Ultimátumot adott a baloldalnak Botka László

2017. január 5., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

kozgyules_varosi11_gs

A pártok térfelén pattog a labda Szeged szocialista polgármestere szerint, aki az Indexnek nyilatkozva kiemelte: az MSZP-DK-Együtt-PM pártoknak dönteniük kell, hogy a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak.

Tavaszig el kell dönteniük a baloldali pártoknak, hogy őt akarják-e kormányfő-jelöltnek, és elfogadják-e a feltételeit – mondta el az Index.hu-nak Botka László. A politikus két lehetőséget adott a baloldalnak: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Szeged polgármestere a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy terveiről már beszélt a pártok vezetőivel és várja, hogy bejelentkezésére érdemben reagáljanak, mert egyelőre mindenki korábbi álláspontját ismétli.

Botka László a 168 Órának adott decemberi interjújában “jelentkezett be” a miniszterelnök-jelöltségre, melyet akkori nyilatkozata szerint három feltétel teljesítése esetén vállalna el: közös ellenzéki lista állítása esetén, valamint akkor, ha a szavazatszerzési képesség lesz a döntő tényező az egyéni jelöltek kiválasztásánál a párthovatartozás helyett, illetve ha megállapodás születik az új baloldali politikáról.

Az MSZP pozitívan reagált a bejelentésre, a párt közleményben jelentette be, hogy támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, bár a Magyar Nemzet szerint a szocialista párton belül sokan teljesíthetetlennek tartják a feltételeit és konkrétumokat várnak a szegedi polgármestertől. Felvetődött, hogy Botka László ezzel az egésszel már előre „menteni akarja saját magát”, hogy majd a feltételei elutasítása miatt nemet mondjon a miniszterelnök-jelöltségre, és „duzzogva visszamehessen a számára biztos Szegedre”.

Az mindenesetre biztos, hogy a hivatalos kommunikáció szerint az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót. Ennek jegyében meg is hívták a következő elnökségi ülésükre, hogy tárgyaljanak az országnak bemutatandó programról. Nem meglepő módon a DK-t ez fel is háborította, mert szerintük Botka László feltételeinek elfogadása szemben áll a szocialisták eddigi javaslatával.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 103 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.156.92.140 IP címről szól hozzá.

 • 103. okoskodó civil hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 21:59
  Válaszolok

  A jeti a tengerben búvárkodva keresi a bölcsek kövét.

 • 102. nagyon okos hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 21:52
  Válaszolok

  91. Te, nagyon hülye, okoskodó! Magyarázod a megmagyarázhatatlanul hülye hozzászólásod. Lovagolsz a Balogh Lászlókon, de semmi baj, legalább jól elvagy magaddal.
  De olvasva a legutolsó mondatod, látom már megint tükörbe néztél.

 • 101. andorka alex hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 15:35
  Válaszolok

  Ultimátumot? A bp-i okosoknál amúgy sincs okosabb. Ahogy még mindig jó nekik főnöknek a Kuenhhalmi Ágnes,akkor találnak más bohócot jelöltnek is, a Yeti helyébe.Amúgy pedig mindegy is,amennyire baloldaliak,annyi esélyük van nyerni. Régen lemezt kellett volna cserélni!

 • 100. azért, a közért hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 15:18
  Válaszolok

  98. Miért , …
  “A szocialista Ujhelyi István rendesen rászolgált
  a fizetésére. Tavaly például a vándorcirkuszok miatt aggódott az Európai Parlamentben. Öröm az ürömben, hogy vannak még rokonlelkei Brüsszelben.
  A Politico, illetve a Magyar Idők összeállítása alapján végre megtudhatjuk, hogy milyen életszerűtlen kérdésekkel bombázták 2016-ban az európai parlamenti képviselők az Európai Bizottságot a plenáris üléseken.
  A bevándorlási és egyéb súlyos európai válságok ellenére az MSZP-s Ujhelyi István szerencsére megtalálta az egyik legnagyobb prioritást élvező topikot, nevezetesen a vándorcirkuszok ügyét. Ujhelyi ezzel kapcsolatban a lapnak el is mondta, hogy aggasztja, hogy az egységes szabályozás hiánya miatt a vándorcirkuszokat komoly hátrány éri az egyes tagállamokban.

  Többek között:

  más törvényi előírásoknak kell megfelelni a sátor felállításakor,
  a lakókocsik parkolásánál
  és a műsor összeállításában
  A szocialista politikus tavaly összesen 5 alkalommal intézett kérdést az Európai Bizottsághoz a probléma mielőbbi megoldása érdekében.
  Persze nem Ujhelyi István az egyedüli, aki a nagyjából 2,5 millió forintos (bruttó) fizetéséért kiteszi a lelkét a parlamentben. A független ír képviselő, Ming Flanagan például arra hívta fel a figyelmet, hogy az írek másképp értelmezik az idő fogalmát, amire mielőbb megoldást kell találni.”

 • 99. mi lesz itt? hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 15:03
  Válaszolok

  A DK-s Varju László gyurcsányista politikus elmondta, hogy az elmúlt egy évben volt olyan, hogy a szocik civil jelöltet akartak támogatni, és volt már olyan is, amikor Botka László nélkül képzelték el az együttműködést, így tehát semmi sem biztos.
  Ceglédi Zoltán liberális megmondóember szerint Botka valójában komoly veszélyt jelenthet a Demokratikus Koalíció érdekeire, emiatt úgy véli, hogy a DK és az MSZP sem az összefogáson dolgozik, de ezt nem merik bevallani az embereknek.
  Ceglédi szerint a DK-nak azért nem érdeke az összefogás, mert mindkét párt képes külön-külön is bejutni a parlamentbe, ha összefognak, akkor pedig jóval kevesebb szavazatot, így kevesebb mandátumot szereznének. Gyurcsányéknak tehát az lehet az érdeke, hogy a DK szavazókat vegyen el az MSZP-től, erre pedig komoly veszélyt jelenthet Botka László.

 • 98. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:51
  Válaszolok

  96. önerős archív

  Miért , vagy miért csak a szocik közül? És miért csak a politikusokat?

  Amúgy mindegy, hogy mikori a felemlegetett útjavítás, az azzal kapcsolatos állítás nem igaz, ez derült ki fél éve már. Akkor Bartha erőlködött, csak a kis videó, amit bedobott, épp az ellenkezőjét bizonyította. Bezzeg a híd a Kwai folyón! Illetve mit is beszélek, a Holt Maroson.

 • 97. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:49
  Válaszolok

  90.!
  Bevallom, a kérdésre “Ki akart szerinted népszavazást” nem tudom a választ, ezért csak feltételezésbe bocsátkozom: aki hiányolta (pl.: 78. Liberális elme) !
  Pontos válasz helyett, egy kinyilatkozás: én nem akartam!

 • 96. önerős archív hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:39
  Válaszolok

  92. Ha megtette bűnhődjön. A szegedi szocik közül is le kellene már csukni azokat a politikusokat, akik rászolgáltak.
  A politikus bűnözőket és az illegális migránsokat csak az ide írogató ballib bérencek szokták mosdatni és mentegetni a végsőkig.

 • 95. önerős archív hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:29
  Válaszolok

  92. “ezeréves”
  2016. júl. 26. Még nincs fél éves sem ez a botrányos ügy. Felétek nem ennyi az Igazság?
  A szoci nóta “A múltat végkép eltörölni” ennyire bevésődött a bolsi agyakba?

 • 94. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:19
  Válaszolok

  90. Liberális elme

  Rágjátok a csontot rendesen, de egészen pontosan miben is merül ki amúgy a, amit itt kampánynak mondtok? Botka legerősebb kampányát a szegedma prezentálja, neki már nem kell erre költenie! :-)

 • 93. adatkérés hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 14:13
  Válaszolok

  85. “Botka napidíjairól, költségtérítéseiről és üzemanyagfelhasználásáról is közölnél végre információkat az elmúlt 14 évből?”
  Az adatkéréssel az Mszp-s Mesterházyt vagy az LMP-s társelnököt kellene a szegedieknek megbízni, mert a helyi ellenzéki politikusok valamiért ezt nem merik megtenni. :(
  “Mesterházy Attila a minisztériumok kiadásait kérte számon. Az igazságügyi vagy a belügyi tárcától többoldalas kimutatást kapott. .. Az agrártárca mellett a belügy és néhány további minisztérium is részletes választ adott a szocialista Mesterházy Attila elsőre egyszerűnek tűnő kérdésére.”

 • 92. Igazság hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:56
  Válaszolok

  89: ezeréves kamu ügy. Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét pénz hamisítás miatt.

 • 91. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:43
  Válaszolok

  82. Nagyon okos
  (A “nagyon hülye” nick jobban fedte volna a valóságot.)
  Teljesen mindegy, hogy hány igazi Balogh László van, ha valaki, aki nem Balogh László, visszaél ezzel a névvel, ami által valakik bármelyik igazi Balogh Lászlónak tulajdonítanak olyan dolgokat, amit egyik igazi Balogh László sem tett, hanem ezen a néven valaki más. Felfogtad?
  Ha ezt nem értenéd: Ellopsz egy személyi okmányt és azzal alapítasz egy céget. Mindegy is a név, Joszip Tot akár, vagy Kaya Ibrahim. Amikor majd felelősségre vonnak, próbálj meg azzal védekezni, hogy nagyon sok ilyen nevű van a világon. (Tényleg a legostobábbak jutottak ide!?)

 • 90. Liberális elme hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:42
  Válaszolok

  88. Ki akart szerinted népszavazást Botka miniszterelnök-jelölti kampányköltségeiről? Az aki megkérdezte, hogy volt-e ilyen, vagy az aki azt mondta hogy ne is legyen?
  A tény az, hogy a lakosságtól nem kapott erre Botka felhatalmazást.
  Emlékeztetésül:
  -78. Liberális elme: “Volt erről Szegeden népszavazás?”

 • 89. önerős archív hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:30
  Válaszolok

  “Felújítások kezdődtek Szegeden, amelyek közül az egyik éppen a polgármester háza előtti út helyrepofozása, csak éppen közpénzből.
  A város szocialista polgármestere, Botja László házától a Hit Gyülekezete közösségi házig nyúló útszakaszt közpénzből újítják fel. A polgármester korábban a közösségi oldalán tudatta a hírt, hogy a renoválás nem EU-s, és nem is kormányzati pénzből történik, de a felújításra több mint 300 milliót tudnak biztosítani.
  A közösségi központot még Botka László avatta fel 2012-ben, a gyülekezet lelkésze Joób Márton MSZP-s önkormányzati képviselő apja, Joób István. A közösségi házat ráadásul a város egyházügyi alapjából kapott támogatás segítségével építették fel. Majd az egyházi keretet, ami a helyi közöségek számára közvetlen támogatást biztosított 15 év után a polgármester megszüntette.
  http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nahat-az-ismert-mszp-s-politikus-pont-a-sajat-haza-elott-epittetett-utat/ww85h6d

 • 88. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:16
  Válaszolok

  78. Liberális elme és 83. Hű kezelés?!
  (A város érdekében)jussatok már dűlőre egymással vagy Önmagaddal: legyen népszavazás vagy ne legyen?

 • 87. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 13:16
  Válaszolok

  Botka László tett egy fontos lépést Vlagyimir Putyin és Kiszel Tünde felé
  A teljes naptárt még nem merte bevállalni, de az igazi tavaszt Botka László polgármester hozza el. A májusnak ő az arca.
  http://24.hu/kozelet/2017/01/05/botka-laszlo-tett-egy-fontos-lepest-vlagyimir-putyin-es-kiszel-tunde-fele/

 • 86. okoskodó NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 12:40
  Válaszolok

  75! Vigyázz! Jön az igazi “okosabbnálam”, s azt veszed észre, hogy csíkosra napoztad magad! (Vagy összecsíkoztad az alsógatyádat?) :)
  Vagy ez nem lehetséges, mert normális ember nem használ ilyen idióta nevet? :)
  Szegénykém kiskorodban sokat ijesztgethettek, fenyegethettek, ha ezt próbálgatod mostanában gyerekesen másoknak “visszaadni”. Nem tűnt fel hogy ezzel nem kompenzálsz semmit, te szerencsétlen?

 • 85. szerényszámítás hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 12:16
  Válaszolok

  84. Botka napidíjairól, költségtérítéseiről és üzemanyagfelhasználásáról is közölnél végre információkat az elmúlt 14 évből?

 • 84. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 12:06
  Válaszolok

  “..a Miniszterelnökségtől…… két beosztott 25 ezres napidíjat kapott azért, mert részt vett egy szlovákiai és egy romániai szentmisén Márton Áron püspök halálának 36. évfordulóján.” – óradíjnak nem rossz. Ez csak a napidíj.

Ugrás az oldal tetejére