Lázár: történelmi érdemeink vannak a határok megvédésében

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az Európai ügyek bizottságának éves meghallgatásán. Tovább »

Fradi-gála avatta a modern makói sportkomplexumot + FOTÓK

2017. október 8., vasárnap · 3 hozzászólás

Befejeződött Makón az Erdei Ferenc téri sportkomplexum rekonstrukciója, a 402 millió forintos – 70 százalékban TAO-támogatásból megvalósult – beruházást a Makó – FTC barátságos labdarúgó-mérkőzéssel adták át vasárnap. Tovább »

Kakas Béla: Identitásunkat erősíti a Csanád név felvétele!

2017. október 4., szerda · 5 hozzászólás

„Ezeréves közösségünk kapja vissza a neki illő megbecsülést, tiszteletet azzal, hogy megyénk neve kibővül Csanáddal” – értékelte az Országgyűlés határozatát Kakas Béla közgyűlési elnök. Tovább »

Lázár: nagy csatára kell készülnünk Brüsszellel

2017. szeptember 27., szerda · 2 hozzászólás

Jelentős kihívások előtt áll a magyar vidék Lázár János szerint, a gazdaságok versenyképessége mellett a falvak népességmegtartó erejét is növelni kell. A földtörvény kapcsán komoly csatára számít a kancelláriaminiszter, Brüsszel ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy liberalizálja a magyar földpiacot. Tovább »

Lázár: Sorosnak több szava van Brüsszelben, mint egy képviselőnek

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Demokratikus gondolkodással érthetetlen, hogy egy Amerikából érkezett, nagyon gazdag embernek „a szava többet ér Brüsszelben, mint egy európai parlamenti képviselőé” – mondta Lázár János a Magyar Időknek adott interjúban Soros György befolyását elemezve. Tovább »

Lázár: fontos az emberek véleménye az újabb viták előtt (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

A kötelező migrációs elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak az október elején induló nemzeti konzultáción és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Tovább »

Az Országgyűlésben is téma volt a Korábban Érkeztem Alapítvány

2017. szeptember 20., szerda · Egy hozzászólás

Tovább támadta a Korábban Érkeztem Alapítványt Hadházy Ákos LMP-s képviselő, az Országgyűlésben Lázár Jánoshoz intézett interpellációt. A miniszter azt közölte, Hadházy kimondta az ítéletet, miután az alapítvány kuratóriumában az ő felesége szerepet vállalt, s leszögezte, a szaktárca az ügyben minden szükséges iratot meg tud mutatni. Tovább »

Lázár: össze kell hangolni a közösség kezében lévő szolgáltatók munkáját

2017. szeptember 8., péntek · Hozzászólok

Össze kell hangolni a közösség kezében lévő szervezetek, közműszolgáltatók, pénzintézetek, az önkormányzatok tevékenységét annak érdekében, hogy az emberek magasabb színvonalú és olcsóbb szolgáltatást kapjanak – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Lázár: az Európai Bíróság döntése Brüsszelt próbálja helyzetbe hozni (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 7., csütörtök · 2 hozzászólás

A kvótaperben született európai bírósági döntés Brüsszelt próbálja helyzetbe hozni a tagállamokkal szemben – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, miután az Európai Bíróság előző nap elutasította a magyar és a szlovák keresetet a kvótaperben. Tovább »

Lázár: az EU fizesse ki a magyar határvédelmi költségek felét! (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A magyar kormány arra kéri az Európai Bizottságot, hogy 50 százalékban járuljanak hozzá a magyar határvédelmi költségekhez – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter arról is beszámolt, hogy jelentősen csökkentek a családok beiskolázási költségei, a kormány pedig ötmilliárd forintot fordít mentőautók fejlesztésére. Tovább »

Eldöntötték: ennyi pénzből valósul meg a tram-train

2017. augusztus 29., kedd · Egy hozzászólás

A beruházás nemcsak Szegedet és Hódmezővásárhelyt érinti, hanem átnyúlik más megyébe, sőt más államba is. Egészen 2020-ig határozták meg, hogy évente mennyit költenek. Cikkünkben bemutatjuk azt is, hogy eddig meddig jutottak, s milyen cél érhető el a fejlesztésekkel. Tovább »

Lázár: nekünk kell a legjobbaknak lennünk Közép-Európában

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Lázár JánosMa is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón. Tovább »

Kiemelnék a Tiszából a világháborús szovjet harckocsit

2017. július 12., szerda · 17 hozzászólás

t34wiki

A Szegedi Haditechnikai Park még az idén kiemelné az ideiglenes pontonhídról a II. világháborúban a Tiszába esett szovjet páncélost. A legenda szerint egy T-34-es harckocsi található a víz alatt négy-, vagy ötfős személyzetével együtt. Nehézséget jelenthet, hogy szakemberek szerint 21 méter mélyen, a meder közepén van a tank. Tovább »

Lázár János a Kormányifnón: a kormányfő elvárása, hogy kerüljünk a 10 legbiztonságosabb ország közé

2017. július 6., csütörtök · 5 hozzászólás

Lázár János

Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg a kormány tagjainak, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Csongrád-Csanád – a megyei közgyűlés kiállt a névváltoztatás mellett

2017. június 30., péntek · 19 hozzászólás

kozgyules_megyei10_gs

A megye minden lakosának joga van saját identitásának megéléséhez, ehhez is hozzájárulhat, ha Csongrád megye neve kibővül Csanáddal – hangzott el a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén. A grémiumnak véleménynyilvánítási joga van a kérdésben, amit Lázár János vetett fel, s végül egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett támogatták a képviselők, hogy Csongrád-Csanádra módosuljon az elnevezés. Azt, hogy a témában kibontakozott vita konstruktív és előremutató volt, jól jelzi, hogy Szirbik Imrét meggyőzte Bozó Zoltán érvelése, s végül támogatta az előterjesztést. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában (FRISSÍTVE)

2017. június 22., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A vidéki MSZP-sek között sok Czeglédy-típusú ember van – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Minden forintra szükség van a háziorvosi praxisokban

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

doktor_orvos_korhaz

Júniustól havi 130 ezer forinttal megemelték a háziorvosi praxisok támogatását Magyarországon. A SZEGEDma.hu arról kérdezte az újszegedi Korondi utcai rendelő háziorvosát, Kass Ferencet, hogy mekkora segítséget jelent ez a doktoroknak. Tovább »

Szegedi Jobbik: Nem panelrombolásra, hanem bérlakásprogramra van szükség!

2017. június 13., kedd · 3 hozzászólás

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

Nekiment a szegedi Jobbik egy Vásárhelyen tervezett panelház visszabontási programnak. Rácz Tibor, a párt helyi szervezetének alelnöke szerint inkább új bérlakásépítésben kellene gondolkozni. Lázár János kancelláriaminiszter a téma kapcsán azt hangsúlyozta, a kormány a hetekben kikéri az építészek, lakásszövetkezetek és az érdekképviseletek véleményét, ezen felül csak akkor avatkoznak be, ha minden lakóval megegyeznek. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kormány vitára számít a tagállami és uniós hatáskörökről (FRISSÍTVE)

2017. június 8., csütörtök · 3 hozzászólás

Lázár János

A kormány arra számít, hogy az illegális bevándorlás ügyében a következő fél évben felerősödik a vita a tagállami és európai uniós határkörökről – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki budapesti tájékoztatóján. Tovább »

Lázár János: a magyarság nem előidézője, hanem áldozata Trianonnak (FRISSÍTVE)

2017. június 3., szombat · 8 hozzászólás

Lázár János

Itt az ideje, hogy a szomszédjaink, Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet trianonnak áldozata, nem pedig előidézője, és nem az elkövetője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Szarvason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: 1,7 millió embert sikerült bevonni a kormányzásba (FRISSÍTVE)

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

Lázár János

A magyar kormány mintegy 1,7 millió emberrel folytatott párbeszédet, ennyi embert sikerült bevonnia a kormányzásba – értékelte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a most zárult nemzeti konzultációt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János visszautasította Soros György magyar származású amerikai üzletember brüsszeli kijelentését is, mert az szerinte igazságtalan Magyarországgal szemben, és súlyosan elferdíti a valóságot. Tovább »

Orbán: Szabadka-Szeged-Hódmezővásárhely között járna a tram-train + FOTÓK, VIDEÓ

2017. május 26., péntek · 12 hozzászólás

orban_viktor_hodmezovasarhely35_gs

Nem zsugorítani szeretnénk a villamosvasutat, hanem a költségeket ésszerűsíteni és a távot kibővíteni – jelentette ki Orbán Viktor Hódmezővásárhelyen, amikor a Modern Városok Program keretében utolsó állomásként pénteken a településre látogatott. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet (FRISSÍTVE)

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint Európában soha nem volt ilyen rossz a biztonsági helyzet, vége “a boldog békeidőknek”, a terrorizmus bármelyik európai ország életében hétköznapi veszélyt jelent. Tovább »

Lázár János: a lakosság 40 százaléka él kistelepüléseken

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

algyo_lakossagiforum_lazar_janos09_gs

Magyarország csaknem 3200 településéből mintegy 2100 község, és mindössze 118 a 10 ezer fő feletti város – mondta vitaindítójában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlésben, rámutatva: a lakosság 40 százaléka él kistelepüléseken. Tovább »

Lázár: a kormány célja a magyar szuverenitás és függetlenség érvényesítése az EU-ban

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

Lázár János

A kormány 2010 óta tudatosan szervezi, érvényesíti a magyar szuverenitás és függetlenség politikáját egy szövetségi rendszerben, az Európai Unióban – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az Országházban. Tovább »

Lázár: Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést tervezünk

2017. május 19., péntek · 2 hozzászólás

kamarai_kuldottgyules0518_1

A gazdasági együttműködés lehetőségét május 26-án terjesztik Orbán Viktor elé Hódmezővásárhelyen – mondta Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteki küldöttgyűlésén. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: az EP határozata baloldali politikai provokáció (FRISSÍTVE)

2017. május 18., csütörtök · 7 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozat “baloldali politikai provokáció, nem több és nem kevesebb”. Tovább »

Soron kívül továbbítja a Legfőbb Ügyészség Lázár János feljelentését az EMIR-rendszerrel kapcsolatban

2017. május 16., kedd · 3 hozzászólás

Lázár János

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt tett feljelentése – közölte Fazekas Géza, a szervezet szóvivője egy keddi háttérbeszélgetésen. Tovább »

Következő oldal »