Sport

Gadányi magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a Maty-éren

Gadányi magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a Maty-éren

2024. április 27., szombat
Fotó: Kovács Tamás
Gadányi magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a Maty-éren

Gadányi Zoltána megnyerte a B döntőt, ezzel hetedik helyen zárt szombaton a szegedi Maty-éren zajló kontinentális olimpiai kvalifikációs, illetve parakvalifikációs evezős regattán.  

GADÁNYI Zoltána
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A B döntőkben magyar részről Gadányi állt rajthoz, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott (8:15.39 p), ezzel megelőzve svéd, finn és lett ellenfelét.

A paraevezősöknél Pető Zsolt a pénteki pályaosztó futamhoz hasonlóan a spanyol Javier García Martínez mögött másodikként ért célba. Ebben a számban mindössze egy kvótát osztottak Szegeden, ezt pedig a spanyol futamgyőztes szerezte meg, így Pető - Gadányihoz hasonlóan - a luzerni világkvalifikációs regattán próbálkozhat még májusban.

A Galcsó Vencel, Szőllősi Balázs összeállítású könnyűsúlyú kétpárnak nem rendeztek B döntőt, így szintén a hetedik helyen zárt.

 A kvalifikációs regatta A döntőire vasárnap kerül sor, a magyarok közül Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősöknél küzdhet a párizsi kvótáért.

A csütörtöktől vasárnapig tartó kvalifikációs regattán 13 kvóta talál gazdára: az egypárevezősöknél az első három helyezés ér biztos olimpiai indulási jogot, míg a könnyűsúlyú kétpárban az első kettő biztosítja helyét a játékokon, a paraevezősöknél viszont csak a győztes váltja meg a jegyét Párizsba.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.