Ultimátumot adott a baloldalnak Botka László

kozgyules_varosi11_gs

A pártok térfelén pattog a labda Szeged szocialista polgármestere szerint, aki az Indexnek nyilatkozva kiemelte: az MSZP-DK-Együtt-PM pártoknak dönteniük kell, hogy a kormányváltásra vagy a túlélésre játszanak.

Tavaszig el kell dönteniük a baloldali pártoknak, hogy őt akarják-e kormányfő-jelöltnek, és elfogadják-e a feltételeit – mondta el az Index.hu-nak Botka László. A politikus két lehetőséget adott a baloldalnak: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Szeged polgármestere a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy terveiről már beszélt a pártok vezetőivel és várja, hogy bejelentkezésére érdemben reagáljanak, mert egyelőre mindenki korábbi álláspontját ismétli.

Botka László a 168 Órának adott decemberi interjújában “jelentkezett be” a miniszterelnök-jelöltségre, melyet akkori nyilatkozata szerint három feltétel teljesítése esetén vállalna el: közös ellenzéki lista állítása esetén, valamint akkor, ha a szavazatszerzési képesség lesz a döntő tényező az egyéni jelöltek kiválasztásánál a párthovatartozás helyett, illetve ha megállapodás születik az új baloldali politikáról.

Az MSZP pozitívan reagált a bejelentésre, a párt közleményben jelentette be, hogy támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje, bár a Magyar Nemzet szerint a szocialista párton belül sokan teljesíthetetlennek tartják a feltételeit és konkrétumokat várnak a szegedi polgármestertől. Felvetődött, hogy Botka László ezzel az egésszel már előre „menteni akarja saját magát”, hogy majd a feltételei elutasítása miatt nemet mondjon a miniszterelnök-jelöltségre, és „duzzogva visszamehessen a számára biztos Szegedre”.

Az mindenesetre biztos, hogy a hivatalos kommunikáció szerint az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót. Ennek jegyében meg is hívták a következő elnökségi ülésükre, hogy tárgyaljanak az országnak bemutatandó programról. Nem meglepő módon a DK-t ez fel is háborította, mert szerintük Botka László feltételeinek elfogadása szemben áll a szocialisták eddigi javaslatával.

103 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  103. okoskodó civil
  2017. január 9., hétfő, 21:59
  Válaszolok

  A jeti a tengerben búvárkodva keresi a bölcsek kövét.

 • '>
  102. nagyon okos
  2017. január 7., szombat, 21:52
  Válaszolok

  91. Te, nagyon hülye, okoskodó! Magyarázod a megmagyarázhatatlanul hülye hozzászólásod. Lovagolsz a Balogh Lászlókon, de semmi baj, legalább jól elvagy magaddal.
  De olvasva a legutolsó mondatod, látom már megint tükörbe néztél.

 • '>
  101. andorka alex
  2017. január 7., szombat, 15:35
  Válaszolok

  Ultimátumot? A bp-i okosoknál amúgy sincs okosabb. Ahogy még mindig jó nekik főnöknek a Kuenhhalmi Ágnes,akkor találnak más bohócot jelöltnek is, a Yeti helyébe.Amúgy pedig mindegy is,amennyire baloldaliak,annyi esélyük van nyerni. Régen lemezt kellett volna cserélni!