Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

hmvhely_allatvedok_toborzasEgész évben várja az önkéntesek jelentkezését a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet 2012-es alapítása óta kizárólag az ő segítségükkel látja el feladatait. A segítők így több területen is kipróbálhatják magukat, ami később előnyt jelenthet a munkaerőpiacon is. Tovább »

Piroska nyomában az Emlékpontban

2017. február 18., szombat · Hozzászólok

hartung_emlekpont

A német író, Hugo Hartung az 1920-as évek elején járt Vásárhely-Kutason, s az itt szerzett élményein alapul a német nyelvterületen mind a mai napig népszerű regénye, valamint az annak alapján készült film, a Gyakran gondolok Piroskára. Baté Szilveszter negyedszázada kutatja a történet hátterét, amelyről Románc és elmúlás című filmjének második feldolgozásában számolt be. Tovább »

A tíz évvel ezelőtti kórházvédő demonstrációra emlékeztek Hódmezővásárhelyen

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

Az elmúlt tíz évben több mint 6,5 milliárd forint fejlesztés valósult meg a hódmezővásárhelyi kórházban – közölte Kószó Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester az alföldi városban csütörtökön, sajtótájékoztatón. Tovább »

86 forintos akció a Kondor-kiállításon

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

Február 17-én lenne 86 éves Kondor Béla, a 20. század második felének egyik legjelentősebb képzőművésze, akinek mintegy 180 alkotásából a hónap végéig látható gyűjteményes kiállítás a Tornyai János Múzeumban. E hétvégén egységesen, 86 forintos áron tekinthetik meg az érdeklődők a nagyszabású tárlatot a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben. Tovább »

Sikeres volt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének idei első állateledel gyűjtése

2017. február 12., vasárnap · Hozzászólok

gyujtes_07

Csaknem 150 kilogramm állateledel adományt gyűjtött február 11-én, szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a helyi Tesco áruházban. A különféle kutya- és macskakonzervek, száraz tápok a rászoruló állattartó családokhoz kerülnek. Az adománygyűjtést – közösségi szolgálat keretében – diákok is segítették. Tovább »

Következő oldal »