Szeged

Folyamatosan átveri a szegedieket Botka László

Folyamatosan átveri a szegedieket Botka László

A város eredményének állítja be a kormányzat támogatását, majd azt hangoztatja, hogy a kormány nem ad pénzt Szegednek

Kibédi Péter
2024. május 17., péntek
Folyamatosan átveri a szegedieket Botka László

Tucatnyi esetben fordult elő, hogy Botka László saját magáénak mondja azokat az eredményeket, amit a kormány ért el Szegeden, nem egy esetben éppen az önkormányzat gáncsoskodása mellett. Öt éve azt halljuk Botkától, hogy nincs pénz, a kormány nem ad, csak elvesz. Ennek éppen az ellenkezője igaz, hívta fel a szegediek figyelmét Fülöp László polgármesterjelölt és Fekete György képviselőjelölt.

Utcafórumon beszélgetett a szegediekkel Fülöp Lászl polgármesterjelölt és Fekete György képviselőjelölt

 

Botka László rendszeresen hangos kritikával illeti a kormányt, hogy nem ad pénzt Szegednek, sőt, ami van azt is inkább elveszi. A polgármester siránkozását kötelező jelleggel átveszik és erősítik a felé feltétlen hűséggel bíró baloldali képviselők is.

Csakhogy ez nem igaz, a kormány segítette és segíti Szegedet.

Milliárdos rezsitámogatás Szegednek

Erre mutatott rá Fülöp László felsővárosi utcafórumán. 

Igyekeznek ugyan a kampányban elhallgatni, de nem feledhetjük el, hogy az állami beruházásból épült, de városi fenntartásban működő Tiszavirág Sportuszodát az elmúlt években többször is be akarta zárni Botka László, a megugró rezsiárak miatt

- mondta a fórumon résztvevőknek a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Miután kiderült, hogy Botka bezárná a szegediek előtt a Tiszavirág Sportuszoda kapuját, Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője azonnal intézkedett és kormányzati forrást szerzett a városnak az uszoda rezsijére. 

A magyar kormány, a szegediek és az önkormányzat segítségére sietett és Mihálffy Béla hathatós közreműködésével, először 2022. novemberében, 70 millió forint támogatást adott, majd ezt követően, januárban szintén volt egy ilyen elképzelés, hogy bezárja a polgármester úr a Tiszavirág Sportuszodát, és akkor is Mihálffy Béla és a kormányzat segített Szegednek és a szegedi polgároknak, és megint nem kellett bezárni a sportuszodát. 

Akkor valamivel több, mint 117 millió forintot kapott a város”- sorolta Fülöp László. 

A polgármesterjelölt hozzátette, hogy összességében Szegednek összesen mintegy 1,3 milliárd forintot adott a kormány rezsitámogatás gyanánt, ami egyébként lakosságszám arányát tekintve az egyik legnagyobb az országban.

Siránkozás helyet cselekvésre van szükség

A város vezetősége nagyon sokszor csak panaszkodik, mutogat a kormányra, hogy a kormány nem segíti a baloldali városokat, így Szegedet sem, ami természetesen nem igaz. Ezzel kapcsolatban sarkos véleményt fogalmazott meg Fülöp László. „Szánalmas az, amikor egy férfi ember siránkozik, hogy nincs pénz, és mindig másra mutogat. Azt gondolom, hogy tessen szíves összekapni magát, és hogyha nem tudja megoldani az ilyen helyzeteket, és nem képe a kormánnyal rendezni a kapcsolatot, akkor adja át a irányítást, és akkor majd megoldjuk mi”- mondta a polgármesterjelölt.

Nem a város, a kormány építette

Az utcafórumon Felsőváros kormánypárti képviselőjelöltje, Fekete György arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy Botka László nem egy esetben úgy beszél egyes beruházásokról, mintha azt a város a saját pénzéből, kormányzati támogatás és közreműködés nélkül építette volna.

A városi önkormányzat Botka Lászlóval az élen előszeretettel azt hangoztatja, hogy megépítettük a Tiszavirág Sportuszodát, illetve megépítettük a Pick Arénát. Ezek egytől egyig kormányzati forrásból valósultak meg.

Az Etelka sori körforgalom is a Modern Városok Programjában épült, kifejezetten úgy módosították annak idején a kormányhatározatot az uszodaépítéssel kapcsolatban, hogy meg kell építeni ezt a körforgalmat is amivel gyorsabbá, biztonságosabbá vált forgalomnak az áthaladása. A Pick Aréna esetében a háttérben volt egy olyan alku is, amiről megint csak keveset beszélnek. Szeged úgy járult hozzá az aréna építéséhez, hogy ha a város kap egy atlétikai pályát. Ez az atlétikai pálya megépült az Izabella híd lábánál, és azzal a hangzatos kijelentéssel épült meg, anno Botka László is úgy adta át, hogy az a szegedieké lesz lesz. Információim szerint ezt az atlétikai pályát egy sportegyesület használja. Egyébként kulcsra van zárva, és más nagyon nem juthat be, azaz a szegediek ott nem sportolhatnak”-mondta Fekete György.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.