Levendula Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

levendulanapok023kf

Negyedik alkalommal szervez Levendula Napokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és az SZTE Kulturális Iroda. Július 1-jén és 2-án kézműves termékekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, bemutatókkal, koncertekkel és színházi műsorral várják az érdeklődőket. Tovább »

A mák 2017 gyógynövénye

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

mak

Sokan imádják, mások nem is ismerik a mákos ételek ízét. Értékes élelmiszer- és gyógyszer alapanyagként, de veszélyes drogként is számon tartják a mákot. A 2017-ben az év gyógynövényének választott mákkal kapcsolatos hitekről és tévhitekről idén először beszélnek a nyilvánosság előtt a Szegedi Tudományegyetem gyógyszerészei és agrárszakemberei 2017. június 24-én az algyői Ezerjófű Egyesület rendezvényén. Tovább »

Teniszversennyel indul a Szent-Györgyi-emlékév a Szegedi Tudományegyetemen

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

szent_gyorgyi_teniszverseny

A Szent-Györgyi-emlékév első eseményeként teniszversenyt rendez az SZTE Alma Mater. Az érdeklődők párosban és egyéniben is nevezhetnek. A jubileumi programsorozat kiemelt eseménye a középiskolásoknak meghirdetett Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny decemberben: ide 55 csapatot várnak a szervezők, a helyek több mint fele már elkelt. Tovább »

Folytatódik a Befutó Gyakornoki Program a szegedi egyetemen

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

Újabb szakaszába lépett a szegedi kommunikáció tanszék által indított Befutó ösztöndíj program. A 2015 óta működő kezdeményezéshez újabb szervezek csatlakoztak, így most már összesen tíz intézménynél és cégnél vállalhatnak gyakornoki munkát a szegedi kommunikáció szakos hallgatók. Tovább »

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig – Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

csello_koncert_hangverseny_zene

„Stílusok keveredése, filmzenék és egyéb zenei csemegék” címmel koncertezik a Szent-Györgyi Albert Agórában az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara június 17-én, szombaton 18 órától. Tovább »

700 ezer ember jövőjét érintheti a szegedi Science Park + FOTÓK

2017. június 13., kedd · 8 hozzászólás

lezerkutatas_tudomanyos_konferencia03_gs

2019-ben nyithat meg az ELI mellett kialakítandó Science Park – jelentette ki Szabó Gábor kedden, az SZTE Rektori Hivatalában, ahol „A lézerkutatás, mint a délkelet-magyarországi gazdaságfejlesztés motorja” címmel tartottak konferenciát. Tovább »

Következő oldal »