Feltételeket szab Botka László a miniszterelnök-jelöltség elvállalásához, a DK egyéni ambíciókat emleget (FRISSÍTVE)

botka_laszlo_sajttaj01_gs

A francokat nem akarok szerepet vállalni, de feltételekkel, mert amit most csinálnak, ahhoz én nem adom a nevemet – nyilatkozta a 168 Órának Szeged szocialista polgármestere.

“Ha plakátarcot keresnek, akkor legyenek szívesek békénhagyni” – mondta el a 168 Órának Botka László. A szocialista politikust a kormányfő-jelöltség elvállalásáról kérdezték, melyet Szeged polgármestere három feltétel teljesítése esetén vállalna el: közös ellenzéki lista állítása esetén, valamint akkor, ha a szavazatszerzési képesség lesz a döntő tényező az egyéni jelöltek kiválasztásánál a párthovatartozás helyett, illetve ha megállapodás születik az új baloldali politikáról.

Botka László szerint a baloldali pártok további civakodása 2018-ban is bukást fog eredményezni, a választási győzelemhez új politikára, új stílusra és új szereplőkre van szüksége a baloldalnak. “Nem tudják, hogy mit akarnak, amit mutatnak magukról, az arról szól, hogy régen feladták. Azt a szerepet nem fogom eljátszani, hogy utána nem tudják elmagyarázni a választóknak, hogy mi történt velem” – fogalmazott a politikus.

Érdekesség, hogy egyéni ambíciókat sejt a Demokratikus Koalíció politikusa, szóvivője Botka László kijelentései mögött. Gréczy Zsolt a Klubrádiónak elmondta, a korábbi tárgyalásokon nem merült fel egy konkrét kormányfő jelölt sem. Az Együtt nem kívánt reagálni a politikus mondataira.

62 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  62. okosabbnálam
  2016. december 23., péntek, 07:41
  Válaszolok

  61. nem fotogén
  Az az érdekes, hogy Botkával többet foglalkozik a jobboldali média és a kommentelők, mint a baloldal. Végül is mindegy, hogy ki csinálja a reklámot, fontosabb, hogy van! 🙂

 • '>
  61. nem fotogén
  2016. december 23., péntek, 01:13
  Válaszolok

  Plakátarcnak főleg alkalmatlan. Egy szimpatikus, empatikus fotót sem tudtak még róla készíteni még a DM-esek és a Szegedi torz Tükör sem. Valamiért nem jó a kisugárzása.