Aláírták: Mórahalmon épülhet elsőként munkásszálló + VIDEÓ

2017. szeptember 5., kedd · 18 hozzászólás

Mintegy félmilliárd forintos beruházás valósulhat meg a homokhátsági településen. Az aláírt szerződés értelmében Mórahalmon csaknem száz férőhelyes munkásszálló épülhet a közeljövőben, javítva a munkaerő-piaci mobilitást. Tovább »

Becsöngő után, fejlesztések előtt a mórahalmi iskola

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

A legnagyobb befektetés gyermekeink jövőjéért tenni – hangzott el a Móra Ferenc Általános Iskola tanévnyitóján, egyben első tanítási napján. A mórahalmi intézmény a jövőben még szebb és jobban felszerelt környezetben fogadhatja a diákokat egy eredményes pályázatnak köszönhetően. Tovább »

Labdarúgás: visszavágott a tavalyi vereségekért a Mórahalom + FOTÓK

2017. augusztus 27., vasárnap · Hozzászólok

Alaposan visszavágott a Mórahalom a Hódmezővásárhelynek a tavaly elszenvedett két vereségért: a homokhátiak jóformán az egész meccset kontrollálva, háromgólos sikert arattak a megyei derbin. Tovább »

Labdarúgás: az első győzelemért hajtanak a megyei derbin

2017. augusztus 25., péntek · Egy hozzászólás

morahalom_vasarhely34_gs

Döntetlenekkel a hátuk mögött várhatják a Csongrád megyei derbit a szombati résztvevők: a Mórahalom és a Hódmezővásárhely is két pontot szerzett az elmúlt két fordulóban – Kökény Tamásra külön kell figyelnie a hazaiaknak. Tovább »

Új városközpont, munkásszálló és uszodaépítés – Mórahalom mert nagyon álmodni

2017. augusztus 23., szerda · 6 hozzászólás

MORAHALOM_KOZMEGHALLGATAS22_gs

Meghallgatta Mórahalom felvetését a kormány, elsőként az országban a homokháti kisvárosban épül részben központi támogatással egy csaknem száz férőhelyes munkásszálló – jelentette ki Nógrádi Zoltán polgármester az Aranyszöm Rendezvényházban tartott közmeghallgatáson. Elhangzott az is, hogy már tíz CSOK-ot igénylő családnak nyújtottak támogatást, önkormányzati garzonokat is kialakítanak, de az uszodaépítéshez még keresik a forrásokat. Tovább »

Új városközpontot álmodtak Mórahalmon

2017. augusztus 12., szombat · Egy hozzászólás

DCIM100MEDIA

Ipari parkját fejleszti Mórahalom a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból, de nyertek pénzt szociális városrehabilitációra, intézmények kapacitásfejlesztésére, sőt egy zöldség-előkészítő üzem is épül a turisztikai célú beruházások mellett. Tovább »

Több mint 800 millió jut az alföldi tanyákra – gazdálkodók is pályázhatnak

2017. augusztus 7., hétfő · Hozzászólok

tanya_videk_puszta01

A napelemes közvilágítást fejlesztenék Mórahalmon, míg Üllésen a tanyagondnoki szolgálat gépjárművére költenének abból a tanyafejlesztési pályázatból, amely három részből áll, és 807 milliós keretösszeggel írtak ki. Tovább »

Pintér Tibor: Mi 21. századi gladiátorok vagyunk

2017. augusztus 6., vasárnap · Hozzászólok

pinter_tibor_mj 008

Veszprémi fiúkét arról álmodott, hogy egy nap színész lesz. Az álomból valóság lett, mégis minden apró sikerért keményen meg kellet dolgoznia. Ma már egy egészen új műfaj a lovas színház jeles képviselője hazánkban. Pintér Tiborral a kezdetekről, a sikerről és a valósággá vált álmokról beszélgettünk. Tovább »

Dupla teltházas Rózsa Sándorral nyitott a mórahalmi Patkó Lovas Színház

2017. július 27., csütörtök · Hozzászólok

lovasszinhaz_morahalom

Dupla teltházzal, kirobbanó sikerrel kezdődött meg a Patkó Lovas Színház harmadik évadának lovas színházi előadássorozata, Mórahalmon. Pintér Tibor és társulata a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című darabjában a sebesen vágtázó lovasok és ragyogó énekesek mellett a látványra is adtak: nem maradt el az ostorcsattogtatás, az ágyúdörgés, a puskaropogás sem, sztárvendégként pedig Nótár Mary is szerepet kapott. Tovább »

NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

2017. július 24., hétfő · 23 hozzászólás

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Tovább »

Aratómise Böjte Csaba árváival Mórahalmon

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

bojte_csaba_mise08_gs

Hagyományosan a Gazdakör szándékára mondják el az Aratómisét a mórahalmi templomban minden július elején. Idén is a Sokadalom központi napján, július 8-án, szombaton 17 órakor várják a híveket a Szent László Király templomba, ahol az ünnepi szentmise keretében kéve- és vihargyertya-szentelésre is sor kerül – írja a morahalom.hu. Tovább »

Az értékmegőrzés a hétköznapi emberek feladata is + FOTÓK

2017. július 7., péntek · Hozzászólok

megyei_ertekeink_morahalom08_gs

Rendkívül fontos az eddigi értékeink továbbörökítése, ugyanis ez láncolja össze a generációkat, a múltat, a jelent és a jövőt. Ezzel kapcsolatban tartották meg a Csongrád Megyei Értékek Napját Mórahalmon. Tovább »

163 millió forintos beruházással járul hozzá Mórahalom fejlődéséhez a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

A Nemzeti Közművek villamosenergia-elosztó társasága, a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. jelentős beruházásokkal bővíti a hálózatot Mórahalmon és a légvezetékek földkábeles cseréjével támogatja a település Zöldváros programjának megvalósítását. Tovább »

Négy embercsempészt fogtak el az 55-ös úton

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök az 55-ös úton Mórahalom közelében kedden hajnalban, néhány órával később egy pakisztáni férfi kamionban megbújva próbált a határon átjutni Röszkénél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Tovább »

Road show-n népszerűsíti a foglalkoztatást támogató programokat a Kormányhivatal

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

kormanyhivatal_foglalkoztatas

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Tovább »

Összefogással az élhető jövőért – Készül Csongrád Megye Klímastratégiája

2017. június 16., péntek · 9 hozzászólás

szechenyi_2020_kohezios_alap

klimastrategia_konferencia014kf

A század végére a nyári középhőmérséklet 4-5 Celsius fokkal is növekedhet és a csapadékmennyiség tovább fog csökkenni Csongrád megyében, ezért is sürgető, hogy a klímaváltozás gazdasági és társadalompolitikai kihívásaira válaszokat tudjunk adni – hangzott el a Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencián Mórahalmon. Tovább »

A Csongrád megyei klímastratégia készítéséhez kapcsolódó konferenciát rendeznek Mórahalmon

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Június 16-án kerül megrendezésre Csongrád Megye Klímastratégiájának készítéséhez kapcsolódó szakmai nyitókonferencia a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban. A Csongrád Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0-2016-00003 azonosítási számú projektje az Európai Unió támogatásával valósul meg, 30 millió Forint támogatással. Tovább »

Következő oldal »