Szeged

Így festhet majd a szegedi belváros új parkja

Így festhet majd a szegedi belváros új parkja

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Így festhet majd a szegedi belváros új parkja

Elérhetőek a látványtervek.

 

A látványterveken látható végeredményre még várni kell, ugyanis a tervek szerint a két Attila utcai park fejlesztése három ütemben zajlana.

Mint ismert emlékművet állítanak Szeged egykori két tudós rabbijának, Lőw Lipótnak és Lőw Immánuelnek a nevüket viselő parkban. A legutóbbi közgyűlésen pedig el is fogadták a terveket.

 

Első körben egyelőre az emlékhelyeket alakítják ki az egyik oldalt. Ezzel a tervek szerint őszre készülnek el, a szeptember 4-i avatón a 80 évvel ezelőtt elhurcolt szegedi zsidókról tartanak megemlékezést a Szegedi Zsidó Hitközség sorozatának záróeseményeként.

 

Későbbiekben azt tervezik, hogy eltávolítják és a változó klímának ellenálló fajtákra cserélik az utóbbi időben elszaporodott invazív növényeket. Kevesebb lesz a zöld és több a burkolt felület.

Emellett a hulladéktárolókat is rendbe rakják az ígéretek szerint, és korszerűsítik a közvilágítást. A köztéri elemek a belvárosi parkokból már ismert kinézetet kaphatják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.