Töretlen a Móra-szakkollégium népszerűsége

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

mora_szakkoli_nyilt_nap

Szakkollégistának lenni ma egyfajta kiváltságnak számít – ezt is megtapasztalhatták az érdeklődők Újszegeden a Móra Ferenc Szakkollégiumban, ahol első ízben tartottak nyílt napot. Tovább »

A jövő tehetségei a Mórában +FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

tehetseggondozo_tabor_024

Középiskolások ismerkedhettek meg a Szegedi Tudományegyetemmel, illetve a Móra Ferenc Szakkollégiummal az öt napos Tehetséggondozó Tábor keretein belül. Tovább »

Latin-amerikanisták nemzetközi konferenciája Szegeden

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszéke szervezheti meg a 2019-es FIEALC konferenciát, melynek keretében közel 500 hispanista kutatót várnak a városba – közölte honlapján a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. Tovább »

Indiai lótusz, tea és hangfürdő a X. Lótusz Napok programjában

2017. augusztus 2., szerda · Hozzászólok

lotusz_2017_mj_01

A hétvégén rendezi meg tizedik alkalommal a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a Lótusz Napokat. A rendezvényen rendkívül sok programmal készülnek az oda látogatók számára. Lehetőség lesz Lótusz-túrán való részvételre, a teakultúra megismerésére, valamint különleges koncertekkel is várják az érdeklődőket. Tovább »

Komplex képzésfejlesztési program indul a Szegedi Tudományegyetemen

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

tanulas_iskola_egyetem_jegyzet_fuzet

Négyéves programot indított uniós támogatással a képzési kapacitás és infrastruktúra javítása, a lemorzsolódás csökkentése és a diplomások arányának növelése érdekében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t. Tovább »

Európa kulturális térképén Szeged

2017. július 30., vasárnap · 10 hozzászólás

szeged_varoshaza_tavasz08_gs

Az Európai Bizottság 168 európai várost rangsorolt a Kulturális és Kreatív Városok Figyelője oldalon. Magyarországról a fővároson kívül még három település került fel a listára. Szegedet ugyan Pécs és Győr is megelőzi pontszám alapján, de így is 42. a kategóriájában 64 város közül. Jók vagyunk bölcsészek és a számítástechnikusok terén, kulturális szolgáltatások és a városvezetés minősége tekintetében viszont még van elmaradásunk a két dunántúli régióközponthoz képest. Tovább »

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

osztalyterem_iskola_oktatas_egyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2017. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE főként önköltséges képzéseire. Tovább »

Több mint 6500 új egyetemi polgár az SZTE-n

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Tegnap húzták meg a ponthatárokat. Több ezer magyarországi és több mint ezer külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait szeptembertől a Szegedi Tudományegyetemen. Annak sem kell elkeserednie, akit első körben nem vettek fel, július 28-tól a pótfelvételihez szükséges jelentkezési információk elérhetőek. Tovább »

Következő oldal »