Szeged

Botka László baloldali propaganda beszéddel ünnepelt március 15-én

Botka László baloldali propaganda beszéddel ünnepelt március 15-én

A polgármester aktuálpolitikával fűszerezett beszédet mondott a Klauzál téren, hűséget tett az Európai Unio és a NATO mellett, beszólt az önkormányzati médiának is.

2024. március 15., péntek
Botka László baloldali propaganda beszéddel ünnepelt március 15-én

Az ünneplő szegediek színvonalas ünnepi műsor mellett egy kampánybeszédet hallgathattak meg Botka Lászlótól a Klauzál téren.

A koszorűzás előtt a megszokott panelekből épített beszédét mondta el Botka László

A városháza előtt az országzászló felvonásával kezdődött a szegedi önkormányzat március 15-i ünnepsége, majd a hagyományoknak megfelelően a Klauzál téren, Kossuth Lajos szobránál folytatódott az ünnepi műsor. A résztvevők közösen elénekelték a himnuszt, a Szeged Városi Kórusegyesület összkara dalolt katona- és népdalokat, a Szeged Táncegyüttes táncosai, majd a Szegedi Nemzeti Színház színművészei – Menczel Andrea, Gömöri Krisztián, Bánvölgyi Tamás, Szívós László és Krausz Gergő – adtak műsort.

Botka László ünnepi beszédében kiemelte, hogy Szeged két fontos történelmi eseményről is megemlékezik a mai napon. 176 évvel ezelőtt ezen a napon tört ki az 1848-as szabadságharc és forradalom, majd 31 évvel később, 1879. március 12-én pedig elpusztította városunkat a nagyárvíz, amely a régi vályog-Szegedet elmosta, hogy aztán megépülhessen az új, gyönyörű, európai, palotás Szeged - mutatott rá a polgármester. Kijelentette, hogy Szeged – mindig és minden körülmények között kiáll a márciusi ifjak mellett. Rövid, történelmi áttekintést adott a szabadságharc városi vonatkozásairól, majd aktuálpolitikai kampánybeszédet tartott.

 

Baloldali ünnepi propaganda

Ebben a tőle megszokott paneleket használta, a kormányt kritizálta, majd felsorolta, hogy az utóbbi években milyen fejlesztéseket hajtottak végre a városban - kifelejtve a fontos tényt, hogy ezek mindegyikéhez közvetve, vagy közvetlenül kormányzati döntések és kormányzati források kellettek. 

A Gyurcsány Ferenc által diktált baloldali politikai programnak megfelelően feltétlen és kritika nélküli hűségét fejezete ki az Európai Unió és a NATO felé.

 

Kellemetlen helyzetbe hozta házi újságíróit Botka László

„Mi a mai napig valljuk, hogy nincs valódi szabadság a sajtó és a vélemény szabadsága nélkül. Elutasítjuk a hírek cenzúrázását, az álhíreket, az adófizetők pénzéből folytatott hazug, uszító propagandát”

- mondta beszédében Botka László. Kérdés, hogy a közpénzből fenntartott, rendszeresen cenzúrázott, sorozatban álhíreket gyártó, uszító cikkek tömegét publikáló önkormányzati média propagandistái miként tudnak ezzel azonosulni. Mindenesetre a fenti kritika kényelmetlenül érintheti a polgármester iránti feltétlen hűséggel bíró propagandamédia munkatársait.

Botka László beszéde után a résztvevő politikusok, valamint a város hivatalos és civil szervezeteinek képviselői helyeztek el koszorúkat Kossuth Lajos Klauzál téri szobránál.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.