Az MSZP támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét is, a DK nem foglal állást

botka_mszp_nagygyules

Az MSZP vezetése támogatja Botka Lászlót is abban, hogy ő legyen 2018-ban a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje – tájékoztatta az MSZP Országos Központja közleményben pénteken az MTI-t.

Molnár Gyula pártelnök felkérte Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a menetrendről, tervekről és az ország számára nyújtott programról, ami 2018-ban az egyetlen valódi sikerhez: a Fidesz legyőzéséhez vezet – tartalmazza a közlemény.

A közlés szerint a szocialisták olyan új baloldali politikát építenek, ami jövőt kínál négymillió szegény és csaknem ötmillió napról napra élő magyarnak a Fidesz-kormány reménytelenségével szemben. Ehhez újabb lendületet ad, hogy Botka László, az MSZP szegedi polgármestere bejelentette: vállalná a miniszterelnök-jelöltséget – hívták fel a figyelmet.

Hozzáteszik: az elmúlt fél évben az MSZP más ellenzéki pártokkal tárgyalva pontosan azt képviselte, amit Botka László javasolt: közös ellenzéki listát, a választókerületekben a legerősebb jelöltek indulását és új baloldali politikát.

Ezen politika megvalósítása érdekében minden valós erővel rendelkező demokratikus ellenzéki párttal, a civilekkel és a szakszervezetekkel is egyezségre kell jutni – olvasható a párt közleményében.

DK: Botka László jelölése szemben áll az eddigi szocialista javaslattal

Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt – reagált a Demokratikus Koalíció (DK).

A DK szerint az MSZP eddig a miniszterelnök-jelölt és a képviselőjelöltek előválasztáson való kiválasztása mellett állt, és a párt önálló előválasztási javaslatot is kidolgozott.

Hozzátették, hogy a DK továbbra is nyitott a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésére és várja az MSZP végleges javaslatát a jelöltkiválasztás módjáról.

Mivel az elmúlt hetekben megismert MSZP-s előválasztási javaslat szemben áll a most közzétett állásponttal, ezért a DK csak a szocialisták javaslatának tisztázása után tud állást foglalni Botka László jelöléséről – írták.

54 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  54. politikaiprosti
  2016. december 25., vasárnap, 11:01
  Válaszolok

  51. ” eddig meg a magyar érdekek árulójának, Brüsszel kiszolgálójának tartottátok.”
  Andort Lászlót én biztos nem, de Ujhelyit, G. Kingát és a többi ballibet most is annak tartom.
  A “politikaiprosti” kifejezés ezekre a h. árulókra utal.

 • '>
  53. civil
  2016. december 25., vasárnap, 10:41
  Válaszolok

  Rettegjetek -Orbán fanok! 😀

 • '>
  52. vélemény
  2016. december 25., vasárnap, 10:05
  Válaszolok

  50. A nyáron még a pártválasztmány sem adott bizalmat Botkának, aki egy ideig első számú vezetője is volt az MSZP-nek. (Ők már megismerték)
  Szegeden is láthatjuk hogy egy erősen megosztó személyiség. Legalább annyian utálják mint amennyien elviselik. Szerencséjére az ellentábora nem ment el szavazni, mert nem volt kire. Az előző fidesz elnök évekig az ő érdekében züllesztette, annulálta a helyi szervezetet.

 • '>
  51. NP
  2016. december 25., vasárnap, 10:04
  Válaszolok

  politikaiprosti
  “Andor László (aki értelmes, széles látókörű szakember)…” – érdekes módon eddig meg a magyar érdekek árulójának, Brüsszel kiszolgálójának tartottátok.
  Persze a jó prosti mindig azt tesz, mond, ír amiért megfizetik.

 • '>
  50. politikaiprosti
  2016. december 25., vasárnap, 09:20
  Válaszolok

  Andor László (aki értelmes, széles látókörű szakember) nevének MSZP-s jelöltként való emlegetése késztette Botkát arra, hogy talán az utolsó pillanatban, gyorsan és agresszíven felajánlkozzon. Azért szabott ilyen teljesíthetetlen feltételeket, hogy bármikor visszaléphessen és a kudarcért másokat hibáztathasson. Andor tiszta múltú, nem tapsolt Őszödön, nem vett részt a 4+8 éves ámokfutásban, tiszteli a partnereit és a pökhendi stílusa nem taszítja a többi baloldali pártot és a választókat.
  Kellene egy összeállítás a youtube-ra, ami bemutatná a jeti városházi és egyéb acsarkodását, és a hazugságait, a Gyurcsányt éltető és miniszterelnöknek, pártelnöknek ajánló megszólalásait, majd az ezutáni pálfordulását, hogy azok akik vidékről dicsőítik megismerjék az igazi énjét.

 • '>
  49. tikle
  2016. december 24., szombat, 22:08
  Válaszolok

  Azért megnézném hogy jönne ki Gyurcsánnyal, akit kisatírozott a képeiből, amikor az megbukott. Nem hiszem, hogy Fletó ezt elfelejtette. 🙂

 • '>
  48. fóbia?
  2016. december 24., szombat, 16:59
  Válaszolok

  Botka interjú: – Akkor mit ért az új szereplő fogalmán?
  – Olyan embereket, akik nem jelképezik a 2010 előtti világot.
  (Mintha Botka nem lett volna részese)
  – Ön is azt mondja, hogy a volt kormányfővel nem megy? Nincs véletlenül Gyurcsány-fóbiája?
  – Nincs. Az én személyes véleményem jobb Gyurcsány Ferencről, mint az átlag magyar választónak. Az a fontos, amit a számok mutatnak: a választók stabil kétharmada nem szavazna arra a listára, amin ő szerepel.

 • '>
  47. vélemény
  2016. december 24., szombat, 15:47
  Válaszolok

  23. Megnéztem az interjút. Szerintem itt még nem tudott a szoci önjelöltről. Nem szeretem, de Fletó klasszisokkal jobban kommunikáló politikus, mint a bemagolt szövegeket ledaráló, rugalmatlan, humortalan Botka.
  Botka azért állított ilyen teljesíthetetlen feltételeket, mert maga is tudja, hogy alkalmatlan, de a primitív, elvakult hívek részéről nagy a nyomás hogy mentse meg a pártot.

 • '>
  46. jövőkutató
  2016. december 24., szombat, 15:23
  Válaszolok

  A DK-nak is vannak miniszterelnök-jelölt nevek a tarsolyában.
  Gyurcsány a gyerekeinek is azt mondta, hogy el lehet menni külföldre.
  Klára nem akar politikus lenni pedig Ferenc nagyon akarná.
  http://www.atv.hu/videok/video-20161219-a-dk-nak-is-vannak-miniszterelnok-jelolt-nevek-a-tarsolyaban

 • '>
  45. jövőkutató
  2016. december 24., szombat, 14:45
  Válaszolok

  Botka is részese volt az összes böszmeségnek és elqrásnak. Ezt kellene kitenni a legközelebbi MSZP tisztújító összeröffenés hátterének 🙂
  http://negymadar.blog.hu/2010/10/20/belso_hang_az_a_lekuzdhetetlen

 • '>
  44. jövőkutató
  2016. december 24., szombat, 14:37
 • '>
  43. elemzők
  2016. december 24., szombat, 14:29
  Válaszolok

  A baloldalnak teljesen kívülről jött miniszterelnök-jelölttel kellene próbálkoznia, aki nem sározódott be az elmúlt évek baloldali kudarcaival. Botka László szegedi polgármester a héten azt nyilatkozta, vállalná az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget. A baloldal mostani állapotából kiindulva nagyon nehéz lenne teljesíteni Botka László feltételeit.
  Botka Lászlót ráadásul nem lehet teljesen új embernek tekinteni, mint aki megválthatja a baloldalt. Ő is végigcsinálta ugyanis a kormányon lévő szocialistákkal azokat az éveket, amelyek gazdasági, politikai és morális válságba sodorták az országot. Tehát Botka László sem alkalmas arra, hogy igazán komoly ellenfele lehessen a jelenlegi kormányzatnak, illetve személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknek.
  Botka László jelöléséhez Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek is lesz néhány szava. Erre rímel, hogy az ellenzéki párt pénteken közölte, Botka László miniszterelnök-jelöltsége szemben áll az eddigi szocialista javaslattal, hiszen nem előválasztással történt. Hozzátették, hogy a DK továbbra is nyitott a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésére és várja az MSZP végleges javaslatát a jelöltkiválasztás módjáról.

 • '>
  42. okoskodó NP
  2016. december 24., szombat, 13:57
  Válaszolok

  Botka szerint Szegeden senkit nem zavartak az illegális migránsok. Az országos propagandában is az ő pártjukra áll majd Gyurcsány-nyal vállvetve Gyuri bácsinak nyalva?

 • '>
  41. ismétlődés
  2016. december 24., szombat, 13:03
  Válaszolok

  “Volt egy álmom” a jövőről(?) A megválasztott miniszterelnököt a beépített feleség segítségével megfúrja az egyik minisztere, Gyurcsány.
  Történt már ilyen a valóságban is, amikor a szolnoki jeti is asszisztált a D 209-es megbuktatásához.