Bakondi: permanens a nyomás a magyar-szerb határon

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Kontrát Károly; Bakondi György

A múlt év adatai azt mutatják, hogy 2015-höz képest alacsonyabb, de permanens nyomás alatt állt a magyar-szerb határszakasz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Trump a Timesnak: Merkel “katasztrofális hibát” követett el, Putyinnal egyezségre kell törekedni a nukleáris leszerelésről

2017. január 16., hétfő · 7 hozzászólás

trump

Donald Trump szerint Angela Merkel német kancellár “katasztrofális hibát” követett el az “illegális” migránsok befogadásával. Tovább »

A személyes adatok fokozott védelmére tett javaslatot az Európai Bizottság

2017. január 10., kedd · Hozzászólok

Az Európai Bizottság kedden bemutatott csomagjában a magánélet és a személyes adatok magas fokú védelmét javasolta az elektronikus hírközlés területén. Az új adatvédelmi szabályok a legújabb elektronikus hírközlési szolgáltatásokat – WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage, Viber – nyújtó ágazati szereplőkre is érvényesek lesznek. Tovább »

Illegális bevándorlás – KKM: a kormány ellenáll a kettős nyomásnak

2017. január 6., péntek · Hozzászólok

Menczer Tamás

A magyar kormány továbbra is ellenáll a kettős nyomásnak: a határainkat illegálisan senki sem lépheti át, és Brüsszel a magyarok akaratával ellentétesen senkit sem telepíthet be Magyarországra – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Tovább »

Szijjártó: ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni az EU-nak

2017. január 5., csütörtök · Hozzászólok

Ostobaság lenne még több tagállami jogkört átadni Brüsszelnek, különösen akkor, amikor látható, hogy a történelmi kihívásokra a tagállamok adnak használható válaszokat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Az Európai Unió egzisztenciális válságban van

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Az Európai Unió tavalyi évét értékeltük Pelle Anitával, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Jean Monnet Chair címmel kitüntetett docensével. Az oktató szerint a közösség komoly kihívásokkal küzd meg a következő években, reagálni kell a világ változásaira. Egyelőre azonban nem látszik határozott irány, csak egy helyben toporgás. Ennek egyik lenyomata a brexit, azaz a Nagy-Britannia kilépése az unióból. Szóba került az Európai Unió Egyesült Államokkal kötendő szabadkereskedelmi egyezménye, az EU-hadsereg terve, a viszony Putyin Oroszországával és Trump Amerikájával. Foglalkozni kell az új technológiát alkalmazó cégekkel, mint a Facebook, az Uber, vagy az Amazon – működésük szabályozásában jelentős szerep hárulhat az Európai Bizottságra. A megoldandó feladatok és a nehézségek sokasága ellenére Pelle Anita mégis bízik abban, hogy az európai közösség képes megbirkózni a jövő kihívásaival. Tovább »

Európa nem jól reagál a tömeges migráció jelentette kockázatokra

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

A társadalom megnyugtatására szolgál a rendfenntartók nagy létszámú szilveszteri kivezénylése és a betontömbök állítása egyes nyugat-európai országokban, de ez a módszer egyúttal rossz üzenet – vélekedett Gazdag Ferenc biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. Tovább »

Következő oldal »