
A Halfesztivál szelleme tovább élt Szegeden

A szegedi Halfesztivál idén is elmaradt a megszokott formában. A halfesztivál hangulatát és a közösségi élményt viszont sikerült megmenteni.

Idén is elmaradt a hagyományos Halfesztivál, de a közösségi élmény és a halászlé szeretete új formában tért vissza a városba.

Ahogy azt korábban megírtuk az ikonikus szegedi Halfesztivál a megszokott formájában idén sem került megrendezésre, Szeged nem maradt halászlé nélkül. A rakparti forgatag és a több ezer adag bográcsban rotyogó étel ugyan hiányzott, de a város mégis megtalálta a módját, hogy életben tartsa a fesztivál hangulatát.
A Partfürdőn szombaton újra ellepte a levegőt a készülő halászlé semmihez sem hasonlítható aromája. Az idei rendezvény kifejezetten civil közösségeknek, cégeknek és baráti társaságoknak adott lehetőséget arra, hogy együtt főzzenek, versenyezzenek, és visszahozzák a Halfesztivál közösségi élményét.
A bográcsokban szinte mindenhol a hagyományos szegedi halászlé készült: hagyma, paprika, só és egy kis sűrítmény került az alapba, de a lényeg, mint mindig, most is a hal húsában rejlett. Az ízek egyszerűek, mégis autentikusak voltak, akárcsak a régi időkben - derült ki a Délmagyar helyszíni beszámolójából.
Azoknak is kedveztek, akik kevésbé rajonganak a halért: lilahagymás zsíros kenyér, hot-dog, sütemények és frissítők gondoskodtak a változatosságról. A gyerekeket kézműves foglalkozások, a felnőtteket zene és jó társaság várta.
Nem csak a Partfürdőn főztek
Az idén szerényebb formában megrendezett halfőzés mellett több helyen is főztek Szegeden, míg Szentmihályon kakasfőző versenyt tartottak, addig a kormánypártok a Felső Tisza-parton szerveztek "Tiszai halfesztivált".
A rendezvényen három bográcsban főttek a különböző, finom ételek, melyek mellett közel 200 ember beszélgetett és töltött el közösségi időt jó hangulatban egy kellemes ebéd társaságában.



