Hollik István: Hiába riogatnak, nem zárnak ki az unióból + FOTÓK

2017. május 19., péntek · Hozzászólok

hollikistvan_forum_0518

Az európai országok közül egyre többen szimpatizálnak azzal, hogy egy egységes birodalom alakuljon ki a kontinensen – jelentette ki Hollik István csütörtök este. A Mórahalmon tartott nemzeti konzultációs fórumon elhangzott: Magyarország felkészült az unióval szembeni vitára, és nem hajlandó engedni a politikai nyomásnak. Tovább »

Lezsák Sándor: A magyarokban megvan a szükséges veszélytudat

2017. május 15., hétfő · 3 hozzászólás

lezsak_sandor01_gs

Háborús bűntettet követtek el azok a politikusok és érdekcsoportok, akik ellentéteket szítottak, és szülőföldjük elhagyására kényszerítettek tömegeket – mondta a SZEGEDma.hu-nak Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola vezetője szerint a magyarokban megvan a szükséges veszélytudat, és a legtöbb, amit tehetünk, hogy a schengeni egyezményeknek megfelelően, tiszteletben tartva a törvényeket és emberi jogokat járunk el. Tovább »

Labdarúgás: hamar szeretné bebiztosítani harmadosztályú tagságát a Mórahalom

2017. május 13., szombat · Hozzászólok

morahalom-mehkerek008kf

Komoly téttel bíró mérkőzések várnak a Mórahalom VSE-re az NB III Közép csoportjának utolsó négy fordulójában, a bajnoki hajrát a Pénzügyőr ellen kezdi meg a homokháti gárda. Tovább »

A közösségteremtést szolgálja a KAPOCS Népfőiskola Mórahalmon

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

kapocs_nepfoiskola_morahalom01_gs

Nemcsak az ismeretátadást, hanem az értékközvetítést is szolgálja a mórahalmi KAPOCS Népfőiskola, amelynek alapító ünnepségén Lezsák Sándor azt hangsúlyozta, hogy meg kell szerveznünk önmagunkat, és keresztény nemzetünknek minden forrását mozgósítani kell annak érdekében, hogy helyt tudjunk állni ebben a világban. Tovább »

1956-os emlékművet avattak fel Mórahalmon

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

morahalom_emlekmu

Nem mindennapos esemény, hogy egy település köztéri szobrot, emlékművet állít. Mórahalomnak megadatott, hogy rövid időn belül két régen várt álma is „kőbe vésődött”. A város az 1956-os forradalom és szabadságharc 60 éves évfordulójára kívánt maradandó emléket állítani. A megvalósulást ezúttal a jubileumra létrehozott ’56-os Emlékbizottság támogatta. Tovább »

Norvég mintára fejlesztik az idősellátást Mórahalmon + FOTÓK

2017. április 29., szombat · 2 hozzászólás

norveg_haz

A helyi időskori ellátást segíti az a norvég finanszírozású egy éves program, melynek keretében a mórahalmi önkormányzat norvég szakértőktől szerzett értékes tapasztalatokat a szociális szférát érintően. A pályázatból egy új közösségi központ jött létre a Szentjános térségben. A több mint 1,2 millió euróból megvalósult beruházás és a különféle szakmai tréningek egyöntetű célja az aktív időskor elősegítése. Tovább »

Következő oldal »