A Magyar Kultúra napját ünnepelték a vásárhelyi honvédek

2017. január 22., vasárnap · Hozzászólok

magyar_kultura_napja_mh_bocskai001

Zenével, kiállítással és előadással is készültek a kultúra napja alkalmából az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. A Zrínyi Miklós laktanya könyvtára adott otthont az ünnepségnek. Tovább »

Fahusánggal követelte az állítólagos tartozást a hódmezővásárhelyi férfi

2017. január 21., szombat · Hozzászólok

bilincs_rendorseg

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás Hódmezővásárhelyen egy helybeli férfi ellen, aki alkalmi ismerősétől egy fahusánggal követelt pénzt. A férfit a vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették – írja a police.hu. Tovább »

Állatjóléti Segítő képzés indul Hódmezővásárhelyen

2017. január 21., szombat · Hozzászólok

kutya_eb_hazorzo

Ha szeretjük az állatokat és még házi kedvencünk is van otthon, fontos, hogy minél többet megtudhassunk egészségük védelméről. Ezekről is szó lesz az Állatjóléti Segítő képzés első előadássorozatán, Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Az „utolsó magyarról” az Emlékpontban

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

emlekpont_utolso_magyar006

Ady Endre Hunn, új legenda című versét véve eszközül mutatta be a költő magyarságképét az Emlékpont pénteki, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett rendhagyó óráján Kovács Imre Attila irodalmár, a közgyűjtemény munkatársa. Tovább »

A kollektív bűnösség elve egyetlen néppel szemben sem alkalmazható – Rendhagyó történelemóra az Emlékpontban

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

0119_Nem_05

A magyarországi németek kitelepítése 71 éve kezdődött meg, ez alkalomból tartottak az Emlékpontban csütörtökön rendhagyó történelemórát. Tovább »

Lázár: Szegeden nincs törekvés a Komócsin-rendszer bűneinek feltárására

2017. január 19., csütörtök · 30 hozzászólás

Lázár János

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón furcsállta, hogy megkezdődött az egykori keményvonalas, rettegett kommunista kiskirály tevékenységének relativizálása. Tovább »

Pályázatot hirdettek a hódmezővásárhelyi első világháborús emlékmű tervezésére

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

Pályázatot hirdettek az első világháborúban hősi halált halt mintegy háromezer hódmezővásárhelyi nevének megörökítésére – közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester kedden az alföldi városban. Tovább »

Következő oldal »