Szeged

Pénteken óriásbábos felvonulással indul a SZINkópé fesztivál

Pénteken óriásbábos felvonulással indul a SZINkópé fesztivál

7 órája
Pénteken óriásbábos felvonulással indul a SZINkópé fesztivál

Bábelőadások, koncertek, interaktív játékok egész sora várja a látogatókat a hétvégén Szegeden, ahol a Kövér Béla Bábszínház ismét megrendezi a SZINkópé fesztivált.

 

Kiss Ágnes igazgató a programokat bemutató hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál pénteken este hangulatteremtő óriásbábos utcai felvonulással indul a Roosevelt térről. A menetben feltűnnek majd a bábszínház népszerű óriásbábjai, a ponty, a tiszavirág, a sirály és a szegedi bőgőshajó, valamint a Tisza tematikára készült monokróm bábok is.

A család- és gyerekbarát, környezettudatos fesztiválnak az árnyas újszegedi liget ad majd helyet. A liget sétányán sok szegedi intézmény és civil csoport mutatkozik be, így a Motiváció műhely, az Alsóvárosi Tájház, a Somogyi-könyvtár, a Szegedi Vadaspark. Itt áll majd a bábszínház papírkenu installációja is, amely fotókon mutatja be az intézmény történetét.

A sétányon egymást követik majd a különböző korosztályokat megszólító attrakciók: a többi közt Kádár Ferkó Fotószínháza, a Kabóca Bábszínház Emeld a magasba! darus játéka vagy a szegedi bábszínház saját fejlesztésű játéktere, a Port Ciggedin kereskedelmi kikötője, amely annak az időszaknak állít emléket, amikor a város gazdasági életében fontos szerepet töltött be a Tiszán érkező só- és gabonaszállító bárkák.

A fesztivál kettő, szemközt fölállított színpadán szombaton és vasárnap is délelőtt 10-től egymást követik majd az előadások. A vendégprodukciók mellett szerepel a programban a színház bábkoncertje, amelyen korábbi vagy a repertoáron lévő darabokból csendülnek fel dalok. A sétányon a SkálaKópé zenekar és a Dodók menete mellett a Langaléta Garabonciások produkciói láthatók és feltűnik a bringaverkli is, amelyen sajátos zenegépként a közönség megzenésített versek közül választhat.

A programokat kora este mindkét nap koncert zárja, szombaton a Rutkai Bori Banda, vasárnap a Kiskalász zenekar lép színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.