolgálata kedden. Tovább »

Az EP megválasztotta terrorellenes különbizottságának tagjait

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) kedden megválasztotta annak a különbizottságnak a tagjait, amelynek létrehozását júliusban szavazta meg, és azzal a feladattal bízta meg, hogy feltárja a terrorizmus elleni uniós harc gyakorlati és jogi hiányosságait. A bizottság tagja lett Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője – közölte az EP sajtóosztálya. Tovább »

Dömötör: Brüsszel felpörgeti a betelepítési programot

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Az elmúlt napok nyilatkozataiból jól látszik, hogy a kvótaperben hozott döntés csak az első lépés, Brüsszel ugyanis szintet lép, és felpörgeti a betelepítési programot – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Tovább »

Nézőpont Intézet: automatikus elosztási mechanizmus bevezetése a cél

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Az európai vezetők célja a migránsok automatikus elosztási mechanizmusának a bevezetése, ami megszüntetné elosztásuk felső korlátját – jelentette ki a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Tovább »

Német belügyminiszter: egységesíteni kell a menedékkérők ellátását

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Egy új, egységes európai uniós menekültügyi rendszer részeként ki kell egyenlíteni a tagállamok közötti különbségeket a menedékkérők ellátásában, mert az EU-s összevetésben magas németországi támogatások hozzájárulnak a menedékkérőket az országba vonzó “szívóhatáshoz” – mondta a német belügyminiszter egy hétvégi lapinterjúban. Tovább »

Német lap: megállapodás körvonalazódik az EU-ban a menekültek elosztásáról

2017. szeptember 10., vasárnap · Egy hozzászólás

Kompromisszum körvonalazódik az EU-s tagállamok között a menekültek elosztásáról, a formálódó megoldáshoz nagymértékben hozzájárultak a visegrádi négyek a rugalmas szolidaritás fogalmának bevezetésével – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap. Tovább »

Bakondi: kinyílt a kapu a felső határ nélküli kvóták előtt

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntése kinyitotta a kaput azelőtt, hogy egy felső határ nélküli automatizmus szerint osszák el a migránsokat az uniós tagállamok között – mondta Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Tovább »

Következő oldal »