Még mindig „szagos” a szegedi víz

2017. augusztus 4., péntek · 17 hozzászólás

ivovizminoseg-javito_projekt001kf

Az utóbbi időszakban újszegedi olvasóinktól érkezett több panasz a szegedi ivóvíz minőségével kapcsolatban. A szaga mellett a színét is furcsának találják, nem merik meginni. A vízmű szerint átmeneti problémáról van szó, de intenzív folyatás után fogyasztásra alkalmas a csapvíz jelenleg is. Tovább »

Életre szóló élményekkel tértek haza a gyerekek a kisifis bibliatáborból + FOTÓK

2017. július 8., szombat · Hozzászólok

reformatus_tabor_ (1)

A csendes folyású Duna, a váratlan zúgók és Noé története mind feledhetetlen nyári kalandként égett bele a fiatal részvevők lelkébe. Pauk Jánossal a csoport vezetőjével a szervezés nehézségeiről és az élményekben gazdag pillanatokról beszélgettünk. Tovább »

Megnyílt a szabadstrand Újszegeden – vízimentős vitával fűszerezve

2017. június 9., péntek · 10 hozzászólás

cof

A fürdőzők biztonságát új szervezetre bízta idén az önkormányzat cége, Jávorszky Iván ügyvezető portálunknak azt mondta, hogy a választásuknál csakis az ár döntött, a szerződéstől elesett Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke szerint viszont kicsinyes bosszú áll a háttérben. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

Mégis hozzák a hajléktalanokat Újszegedre

2017. március 28., kedd · 15 hozzászólás

BC5K1485

Hajléktalanszálló ugyan nem lesz, de a hajléktalanok fekvőbeteg-ellátását valóban az Alsó-kikötő sorra vinnék át a Moszkvai körútról, mert így nemcsak a városból, hanem az egész régióból fogadhatnának betegeket. A terület önkormányzati képviselője, Joób Márton (MSZP) szerint nem kell aggódni, mert zártan fog működni az intézmény, a korábbi ellenzéki képviselőjelölt viszont azt gondolja, a szocialista városatya nem tartotta be ígéretét, mégis több hajléktalant irányítanak Újszegedre. Tovább »

Utolsó szerva! – Ledózeroltathatja a város a teniszpályát a Ligetben (FRISSÍTVE)

2017. március 6., hétfő · 41 hozzászólás

labdahaz_teniszpalya04_gs

A bíróság szerint nem elbirtokolható a teniszpálya területe. Az ítélet jogerős, hamarosan a földdel tehetik egyenlővé a két világháború között épült sportlétesítményt. Tovább »

Részítélet első fokon: a teniszpálya területe az önkormányzaté

2016. november 17., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A bíróság előtt igyekezett bizonyítani az igazát az önkormányzat és a sportklub is. A teniszezők ugyan 1943-as hivatkozást is találtak arra, hogy a pályát a város átadta, a jogszabályi háttér alapján mégis az önkormányzat számára kedvező döntést hoztak. Tovább »

Nem valósultak meg a grandiózus tervek a harmadik híd újszegedi hídfőjénél + FOTÓK

2016. november 2., szerda · 16 hozzászólás

tlke_hid009kf

Tudásparkot és hipermarketet is álmodtak a harmadik híd újszegedi oldalára. A tervek ugyan nem valósultak meg, de ma is számtalan ötlet valósítható meg a terület fejlődésének elősegítése érdekében. Tovább »

Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban

2016. szeptember 23., péntek · 2 hozzászólás

liget001kf

A közgyűlés előtti rendkívüli ülésén is elkaszálta a jogi bizottság a Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztést, a DK-s bizottsági elnök, Binszki József újfent tartózkodott. Nagy Sándor alpolgármester azt mondta, ha nem fogadja el a közgyűlés az előterjesztést, akkor nem valósul meg a mintegy egymilliárdos projekt. Tovább »

A bíróságnál az iratok – perre megy a teniszpályáért a sportkör

2016. szeptember 8., csütörtök · 16 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A sportkör tárgyalásai eredménytelenek voltak a várossal, így a járásbíróságon kívánják igazukat bizonyítani. Nyitottak a kompromisszumokra, ha ez szeretett pályájuk megőrzését lehetővé teszi. Nagy Sándor szerint viszont mindenképpen meg kell szüntetni a pályát, s más helyen kell folytatnia a sportkörnek. Legjobb esetben is csak arról tárgyalhatnak, tud-e segíteni új helyet találni az önkormányzat. Tovább »

Az utasok hiányolják a tömegközlekedési nagyprojekt óta megszüntetett járatokat

2016. augusztus 9., kedd · 8 hozzászólás

busz_gs

A 13-as és a 76-os miatt érkezett a legtöbb panasz a tömegközlekedés ügyében lakossági kérdőíveket gyűjtő Jobbikhoz, de szinte minden városrész lakói fogalmaztak meg kritikákat. Hamarosan újratárgyalják a tömegközlekedés átalakítását, azonban a városháza javaslata még nem nyilvános, így az ellenzék sem tud reagálni rá.
Tovább »

Lezárult egy korszak – 86 év után már nem nyithatja ki kapuit a Temesvári Körúti Óvoda

2016. augusztus 1., hétfő · 15 hozzászólás

temesvari_krt_ovoda001kf

„Szia, régi óvoda!” – Ha arra járnak, a mai napig így köszön integetve Zalán a bezárt Temesvári Körúti Óvodának, ami jelzi, hogy a kisfiút szép emlékek kötik az 1930-ban átadott intézményhez, amely július 22-én, pénteken volt utoljára hangos a gyerekzsivajtól. Ez az egyike annak az öt óvodának, amelyre februárban „Botka-lakat” került. Siratják a gyerekek, a szülők és az eddig ott dolgozó óvodapedagógusok, a bezárás szükségességének érveit máig nem tudják elfogadni. Elég érthetetlennek is tűnik, miért pont ezt a kiválóan működő intézményt ítélte halálra a polgármester. Tovább »

Szirmait bontogatja a szegedi füvészkert legnépszerűbb virága + FOTÓK

2016. július 23., szombat · Hozzászólok

lotusz001kfVirágzik a buddhisták szent növénye, vagyis az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. A kultuszt övező lótusz a botanika büszkesége, egyben az egyik legnépszerűbb tavi virág, aminek saját ünnepnapja is van a füvészkertben.
Tovább »

Az év citromdíjasa: az új szegedi buszmenetrend – a Tisza bal partján élők is tiltakoznak + SZAVAZÁS

2016. július 21., csütörtök · 39 hozzászólás

72es_busz001kf

A szőregi busz rendszeresen késik, a járatok nincsenek összehangolva, ritkábban közlekednek, mint korábban, ráadásul pontatlanok. A szegedi tömegközlekedés újszegedi-szőregi részével kapcsolatban is elképesztően sok a panasz. Olvasóink is szavazhatnak a cikkben! Tovább »

Élhető Szegedért Egyesület: Civil összefogás kell, hogy a városvezetés valódi egyeztetéseket folytasson a polgárokkal! + SZAVAZÁS

2016. július 19., kedd · 75 hozzászólás

teniszpalya0_gs

Péter Szilveszter szerint a teniszpálya eldózerolása a Ligetben csak egy folyamat része, a városvezetés nem egyeztet megfelelő mélységben a lakossággal a beruházások ügyében. Az egyesületi elnök más civilekkel együttműködve változtatna ezen. Tovább »

A klub tárgyalna az újszegedi teniszpályák megmaradásáért, az önkormányzat bontani akar + VIDEÓ

2016. július 15., péntek · 68 hozzászólás

teniszpalya_sajtaj_szabo_balint03_gs

Akár területrészeket, végső esetben egy teniszpályát is átengedne a városnak a Szegedi Kinizsi Húsos Sport Klub, céljuk az egyeztetés, ők ugyanis nem akarnak a Liget-projekt akadályai lenni, de a létesítmény megmaradásáért harcolnak. A városvezetés másként látja, szerintük 20-30 „privilegizált helyzetű teniszező” áll szemben a Liget megújításával, és elbontanák az „oda nem illő, elavult” épületet is, amit egyébként Klebelsberg Kunó és Pick Jenő építtetett. Tovább »

Jogi úton folytatódik az újszegedi teniszpályák ügye

2016. június 29., szerda · 5 hozzászólás

teniszpalya03_gs

A tekintélyes múltra visszatekintő újszegedi teniszpályák sorsa augusztus végén megpecsételődhet: az önkormányzat nem enged, a létesítményt saját költségén működtető sportegyesület azonban válaszok híján a bíróságon vívná ki igazát, és jogi útra tereli az ügyet. Tovább »

Mégis elbontanák az újszegedi teniszpályákat – a futópályával több embernek biztosítanának mozgást (FRISSÍTVE)

2016. június 14., kedd · 31 hozzászólás

teniszpalya05_gs

Bár a májusi akciótervben hangsúlyozottan szerepelt, hogy a Temesvári körút felőli oldalán elhelyezkedő teniszpálya-együttest nem érinti a Liget-projekt felújítása, az önkormányzat azonban mégis hozzányúlna a területhez. Tovább »

Három és fél milliárdból zöldülne Szeged

2016. június 6., hétfő · 8 hozzászólás

liget001kf

Az újszegedi ligetre és Tarjánra egyenként bruttó 990 milliót költene Szeged a 2020-ig tartó uniós ciklusban, Odesszára 820-at, míg a partfalat övező zöldfelületek rendezésére 740 milliót – ismertette a városi főépítész a terveket a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencián. Tovább »

Harmadik híd – csak a magánbefektetőnek jó az újszegedi „könyök”?

2016. április 12., kedd · 23 hozzászólás

harmadik_hid16_gs

Habár a látványtervek elkészültek, még sok a kérdőjel, nemcsak az építkezés megkezdése, hanem az a tervek ügyében is. A szegedi építész szakma nem rejtette véka alá: lokálpatriótaként fontos számukra a híd, pont ezért aggódnak egyes részletek miatt. Tovább »

Húsvéti barbárság: védett növényeket is loptak a szegedi füvészkertből + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. március 30., szerda · 2 hozzászólás

fuveszkert_rongalas_01A kár forintban több százezerre rúg. A sziklakerti gyűjteményből több példánynak is nyoma veszett, például a most virágzó pillás ikravirág és a leánykökörcsin is eltűnt. A tettesek nem hagytak mást maguk után, mint ásónyomot.
Tovább »

Maradjon meg a város tüdeje! – a Liget-projekt zöld szemmel

2016. március 29., kedd · 35 hozzászólás

liget001kf

Szentistványi István szerint a zöld területek védelme fontosabb egymilliárd forint azonnali elköltésénél. A városüzemeltetési és -fejlesztési bizottság alelnökével beszélgettünk a ligetet érintő tervekről.
Tovább »

Rommá égett egy Range Rover Újszegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. február 11., csütörtök · 7 hozzászólás

kiegett_haz003kf

Olvasóink jelezték, hogy szerdáról csütörtökre virradóra kiégett egy személyautó és egy garázs az újszegedi Szögi József utcában. Több robbanást is lehetett hallani a környéken. A katasztrófavédelem négy fecskendővel fékezte meg a tüzet.
Tovább »

Kultúraellenes a városvezetés? – az újszegedi szabadtéri és az EKF kapcsán interpellál a KDNP, Botka: Csökkent a marketingérték + SZAVAZÁS (FRISSÍTVE)

2016. február 10., szerda · 32 hozzászólás

ujszeged_szabdteri_szinpad

Hogyan merülhetett fel Botka Lászlóban az Újszegedi Szabadtéri Színpad felszámolásának ötlete? – teszi fel a kérdést Haág Zalán. A KDNP-s frakcióvezető az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán is interpellál pénteken, nem érti ugyanis, hogy jelentheti ki az MSZP-s városvezető, hogy Szeged nem fog pályázni, miközben erről senkivel sem egyeztetett, így például szakbizottságok vagy a közgyűlés sem tárgyalt erről a kérdésről. Később megérkeztek a polgármester válaszai, alább olvashatók! Tovább »

A kevesebb néha több a Ligetben – sokallták a tervezőcsapat ötleteit az újszegediek + FOTÓK

2015. december 9., szerda · 2 hozzászólás

ujszegedi_vigado_itb-14

Odesszában szépítgetés helyett teljes közmű- és járdafelújítást szeretnének a lakók. A városvezetés lakossági fórumán jártunk, amelyen bemutatták, hogy milyen fejlesztéseket kívánnak végigvinni uniós pénzből a legrégebbi lakótelepen és a város „tüdejében”. Odesszára mintegy 500 millió forintot, a ligetre 690 milliót szánnak. Tovább »

Szegedi Jobbik: végre elismerte a városvezetés, hogy betegeskedik Szeged gazdasága

2015. szeptember 24., csütörtök · 7 hozzászólás

jobbik_sajttaj01_gs

Botka Lászlónak szakítania kell csőlátású gazdaságpolitikájával – közölte a jobbikos Rácz Tibor, aki a baloldali városvezetés egyik legőszintébb vallomásának nevezte a Szeged gazdaságfejlesztési stratégiájáról szóló előterjesztést, ami elismeri, hogy gyenge lábakon áll a város gazdasága. Tovább »

Kedvenc írónőjükkel találkozhattak a Gregor-iskola negyedikesei + FOTÓK

2015. szeptember 23., szerda · Hozzászólok

gregor_iskola_talalkozo_02Az újszegedi Gregor-iskola negyedik évfolyama rendhagyó magyarórán vehetett részt kedd délelőtt, ugyanis egyik kedvenc írónőjük, Bosnyák Viktória tett náluk látogatást egy író-olvasó találkozón.
Tovább »

Újra megtelik a partfürdő – indul az V. Összegyetemi Gólyatábor

2015. szeptember 3., csütörtök · Egy hozzászólás

osszegyetemi_gt_ehok

Alig, hogy véget ért a Szegedi Ifjúsági Napok, a partfürdőre újabb fesztiválozók és gólyák özönlenek az SZTE EHÖK jóvoltából, ugyanis a mai napon kezdetét veszi az immáron ötödik alkalommal megrendezett összegyetemi gólyatábor. Számos fellépő és program várja az egyetemistákat és a külsősöket is egyaránt. Tovább »

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

2015. július 7., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.
Tovább »

Kormányablak nyílik a szegedi CBA NOVA áruházban

2015. július 2., csütörtök · 14 hozzászólás

Teljes körűen akadálymentesített, okmányirodai szolgáltatásokkal is rendelkező kormányablak kezdi meg működését holnap, július 3-án, az újszegedi CBA NOVA áruházban. Az új ügyfélszolgálat már 378 féle ügykörben látja el feladatát, mert holnaptól lép életbe az a kormányrendelet-módosítás, amely újabb 41 féle üggyel egészíti ki a Kormányablakok által ellátott feladatok sorát. Az NOVA áruházban négy munkaállomás és egy fotófülke várja mostantól az állampolgárokat, a TESCO Áruházban található kormányablakéval megegyező nyitva tartási rendben. Tovább »

Páratlan és furcsa párok Újszegeden

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

FurcsaPar2

A párosok nyara lesz az idei az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Két fergeteges komédia érkezik, melyek középpontjában szórakoztatóan bonyodalmas barátságok, szerelmek és csalárdságok állnak. Júliusban és augusztusban az újszegedi ligetbe érdemes kilátogatnia annak, aki könnyes nevetésre vágyik. Tovább »

Felszentelték az újszegedi reformátusok templomát – Kövér László az őrző szeretetről + FOTÓK

2015. június 7., vasárnap · 11 hozzászólás

reformatustemplom_ujszeged25_gs

A templom Isten közöttünk létezésének szimbóluma – fogalmazott Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az újszegedi református templom felszentelésekor. A szertartáson Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy demokráciát keresztyén tartalommal kell megtölteni. Tovább »

Labdarúgás: két játékos csapat találkozik az FK és az UTC csörtéjén

2015. május 22., péntek · Hozzászólok

utc_fk_mj_DSC6663

Városi rangadót hoz a megyei I. osztály 28. fordulója, a dobogóért hajtó FK 1899 Szeged a középmezőnyt erősítő UTC-t fogadja a Felső Tisza parti stadion villanyfényes műfűjén.
Tovább »

Következő oldal »