Sport

Labdarúgás: Dóra gólja is kevés volt a Vásárhely ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: Dóra gólja is kevés volt a Vásárhely ellen + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 28., szombat
Labdarúgás: Dóra gólja is kevés volt a Vásárhely ellen + FOTÓK, VIDEÓ
fk-htc_mj 012

Immár második a tabellán a Hódmezővásárhely, mely első támadásából bevette az FK kapuját a villanyfényes csörtén. Hiába kapaszkodtak a kék-feketék, pont nélkül maradtak.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 200 néző
2013. 09. 28., 19.00
FK 1899 Szeged
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a meccsnek.
játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály
1
-
3

Hamarosan videóval is jelentkezünk!!!

A megyei I. osztály 7. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Hódmezővásárhelyi FC 1-3 (0-2).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezette: Kovács Attila (Borbás Bottyán Aurél, Juhász Mihály).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Makai (Gyurkovics 20'), Turján, Szecska, Barta (Mihalkó G. 63'), Heredea, Csuka (Dóra J. 60'), Forró, Imre, Péter-Szabó, Varga Ma. (Szalai 80'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Hódmezővásárhely:

Vasas (Nagyistván 70') - Jesenszki, Antal, Tóth, Szakál (Szentirmai 86'), Kökény, Keller, Huszka (Szabó 66'), Varga Má. (Huszár 86'), Hatvani, Konc. Vezetőedző: Dezső Ferenc.

Gólszerzők:

Dóra J. (74'), illetve Konc A. (1'), Hatvani J. (39'), Varga Má. (67') Hüvös Gábor:

"Egy nálunk jelenleg jobb csapattól kaptunk ki. Becsületesen küzdöttünk, de ezért most pontok nem járnak. A fiatal Forró Attila játéka kiemelkedett. Köszönöm a két szurkolótábornak, hogy igazi futballhangulatot teremtettek."

Dezső Ferenc:

"Jó iramú mérkőzésen szimpatikus csapat ellen jó időben rúgott gólokkal megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a két szurkolótábornak."

http://youtu.be/RXgloZm1b1E

Online közvetítésünk:

VÉGE!
97'
Vége az összecsapásnak, Kovács Attila több mint hat percet tett hozzá... Két nagyszerűen felkészített együttes jó iramú, színvonalas és hangulatos csatáját láthattuk itt a műfüvön. A találkozóra rányomta a bélyegét, hogy a vásárhelyiek az első támadásukból gólt szereztek. A Szeged igyekezett visszakapaszkodni, ám balszerencsés sérülések is sújtották. Mindkét gárda mindent megtett, hogy kiszolgálja a közönséget. A vendégek győzelme összességében megérdemelt, de az FK-nak sincs oka szégyenkezésre. A HFC sikerével feljött a tabella második helyére.
94'
Szalai beadása centikkel csúszott el Forró előtt, ha bedobja magát, talán kapura is továbbíthatta volna a lasztit.
93'
Szorongatnak a hazaiak, hátha sikerült kicsikarniuk egy újabb találatot. A vásárhelyi kapu előtt telnek a hosszabbítás percei, felívelgetéssel próbálkozik az FK, könnyű szerrel hárítja el ezeket az akciókat Dezső Ferenc legénysége.
90'
Kicsit váratlanul öt perc hosszabbítást jelez a játékvezető, de örüljünk, hogy addig is élvezhetjük tovább a remek mérkőzést.
89'
Beszorult a hajrában a vásárhelyi csapat, mely visszaállva őrzi kétgólos előnyét.
86'
Kettős csere a HFC-nél: Szakál és Varga le, Szentirmai és Huszár érkezett az utolsó öt percre.
85'
Áll a játék, sérülés a vendégeknél, munkában Ferencz Ferenc gyúró, Szakál Attilát kell talpra állítania.
81'
Tizenegyest reklamálnak a hazaiak, akik gőzerővel támadnak. A játékvezető továbbot intett, a vendégek büntetőterületén belüli tumultus során nem látott szabálytalanságot.
80'
Hüvös mester újabb cserével igyekszik frissíteni: Szalai Norbertnek adott lehetőséget, Vargát kapta le a pályáról.
78'
Helyzet közben odaát: Szabó Márk 8 méterről a rövid sarkot vette célba, Brunczvik lábbal hárított.
77'
Megnyomják a hajrát a szegediek! Péter-Szabó gyönyörűen szöktette magát a jobb oldalon, be is adott, ám menteni tudtak a vásárhelyi védők.
74'
GÓÓÓL 1-3! Korán írtuk le az FK-t, itt a szépítés! Varga Martin lendületesen tört előre, rávezette Nagyistvánra a labdát, gólt szerezhetett volna, ám roppant önzetlenül a középen érkező Dóra János elé tálalt, aki fénykorát idéző higgadtsággal lőtt a hálóba!
71'
Kapust cserélt a Vásárhely. A kissé sántikáló Vasast Nagyistván Ádám váltotta. Egyébiránt roppant magabiztosak, szervezettek a vendégek, míg a Szegedet ez a gól már láthatóan megtörte.
67'
GÓÓÓL 0-3! Eldőlni látszik a találkozó. Egy bal oldali beadást Varga Máté higgadtan vett át a hazaiak ötösén belül, két ütemet kivárt, majd 3 méterről okosan gurított a hálóba.
66'
Változtattak a vendégek is: Huszka le, Szabó Márk be.
65'
Imre Zoltán 14 méterről lőtt fölé
63'
Barta Kristófnak komoly fájdalmai vannak, le is kellett cserélni, Mihalkó Gergő szállt be a szegedieknél.
61'
Csuka helyére Dóra János érkezett az FK-ba. A csere után Gyurkovics lépett ki egyedül egy szép passzal, kicsit kisodródott, 15 méterről a bal kapufa mellé durrantott.
57'
Izgalmas és jó iramú a második félidő is. Hatvani cselezett el egy jó lehetőséget a szegedi kapu előtt, majd odaát Péter-Szabó kapott pompás indítást, gólhelyzetbe került, de rálépett a labdára, majd elcsúszott, így odalett a ziccer. Az FK nagyon hajt a szépítésért, de az az igazság, hogy a vendégek is erőltetik az akciókat, hisz úgy érzik, a harmadik találattal bevihetnék a végső csapást.
53'
Imre Zoltán állt a labda mögé. A rutinos játékos szépen tekerte rá, ám picikét tévedett, fölé szállt a próbálkozása.
52'
Csuka Tamást vágták fel a tizenhatos környékén. Vita alakult ki, hol történt a fault, a játékvezető 17 méterre a kaputól ítélt a szabadrúgást.
49'
Támad, támadgat az FK a felvonás elején, lehetőséget még nem alakított ki.
48'
Vasas kapus Varga Martinnal ütközött, mindkét játékost ápolni kellett, de folytatják a játékot.
46'
Megkezdődött a második felvonás.
SZÜNET!
45+1'
Keller Zoltán szabadrúgása az utolsó jelenet talán, a hosszúra ívelte, de most a pirosak felejtkeztek lesen. Vége az első félidőnek.
44'
Újra hatékony a HFC-lescsapda, szabadrúgással jöhetnek a vendégek, elhalt az FK akciója.
43'
Tanácstalanná tette az FK-t a második vásárhelyi gól. A piros mezesek magabiztosan adogatnak a hazaiak térfelén, előnyük megnyugtatta őket.
39'
GÓÓÓL 0-2! Durrognak a vásárhelyi petárdák a második gól tiszteletére. Hatvani József talált a hálóba! Balról indult az apró termetű támadó, több emberek átfűzte magát, majd ahogyan a nagykönyvben meg van írva, a rövid sarkot védő kapus mellett 14 méterről gyönyörű mozdulattal csavart a hosszúba.
38'
Továbbra is változatos, kemény, de sportszerű a küzdelem. A vásárhelyi védelem lesre állítása jól működik, az FK-sok rendre belesétálnak a csapdába. A hazaiak komoly erőfeszítéseket tesznek az egyenlítő találat megszerzéséért, most már nyoma sincs a vendégek fölényének.
35'
Imre Zoltán remek jobb oldali szögletét Forró Attila az ötösön belülről tudta megfejelni, a kísérlet elkerülte a ketrecet. A korner előzménye volt, hogy Heredea szépen cselezte át magát a vendégek hátsó alakzatán, a kirobbanó Vasas Gábor hálóőr mentette előle az alapvonalon túlra.
32'
Ezúttal a jobb oldalon akcióztak a vendégek, Kökény Tamás fejelt fölé a végén.
31'
Péter-Szabót szabálytalanul állították meg 30 méterre a vásárhelyi kaputól. A beívelés után veszélyes lehetőség alakult ki a HFC ketrece előtt, ám Varga Martinék túl sokat pepecseltek, így a védők fel tudtak szabadítani.
27'
Egyértelműen a vásárhelyiek irányítanak itt a félidő közepén. Sokkal aktívabbak a bal oldalon. Éppen Varga Máté maradt le egy beadásról, majd Hatvani várt ki jó helyzetben, bedobásra mentettek a kék-feketék.
25'
Keller Zoltán tanári indításával Hatvani zseniálisan húzott el a bal oldalon, majd befelé cselezett, végül 15 méterről mellé lőtt.
21'
Varga Mátét 28 méterre a hazai kaputól felvágták a szegediek, ígéretes pozícióból végezhetett el szabadrúgást a HFC. Huszka Milán pontos lövését Brunczvik kapus magabiztosan csípte el: az irányzék jó volt, de több erő kellett volna a löketbe.
20'
Makai Árpádot sérülés miatt le kellett cserélnie Hüvös Gábornak, Gyurkovics Tamás érkezett a hazai csapatba.
18'
Lesről talált a hálóba a szegedi gárda. Hangzavar a nézők között, ám jogosnak tűnt az ítélet.
16'
Konc a bal szárnyon tört az alapvonalig, felnézett, halálpontosan adott középre, ahol üresen érkezett Hatvani József, aki ezerszázalékos ziccerben belsőzött a hosszú sarok mellé.
11'
Nagy lehetőség adódott az FK előtt. A villámgyors Péter-Szabó Tamás lépett ki egy hosszú előreíveléssel, majd pattanás után lelassult a laszti, amit Heredea Máté elé tolt fejjel, ő 15 méterről fölé bombázott.
7'
Óriási az iram, ami roppant örömteli. Lüktet a játék, mindkét csapat letámad, agresszíven próbál ebből építkezni. Izgalmas derbire van kilátás! Közben a jobb szárnyon törnek előre a vendégek, jön a centerezés, centikkel csúszik el Konc lába előtt a bogyó.
5'
Nem rendültek meg a hazaiak a bekapott góltól, mennek előre nagy lendülettel. Egy bal oldali beadást követően Varga Martin jó helyzetből tudott bólintani, de nem találta el jól, így a kapu fölé szállt a fejes.
1'
GÓÓÓL 0-1! Harminc másodperc elteltével az FK hálójában a labda. Gyors, lapos akciót vezettek a vendégek, három-négy húzásból jutottak el a tizenhatoson belülre. Brunczvik Dániel kapus és Konc Adrián egyszerre érték el a lasztit, Konc volt erőszakosabb, túljutott a portáson, és az üres kapuba belsőzött. Ez ám a hideg zuhany a diszkoszvetősöknek!
1'
A Vásárhely kezdte az összecsapást. A két ultratábor remek hangulatot teremt: a Tisza felől helyezkednek el a hazaiak, a túlsó részen a vendégek. "Hajrá, Szeged, hajrá, Vásárhely!" - zeng az ének.
18.50: Roppant fontos ütközet elé nézünk. A vendégek amennyiben nyerni tudnának, fellépnek a tabella második helyére, nem is beszélve arról, hogy ha jogerősen is megkapják a Csanádpalota elleni meccs három pontját, pontszámban akár utol is érhetik az éllovas Tisza Volánt. A hazaiaknak azért fontos a siker, mert masszív gárdájuk csak így találhat gyors utat a középmezőnybe. 18.40: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza partról, ahol igazán kellemes labdarúgóidő várja a feleket. Tiszta pirosban játszanak a vendégek, a hazaiaknál a fekete dominál, a mellrészen kék-fekete hosszanti csíkozás. 19 órakor Kovács Attila sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.