Szórakozás

Az egyetemalapító Báthoryra emlékeznek

Az egyetemalapító Báthoryra emlékeznek

2009. május 11., hétfő
Az egyetemalapító Báthoryra emlékeznek

Az egyetemalapító Báthory Istvánra emlékezik a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Akadémiai Bizottság május 12-én. Az erdélyi fejedelem 428 évvel ezelőtt, 1581. május 12-én bocsátotta ki a kolozsvári egyetemet megalapító oklevelét, ide vezeti vissza gyökereit a szegedi univerzitás is.

Az emlékünnepség május 12-én (kedden) 15 órakor kezdődik az MTA SZAB székházában (Somogyi B. u. 7.). Megnyitóbeszédet mond

Dékány Imre

akadémikus, a SZAB elnöke, majd

Papp Sándor

történész, az SZTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi docense tart előadást „Báthory István, a király és fejedelem két világ – Kelet és Nyugat – határán” címmel. Az egyetemi oktató a nagy formátumú európai politikust mutatja be a legújabb hazai, nemzetközi és saját kutatási eredmények alapján. A program 16 órakor a Dóm téri panteonban folytatódik, ahol Báthory István szobrát koszorúzzák meg a résztvevők. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.