A Lázár-nyilatkozatról: Kár az egyetemet politikai akciókba vinni

Lázár János

A Blogstar szerzője egyetért Lázár János miniszterrel: a diákok és szüleik tudásra vágynak, nem politizálásra.

A szegedi egyetem az elsők között állt ki a CEU mellett. Ezzel kapcsolatban megszólalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Tanulság? Itt olyan demokrácia van kérem, hogy ennél nagyobb már nem is lehet.

“Nehéz józan ésszel belátni, hogy a szegedi egyetem életét hogyan befolyásolja a külföldi egyetemek egységes szabályozása, vagy a vásárhelyi mezőgazdasági karon tanuló diákok helyzetét miként javítja, ha Soros György egyeteme átláthatatlanul és kiváltságokkal működhet Budapesten. A kiállás valójában csupán egyetlen dologról szól: megmutatja, hogy a Szegedi Tudományegyetemnek komoly politikai elkötelezettsége van, markánsan és aktívan kormányellenes politikát képvisel. Ha a véleményemre kíváncsi, azt gondolom, kár az egyetemet politikai vitákba és politikai akciókba vinni, nem azt várják az intézménytől az ott tanuló diákok vagy a szüleik” – ezt válaszolta Lázár János miniszter, Hódmezővásárhely, Makó és térsége országgyűlési képviselője a Vásárhelyi Televíziónak arra a kérdésére, mit szól hozzá, hogy a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán folytatott megmozdulások során a Szegedi Tudományegyetem is kiállt Soros György egyeteme, a CEU mellett – olvasható a SZEGEDma.hu-n.

Világos és egyenes beszéd.

A szegedi egyetem szerdán a megszokott rendben folytatja a tanítást – mert az intézménynek és uram bocsá` a miniszternek is lehet véleménye egy demokráciában.

A legfontosabb mondat amellett, hogy az egyetemet hiba politikai akciókba vinni az, hogy a diákok és a szüleik nem ezt várják az intézménytől. Tudásra vágynak, nem politizálásra.

Különösen nem arra, hogy politikai uszítások részese legyen egy oktató. Nem az a dolga.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu

15 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  15. Jutka
  2017. április 20., csütörtök, 19:57
  Válaszolok

  7. Fighter A hibát azok követik el, akik egyáltalán foglalkoznak ezzel az elvakult/jól fizetett ügynökkel, aki mindenkinél okosabb szeretne lenne, csak lelki tükre soha sem volt. Ha nem foglalkozna vele senki a hozzászólók közül, idővel éhen halna, vagy elmenne dolgozni…

 • '>
  14. Vásárhelyi .
  2017. április 18., kedd, 13:43
  Válaszolok

  hát ez a Jani is csak egy vásárhelyi porcelán ,vagy majolika klotyó ,a politikát éppen ők viszik be az egyetemekre ,hisz annyi ökör kereszténynek való dolgozik az erő forrásminisztériumban !

 • '>
  13. garázdák
  2017. április 15., szombat, 08:09
  Válaszolok

  Csütörtök este festékkel dobálták meg a budapesti múzeum falát. 🙁
  A két liberális anarchistának sok követője lehet, ha nem kapnak letöltendő börtönt kiéhezett, erőszakos migránsok társaságában.
  Ha nem büntetik a falrongálást, akkor minden falat összerondíthatnak az országban a soros-köcsögök.
  http://mandiner.hu/cikk/20170414_festekkel_dobaltak_meg_a_terror_hazat

 • '>
  12. Hülye vagyok
  2017. április 15., szombat, 07:23
  Válaszolok

  Hogy a diákok, és szüleik mit kívánnak, azt Ők döntik el, nem egy firkász, szerintem… Gondolat rendőrség még nincs ugye?

 • '>
  11. Emericus
  2017. április 14., péntek, 21:43
  Válaszolok

  1956-ban is hiba volt politikai akcióba vinni az egyetemet?

 • '>
  10. okosabbnálam
  2017. április 14., péntek, 19:04
  Válaszolok

  7. Fighter
  Ha az okfejtésed csapásán haladnánk – amire csak teljesen hülyék vállalkoznának -, akkor fel kellene tenni a a következő kérdést: 30000 fős egyetemről 4-500 fő elmegy tüntetni “jegyért”, akkor jó, vagy rossz jegy lesz a “‘jutalma”? Hiszen ez az egyetemi polgárság 2 %-át sem éri el, tehát ha elsöprő többségüknek ellenkező a véleménye, akkor a tüntinek bünti lesz a vége, vagyis rossz jegy.

  Érted-e, hogy miért vagy ostoba? 🙂

 • '>
  9. okosabbnálam
  2017. április 14., péntek, 18:58
  Válaszolok

  Azért nagyon szar lehet most fideSS trollnak lenni! Szenvedve, kínlódva, izzadva, félve próbálják védeni a védhetetlent, magyarázni a magyarázhatatlant, befőttnek beállítani a székletet az üvegükben! Én továbbra sem látom befőttnek, de ti csak nassoljatok! 😀

 • '>
  8. mert csak
  2017. április 14., péntek, 18:27
  Válaszolok

  7. Fighter!

  Csak az “egyensúly” kedvéért: a “kvótanépszavazás” alkalmából volt olyan logikai (FIDESZ) okfejtés, hogy 98%-os volt az IGENEK támogatottsága, mert aki otthon maradt, az nem számít! Ilyen logika mentén, akkor most 100%-os volt a támogatottság (az IGENEK), mert aki otthon maradt, az nem számít!

 • '>
  7. Fighter
  2017. április 14., péntek, 17:42
  Válaszolok

  Jegyért mentek tüntizni a hallgatók az oktatóik mellett. A szervezők szerint legalább 400- 500 fő ment el. Egy 30 000 fős egyetemről 500 fő nem a vélemény sarkos megfogalmazása. 29500 fő nem ment el, más véleményen volt. Legutóbb ezt a logikát hallhattuk a kvótanépszavazáson az egyetem liberális véleményvezéreitől. A 2 %- ot sem érte el az elmebaj tüntizős formája. Egy tanszéki berugáson többen vannak az egyetemi polgárok.

 • '>
  6. hajrá
  2017. április 14., péntek, 11:46
  Válaszolok

  Ilyen vezércikekket a Szabad Nép tolt Rákosi idején.

  A fidesz vitte be a politikát az egyetemre.

  Minden esetre a derék fidesz propagandistának páros lábbal dobbantva sikerült beleugrani a miniszteri hátsóba.
  Még beljebb. 🙂

 • '>
  5. Laikusvelemeny
  2017. április 14., péntek, 09:01
  Válaszolok

  A rektor véleményét nem merítek lehozni, a blogxar véleménye pedig nem érdekes, mert csak ismétli amit a hatalom állít, mint egy papagáj.

 • '>
  4. pierre bayle
  2017. április 13., csütörtök, 21:42
  Válaszolok

  Tudjátok, van egy olyan dolog, hogy egyetemek közötti szolidaritás. Ha a kormány be akarja záratni az egyiket, mert… mert sorosgyörgy, akkor a többi egyetem dolgozóinak értelmesebb és előrelátóbb része kiáll és szolidarizál. Mert ha a jövő héten a miénket akarják bezárni, akkor majd remélhetőleg értünk is kiáll valaki, s nem mondja azt, hogy nem a mi dolgunk. Ennyi közünk van hozzá. Ha egy ballib kormány akarná kicsinálni a Pázmányt, vagy a Károlit, akkor is szolidarizálnánk. Én biztosan megtenném. Ha erősebb szakszervezeteink lennének, nemcsak a felsőoktatásban, hanem minden más szférában, ha nem gondolnánk mindig azt, hogy “leszarom, mert nem az én dolgom, ha kibasznak mással”, akkor előrébb lennénk. Blogstar bejegyzése pedig a dolgok teljes nem értéséről tanúskodik.

 • '>
  3. NP
  2017. április 13., csütörtök, 21:25
  Válaszolok

  aranyeső

  Ezen több sebből vérző szösszeneten még dolgoznod kellett volna egy kicsit.
  Próbálkozásnak persze nem rossz…..csak gyatra.

 • '>
  2. okosabbnálam
  2017. április 13., csütörtök, 21:22
  Válaszolok

  A szegedma egy cikket átvesz a blogszartól, aki a szegedmára hivatkozik. Na most akkor az a két visszhang között a kérdés, hogy ki dobta a követ a vízbe?

 • '>
  1. aranyeső
  2017. április 13., csütörtök, 21:09
  Válaszolok

  Kedves olvasók! A gyerkőcöm nemrég mesélte, hogy a tüntetés előtt, az órát tartó tanár milyen gusztustalanul és fenyegetően agitált a részvétel mellett. Az SZTE vezetése miért kussol, kiért engedi ezt, miért nem képes megdolgozni a havi több milliós fizetésükért?