Sport

Labdarúgás: a véghajrában bukott el két pontot az UTC + FOTÓK

Labdarúgás: a véghajrában bukott el két pontot az UTC + FOTÓK

2013. november 23., szombat
Labdarúgás: a véghajrában bukott el két pontot az UTC + FOTÓK
utc_morahalom_mj 017

Őrületes végjáték után egy ponttal távozott a Mórahalom VSE az Ujszegedi TC otthonából a Csongrád megyei I. osztály 15. fordulójában. A döntetlennel egyik gárda sem tudta érdemben kihasználni a HFC ásotthalmi botlását.

A két gárda annak tudatában kezdhette a mérkőzést, hogy csatájuk tétje a harmadik hely a téli szünetre. Ennek megfelelően nagy iramban indult a találkozó, habár igazán komoly veszélyt egyik együttes sem tudott kialakítani az első félidő korai szakaszában. Az ehhez hasonló szituációkban kerülhetnek előtérbe a pontrúgások, s nem történt ez másképp ezúttal sem, a gólcsendet egy szöglet után törte meg az UTC a 35. percben. Szokás szerint

Brinszky Adrián

állt a labda mögé, beadására középen

Bilics Igor

érkezett, és bár a védő közeli fejesét

Ótott-Kovács Dániel

még bravúrral hárította, a kipattanóra egyedül

Mészáros Tibor

érkezett és be is vágta azt a hálóba (1-0). Tetézte a mórahalmiak gondjait, hogy az esetnél kapusuk egy védőjével történt ütközést követően megsérült, így nem tudta folytatni a játékot,

Czirják Tamás

váltotta a hátralévő időre.

Bartucz Tamás

bíró 5 percet hosszabbított a félidő végén, és bár a vendégek nagyon nyomtak a hajrában, egalizálniuk nem sikerült a stabilan felálló hazai védelem mellett. A fordulás után elsősorban Magyar Györgyék irányították a játékot, uralták a pályát, de támadásaik rendre elhaltak a fehér mezesek tizenhatosa előterében, míg Végh Arielék több alkalommal is jelezték, kontráikban komoly veszély lapul. A 67. percben például Brinszky lódulhatott meg üresen egy szép indítás után, a lest reklamáló mórahalmi védőket méterekkel megelőzve vezethette a labdát Czirjákra, végül az ötös sarkánál lövés helyett passzt választott, az érkező társ,

Szentes Bíró Tamás

azonban alaposan célt tévesztett kapásból. Ettől függetlenül nem volt igazán bajban a hazai együttes, hiába a vendégek presszingje, úgy tűnt,

Major László

tanítványai képesek lehetnek kihúzni a hajrát kapott gól nélkül. Az állóvizet aztán a 88. percben történtek kavarták fel:

Végh Ariel

fedezte a labdát az oldalvonalnál a mórahalmi térfél közepén, az érkező

Barna Dávid

pedig különösebb cicomázás nélkül felvágta az újszegedi szélsőt, aki válaszul, teret engedve hirtelen támadt dühének, rátámadt a vele szemben durván szabálytalankodó ellenfélre. Az esetnek dulakodás lett a folytatása, majd a felek szétválasztását követően Bartucz spori végül mindkét játékosnak felmutatta a piros lapot. A slusszpoén ráadásul csak ezt követően következett, amikor a hosszabbítás első percében

Gahwagi Nebil

tört be egy csellel a hazai tizenhatoson belülre, majd az alapvonaltól visszagurítva a támadást kísérő

Udvari Szabolcs

elé tálalt, a vendégek csékája pedig okosan gurított

Tombácz Róbert

kapujába 8 méterről (1-1). Az állás innentől már nem változott, az UTC először veszített pontot hazai pályán, a Mórahalomnak pedig megszakadt 11 mérkőzés óta tartó győzelmi szériája. Bár a döntetlennel az újszegedi alakulat megőrizte dobogós helyét a tabellán, az utolsó őszi forduló igazi nyertese mégis az FK ellen 5-0-ás sikert arató Tisza Volán, hiszen

Tóth Ákos

együttese egyszerre két riválisával szemben is pontelőnyhöz jutott, nem utolsó sorban nagyot közelített az Ásotthalmon elbukó Hódmezővásárhelyhez.

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző
2013.11.23., 13:00
Ujszegedi TC
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bartucz Tamás • asszisztens: Dobai János, Gáleg Ferenc Lajos
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 15. forduló:

Ujszegedi TC - Mórahalom VSE 1-1 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Dobai János, Gáleg Ferenc Lajos)

UTC:

Tombácz - Szűcs D., Balogh, Bilics, Kerepeczki, Bitó, Mészáros T., Brinszky (Dürgő 71'), Ondrejó (Rau 90+3'), Végh, Szentes Bíró (Gajdacsi 90').

Megbízott edző:

Pálfy Zoltán.

Mórahalom:

Ótott-Kovács (Czirják 37') - Szücs Sz. (Lázár 78'), Udvari, Kothencz, Barna, Vojnic-Zelic, Magyar, Tóth (Bokányi R. 62'), Szabó, Szőke, Gahwagi.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gól:

Mészáros T. (34'), ill. Udvari (90+1').

Sárga lap:

Bitó (45+6'), Kerepeczki (65'), Rau (90+3'), ill. Udvari (60'), Vojnic-Zelic (85').

Piros lap:

Végh (88'), ill. Barna (88'). Major László:

"Természetesen, az utolsó utáni percekben gólt kapni mindig óriási bosszúság. Azt mondom azonban, nagyon kevesen voltunk ezen a mérkőzésen, és még így is kis híján megszereztük a három pontot. Úgy gondolom, ez a harmadik helyezés bravúr az UTC-től. Sok nehézséggel küszködünk, de megpróbálunk egy normális felkészüléssel tisztességesen helyt állni a tavasz során."

Magyar György:

"Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, mert egy nagyon színvonalas mérkőzés zajlott ma a pályán. Sajnos a játékvezetés nem tudott ehhez felnőni. Mindkét gárda a győzelemre játszott, bár én úgy gondolom, mi egy kicsivel többet tettünk a három pontért. A hajrában esett egyenlítő gólunkra mondhatnám, hogy méltó lezárása a félévnek, nálam tapasztaltabbak is azt szokták mondani, hogy idegenben mindig jó az iksz, különösen egy ilyen rangadón, mint a mai. Ettől függetlenül győzni jöttünk, és még ha ez nem is sikerült, azért nem vagyok elégedetlen, a mutatott játékunkon látszott az akarat. A két kiállítást és a sárga lapokat is erre tudnám visszavezetni, mindkét csapat nagyon szerette volna a sikert, és minkét csapaton volt némi teher. A HFC veresége és a Volán győzelme miatt ők élvezhetik a télen egymás társaságát, de én azt gondolom, a Mórahalom és az UTC 5 pontos hátránya sem ledolgozhatatlan. A szezon előtt az volt a kitűzött célunk, hogy bejussunk az első hatba, akkor én azt mondtam, ehhez 30 pont elég lehet, nos ezt a tervet túl is szárnyaltuk. Jó csapatunk jött össze, remélem, nem lesz változás a télen sem, legfeljebb csak erősítünk majd, és tavaszra megcélozhatjuk az érmes helyek valamelyikét. Sok sikert kívánok a továbbiakban az UTC-nek, és kellemes ünnepi időszakot minden csapatnak és szurkolónak!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Itt a vége, Bartucz Tamás lefújta a rangadót! Rendkívül értékes két pontot bukott a hazai UTC a nagyot küzdő Mórahalom ellen.
90+3'
Még a gól előtt kért cserét az UTC, most hajthatják végre, Ondrejót Rau váltja.
90+1'
GÓÓÓL!!! Egyenlít a Mórahalom! Gahwagi tört be a tizenhatoson belül, majd az alapvonal és az ötös találkozásától a középen érkező Udvari elé passzolt, a vendégek csékája pedig 8 méterről laposan vette be a tehetetlen Tombácz mellett a kaput. 1-1!
90'
Csere hazai oldalon, Szentes Bírót Gajdacsi váltja.
88'
Most jött ki a játékosokon a rangadó tétje! Egy ütközés után - mikor is Barna beleszállt Véghbe - a két érintett, Végh és Barna akaszkodott össze, a társaknak kellett szétszedni a párost, végül Bartucz spori mindkettejüket leküldte a pályáról. 10-10 emberrel a hajrára a csapatok.
86'
A középre tartó lapos kísérletet Czirják fogta könnyedén.
85'
Bitó lábára csúszott rá hátulról Vojnic-Zelic a vendégek térfelén, sárga és 20 méterről lőhet szabadot Végh Ariel.
utc_morahalom_mj-030
82'
Gahwagi és Balogh küzdött nagyot az alapvonalnál, a hazai bekk végül a mórahalmi lábára pattintva a labdát kirúgást harcolt ki. "Bravó!" - üvöltik többen a tribünről. Rohamléptekkel menetel a győzelem felé Major László alakulata, kevés ideje van az egyenlítésre Magyar Györgyéknek.
78'
Újabb változás a vendégeknél, Szücs Szasa helyét Lázár Gábor vette át.
77'
Vészesen telik az idő, igyekszik lassítani a játékot az UTC.
74'
Főként az UTC térfelén zajlik a játék, de a Mórahalom támadásaiból egyelőre hiányzik a gólhoz szükséges átütő erő.
71'
Csere hazai oldalon is, Brinszkyt Dürgő váltja, a csapatkapitányi karszalag Végh karjára kerül.
70'
A túloldalon Szabó szöglete után a középen érkező Kothencz fejelte le a labdát a hosszún álló Magyar elé, de a vendégek vezetője közvetlen közelről gyengén Tombácz kezébe emelt.
67'
Szép hazai kontra során Brinszky mehetett a leshatárról indulva egyedül Czirjákra, végül az ötös sarkától az érkező Szentes Bíró elé tálalt, a fiatal tehetség azonban méterekkel az üres kapu fölé lőtt 11 méterről kapásból.
65'
Kerepeczki akasztotta össze hátulról Szabó bokáit, sárgát kapott érte.
64'
Nyom az utóbbi percekben a Mórahalom, de a hazaiak védelme jól állja a sarat egyelőre.
63'
Szabó szöglete után Gahwagi lőtt kapásból 10 méterről a hosszú oldalon, Bitó önfeláldozóan vetődött a labda útjába és mentett ezáltal bedobásra.
62'
Csere a Mórahalomnál, Tóth Lukács helyét Bokányi Richárd vette át a folytatásra.
60'
Udvari gyalulta le a félpályánál az egy kontrával meginduló Véghet, sárgát kap az eset nyomán a vendégek bekkje. Az UTC szélsőjét ápolni kell.
59'
Enyhe hazai fölényt jegyezhetünk fel a második félidő első harmadában. Közben kissé elkezdett szemerkélni az eső, reméljük, nem zendít rá igazán még 30-40 percig.
utc_morahalom_mj-034
57'
Kothencz húzta ki Brinszky támaszkodó lábát a szögletzászlónál, a szabadból Végh Ariel célozta meg a hosszú felsőt, de irányzéka nem bizonyult a legjobbnak.
54'
Vojnic-Zelic kínálta meg Tombáczot egy bombával 30 méterről, de a középre tartó labda nem okozott gondot a hazaiak portásának.
51'
Magyar György beadási kísérletét szögletre rúgta védője, az abból érkező beadást pedig Szőke fejelte kifacsarodott testhelyzetből kapu fölé.
49'
Gahwagi szerzett labdát az UTC tizenhatosának sarkánál, majd négy védő mellett keresztbe vezetve a labdát Szőkéhez továbbított, aki azonban félfordulatból alaposan kapu mellé durrantott.
47'
A szünetben a csereként beállt Czirják átvette Ótott-Kovács mezét, sajátjának halvány színe valószínűleg túl zavaróan hatott a fehér mezes újszegedi mezőnyjátékosok között.
46'
Folytatódik a játék, egyik oldalon sem történt csere.
SZÜNET
45+6'
És most van itt a félidő vége! Kiélezett, szoros összecsapáson vezet egy szöglet utáni góllal a hazai UTC.
45+6'
Bitó szabálytalankodott saját térfele közepén, lapot kapott érte.
45+5'
"Idő!!!" - zengi a lelátó. Bartucz még engedi a játékot.
45+3'
Tóth indította a jobb szélen beinduló Szabót, akinek félmagas beadását a kivetődő Tombácz szedte le Szőke stoplisa elől.
45+1'
Bartucz bíró öt perc ráadást jelez.
44'
Hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki! Egy középen futó támadás során Magyar ugratta ki a védők között Tóth Lukácsot, a mórahalmi játékos azonban végül Tombácz kapus mellett a hazai kaput is átemelte 12 méterről.
utc_morahalom_mj-029
43'
Lüktető iramú, jó meccset láthat a kilátogató publikum, a helyzetek viszonylag alacsony számát csak a fegyelmezetten futballozó védelmek okozzák.
40'
A vendégek egy kontrájánál Szőke és Balogh futott versenyt a labdáért, és bár a mórahalmi támadó nyerte a különcsatát, a leggyorsabbnak a jó ütemben kimozduló Tombácz bizonyult, aki oldalra fejelte a pattogó játékszert.
37'
Ótott-Kovács Dániel könyöke mégsem bírja ki, Czirják Tamás állt be helyette.
36'
Kollégájához hasonlóan a mórhalmi hálóőr is a folytatás mellett döntött.
35'
A gól után Ótott-Kovács maradt lent, őt is ápolni kell, vélhetően menteni igyekvő védőjével ütközött.
34'
GÓÓÓL!!! Vezet az UTC! Szögletből Brinszky ezúttal beadást választott, Bilics közeli fejesét még védte Ótott-Kovács, de az érkező Mészárosra senki sem figyelt, aki így a hálóba kotorta a játékszert! 1-0!
32'
Ondrejó verte meg egy az egyben emberét a jobb szélen, beadott, de az érkező Véghet középen megelőzte Vojnic-Zelic és kornerre mentett. Brinszky kisszögletéből aztán nem alakult ki helyzet.
29'
Brinszky cselezgetett a vendégek tizenhatosának jobb oldalánál három védő között, végül a középen álló Bitó elé készített, a középpályás félmagas, középre tartó löketét Ótott-Kovács magabiztosan fogta.
28'
Hosszú szünet után a gyúró áldásos tevékenysége okán az UTC hálóőre a folytatás mellett dönt.
24'
Egy beívelés után Tombácz ütközött Szabóval, a hazaiak derekát fájlaló kapusát ápolni kell.
23'
Szép mórahalmi akció során Gahwagi adott be balról, a hosszún érkező Szabó középre fejelt Szőkéhez, aki egy labdaátvétel után a tizenhatos előterébe érkező Magyar elé tálalt. A sárga mezesek játékos-edzője végül nagyjából két méterrel lőtt kapu fölé.
20'
Saját térfele közepén Balogh szaladt alá egy felívelésnek, így Szőke léphetett ki üresen, a csatár végül 18 méterről vállalkozott lövésre három rárontó hazai bekk szorításában. Tombácz szögletre tolta a rövid alsóra tartó kísérletet.
18'
Végh végezhetett el szabadot a mórahalmi tizenhatos bal sarkától, a rövidre érkező lapos belövését Kothencz vágta középen szögletre. Brinszky első beadását ismét az alapvonalon túlra szabadították fel a mórahalmiak, másodjára pedig már ki tudtak jönni a szorult helyzetből Magyar György tanítványai.
16'
Jellemző a liga sportszerűségére, hogy Mészáros Zoltán és Joseph Martial Ngalle a lelátón egymás mellett ülve nézik a mérkőzést.
utc_morahalom_mj-023
13'
Kezd kijönni a szorításból az UTC, Brinszky végezhetett el szögletet, miután Ondrejó üldözésében Kothencz választotta a biztosat. A sarokrúgásnál a hazaiak irányítója a kívül érkező Véghet választotta, akinek erős, de lapos lövését csak másodjára fogta Ótott-Kovács.
11'
Végh Ariel ugrott a félpályánál Szabó Mihály Dávid támaszkodó lábára, de megúszta a sárga lapot az újszegedi szélső, Bartucz spori csak figyelmezteti.
8'
Ezúttal is Tombácz öklözött a beadás után, most már jobb helyre, mint az imént. Bedobással folytatódik a játék.
7'
Agresszíven letámad a Mórahalom az első percekben, a hazaiak nehezen jutnak át a félpályán. Közben Balogh szerelte Gahwagit az alapvonalnál, újabb sarokrúgást lőhetnek a vendégek.
6'
Ondrejó kapott egy rúgást a félpályánál sérült térdére. A társak felsegítik, de nagy kérdés, meddig bírja a gólerős játékos a mérkőzést ilyen állapotban.
4'
Szőke felpörgetett labdájából Gahwagi roboghatott az alapvonalig a tizenhatoson belül, beadására Bilics érkezett a legjobb ütemben középen, így nincs veszély az akcióból.
2'
A beívelést Tombácz öklözte a mezőnybe, Gahwagi kapáslövése 20-ról nagyon magasra sikerült.
1'
Rögtön egy szöglettel jöhetnek a vendégek, Szőke lapos beadását vágták ki a védők.
1'
Brinszky Adrián nyerte az érmecsatát Udvari Szabolccsal szemben, így az UTC hozhatta játékba a labdát.
13.04: A hazaiak fehér mez, fekete nadrág összeállítást választottak, míg a vendégek sárga felsőben lépnek ma pályára. Az újszegediek már felsorakoztak a játékvezetői hármas mögé, és jönnek Magyar Györgyék is. 13.00: Megérkeztek a sporik, hamarosan kezdődik a rangadó. A mórahalmiak bevonultak az öltözőbe, várhatóan 5-10 perc késéssel kell számolni. 12.55: Major László utólagos eltiltást kapott a HFC elleni meccs kapcsán, ezért nem ülhet ma az UTC kispadján. Helyét, ahogyan Ásotthalmon is, Pálfy Zoltán foglalja el a 90 perc erejéig. 12.50: Magyar György együttesének összeállításában nincs különösebb meglepetés, egyedül az igazolása körül kialakult technikai kalamajka okán pihenő Joseph Martial Ngalle nem lehet ott a pályán. Major Lászlónak már komolyabb gondjai akadnak, mert bár az előzetes hírekkel ellentétben mégis számíthat Ondrejó Tamásra és Bilics Igorra, Bernát Péter azonban sérült, helyét a fiatal Szentes Biró Tamás vette át a kezdőben. 12.47: Kiss Balázs góljával szépített a vasutas, 1-3. 12.40: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a pályán a SZVSE - Csanádpalta derbi utolsó percei zajlanak, 3-0-ra vezetnek a vendégek. A kapuk mögött már melegítenek az újszegediek és a mórahalmiak, de könnyen elképzelhető némi csúszás a meccskezdésnél. Kezdés: 13 óra! Beharangozónk a két vezetőedző nyilatkozatával itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.