Sport

Labdarúgás: éllovasok egymás ellen – a HFC-hez látogat az FK

Labdarúgás: éllovasok egymás ellen – a HFC-hez látogat az FK

2014. szeptember 6., szombat
Labdarúgás: éllovasok egymás ellen – a HFC-hez látogat az FK
fk-htc_mj-026

Két veretlen, a megyeegyes táblázat élén álló együttes találkozik a 4. fordulóban: az első Hódmezővásárhely az előző körben a Mórahalmot legyőzve második FK 1899 Szegedet fogadja vasárnap délután.

Az elmúlt szezon során a HFC oda-vissza verte a diszkoszvetősöket, a Felső Tisza parti stadion villanyfényes műfüvén

3-1-re

, hazai környezetben

4-1-re

. Nyáron ugyanakkor mindkét fél komoly átalakuláson esett át, így aligha érdemes a korábbi eredményekből kiindulva elhamarkodott ítéletet mondani az esélyeket illetően. A vásárhelyieknél például a fél keret kicserélődött, a kispadra pedig a korábban a Makót irányító

Bódi Attila

ült le azzal a szándékkal, hogy új együttesével kiharcolja a feljutást az NB III-ba. A szurkolók csapata is edzőt váltott, a gárdát 2007 óta irányító

Hüvös Gábortól

a Sándorfalvát elhagyó

Tóth János

vette át a karmesteri pálcát. Egyelőre mindkét klub szekere szélsebesen robog, 7-7 pontjukkal három forduló után vezetik a tabellát, a kérdés már csak az, vasárnap este melyikük örülhet továbbra is az idilli állapotnak.

Morózus hangulatban várja a vásárhelyi mester a rangadót

Online

Vasárnap 16.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Hódmezővásárhelyi FC - FK 1899 Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A listavezető és a második helyezett összecsapásának hazai előkészületeiről Bódi Attila, a hazaiak mestere a pénteki edzés előtt néhány perccel igen gondterhelt arccal nyilatkozott. "Épp most dühöngtem egy sort az öltözőben, mert a játékosok nem úgy készülnek, ahogyan én szeretném" - kezdte a vezetőedző. "Nagy ellentmondás, de tudomásul kell venni, hogy amatőr csapat vagyunk, így hiába akarok én "profi" módon gondolkodni és ezt szeretném elvárni a játékosoktól is, mégis mindig nekem kell belegondolnom abba, hogy például egy postás foglalkozású játékos letekeri délelőtt a harminc-negyven kilométeres biciklitúráját, ezt követően kora délután a foci szeretetéből és nem utolsó sorban az anyagiak miatt még utánpótlás edzőként dolgozik, akkor milyen állapotban áll neki a kora esti felnőtt edzésnek. Szakmai szempontból abnormális amit csinálunk. Ehhez jönnek az egyéb dolgok, a munkahelyi- és családi elfoglaltságok, amelyek mind-mind kihatnak az edzéslátogatottságra. Ezek a dolgok egymásra rakódnak, majd felgyülemlenek. A játékosnak mindig csak a saját problémája a fontos, nálam viszont az összes játékosé összegződik és ez okoz gondokat, hiszen ezeket a problémákat kezelni kell és meg kell találnom rájuk a megoldásokat, ami nem könnyű. Nagyon sokszor kényszerülök olyan megoldásokba belemenni, amelyekkel alapvetően nem értek egyet mégis a körülmények erre kényszerítenek" - fogalmazott Bódi Attila. "Meg kell, hogy mondjam, nagyon nyögvenyelős hetünk van, erre jó példa, hogy nem volt olyan napunk, amelyen ki tudtam volna értékelni a legutóbbi bajnoki találkozó tapasztalatait, hiszen minden nap három-négy kezdőjátékosom valamilyen oknál fogva hiányzott az edzésről. Tovább nehezítette az FK elleni felkészülésünket az, hogy a már korábbi sérültjeink -

Kovács Krisztián

és

Antal Krisztián

- mellé Algyőn

Marton Bence

is csatlakozott. A rutinos kapusunkat Algyőn a fiatal

Gábor Viktor

parádésan helyettesítette és ez mindenkit bizakodással töltött el. Sajnos az első kerettel dolgozó többi fiatalról ezt már kevésbé mondhatom el, hiszen náluk alig-alig látom azt, hogy meg akarnák, vagy meg tudnák mutatni, hogy a kezdőcsapatban a helyük. Amikor ezek a fiatalok az utánpótlás-, vagy a második csapatban kapnak lehetőséget, bizony ott sem tűnnek ki, így az első csapatnál nem is tudok velük mit kezdeni. Jelen pillanatban tehát eléggé negatív érzéseim vannak, ettől függetlenül győznünk kell az FK ellen és erre próbálom motiválni a játékosokat is. Az elmúlt fordulóban pályára lépett kezdőcsapaton mindenképpen változtatnom kell, hiszen Marton Bence kiesése miatt valószínűleg némi szerkezeti változtatásra is kényszerülünk. Ezzel együtt nagy változásra nem kell számítani, de a vasárnapi kezdőcsapat kihirdetése csak a találkozó előtt várható" - fejezte be monológját a HFC vezetőedzője.

Hamar begyújtották a rakétákat a diszkoszvetősök

fk-htc_mj-031

Az előző idényben kilenc forduló alatt gyűjtött 8 pontot az FK, míg a most futó pontvadászatban már három kör után 7 egységnél tartanak Dóra Jánosék. Bár az első meccsen elért hazai

1-1-es döntetlen

a Kistelek ellen a papírforma szerint

Czeigersmidt Roland

együttese részéről sorolható a bravúr kategóriába, a folytatásban már produktívabban teljesítettek a kék-feketék. Előbb a remeklő

Pluhár Gáborral

megküzdve

távoztak győztesen

a SZVSE-stadionból, majd egy hete a Mórahalom számításait

húzták keresztül

a Molnár Zsozsi-lelátó publikuma előtt. „Igazán jól jött az első három forduló eredményessége, mert így könnyebben egymásra találhatott a csapat és én mint az új edző. Egyre inkább hiszünk egymásban, én is egyre inkább hiszek a játékosokban, hogy teljesíteni tudják, amit kérek tőlük. Az önbizalmunknak kifejezetten jót tett a sikeres bajnoki rajt, nem kellett heteket, hónapokat várni arra, hogy meglegyen a közös munka eredménye. Természetesen, az eddigi eredménysorunkból nem következik egyenesen, hogy el kellene várni a csapattól egy vásárhelyi győzelmet. A HFC egy masszív, stabil együttes, jó egyéni képességű játékosokkal és egy ambiciózus edzővel. A terv náluk a bajnokság megnyerése és az NB III-ba való feljutás. Ettől függetlenül mindenképpen egy jó eredmény eléréséért utazunk Hódmezővásárhelyre. Azt gondolom, minél több időt töltünk el együtt, annál inkább csiszolódik az a játékstílus, amit szeretnék a csapattal játszatni. Illetve, véleményem szerint, az idő előrehaladtával csak még eredményesebbek leszünk” – fogalmazott portálunknak Tóth János, az FK mestere.

A Hódmezővásárhelyi FC várható kerete:

Gábor V., Vígh S. (kapusok), Kerepeczki, Kökény, Tóth J., Varga R., Szilágyi, Bertók, Szabó D., Nikutovic, Maravic, Dordevic, Király D., Huszár, Brizik-Bodrogi I., Nagy A., Rácz D.

Az FK 1899 Szeged várható kerete:

Brunczvik, Vasas (kapusok), Barta, Boldizsár, Csuka, Degovics, Füle, Herczeg, Heredea, Imre, Makai, Mihalkó, Molnár, Németh, Szalai, Turján, Varga M., Varga R.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön (2014. április 13.):

Hódmezővásárhelyi FC – FK 1899 Szeged 4-1 (2-1)

Hódmezővásárhely. Vezette: Gyuga Zsolt (Benyovszki Zoltán, Tóth Ádám).

HFC:

Vasas – Szabó M., Grósz, Tóth J., Marton, Kökény (Antal 53′), Varga Máté, Nagy A., Konc A. (Huszka 80′), Hatvani, Bernát.

Vezetőedző:

Lóczi István.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh, Boldizsár, Turján, Szecska (Fejes 68′), Degovics, Csuka, Forró, Dedovics (Szalai 64′), Dóra (Varga M. 60′), Szőcs (Lajkó 68′).

Megbízott játékos-edző:

Dóra János.

Gólszerzők:

Konc (16′), Varga (45′), Nagy A. (71′), Bernát (89′), ill. Csuka (42′).

Piros lap:

Rácz (83′), ill. Boldizsár (86′).

Így játszottak a csapatok a 2. fordulóban:

Algyő SK – Hódmezővásárhelyi FC 0-2 (0-1)

Algyő, 150 néző. Vezette: Bálint Zoltán (Tóth Imre, Halma Sándor).

Algyő:

Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Sebők, Takács, Gyimesi (Farkas 74′), Bogdán (Daróczi 58′), Podonyi, Pataki, Szalma.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

HFC:

Gábor – Kerepeczki, Tóth, Marton (Nagy 33′) Szilágyi, Kökény, Varga, Szabó (Bertók 71′), Nikutovic (Király 77′), Maravic (Brizik-Bodrogi 65′), Dordevic (Rácz 83′).

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Maravic (36′), Tóth (53′).

FK 1899 Szeged – Mórahalom VSE 2-1 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 300 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Soós István, Kószó Csaba).

FK 1899 Szeged:

Vasas – Heredea, Boldizsár, Németh A., Barta, Molnár D., Varga R., Imre (Turján 65′), Makai (Szalai 86′), Degovics (Csuka 46′), Füle (Mihalkó D. 46′).

Vezetőedző:

Tóth János.

Mórahalom:

Czirják – Takács A., Szücs, Vojnic-Zelic, Márki (Kothencz P. 69′), K. Tóth, Zámbori, Tóth L., Magyar, Gonda, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Heredea M. (14′), Mihalkó D. (79′), ill. Szőke P. (68′ - tizenegyesből).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.