Szeged

KEVE Program: Biztonságos Közlekedés Gyermekeknek + képek

KEVE Program: Biztonságos Közlekedés Gyermekeknek + képek

A gyerekek szüleiknek is megmutathatták a közlekedésbiztonsági program során tanultakat.

Márton Andrea
3 órája
KEVE Program: Biztonságos Közlekedés Gyermekeknek + képek

A gyermekek, akár gyalogosan, akár kerékpárral vesznek részt a forgalomban, és a közlekedés szerves részei. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy minél fiatalabb korban kialakuljanak azok az automatizmusok és szokások, amelyek a biztonságos mindennapokhoz szükségesek.

Fotó: Facebook. 

 

E célkitűzések mentén jött létre 2017-ben a KEVE („Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!”) baleset-megelőzési oktatóprogram a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Tankerületi Központ közös összefogásával.

Az interaktív foglalkozások azóta is nagy sikerrel folynak a szegedi tankerület nevelési-oktatási intézményeiben, ahol a résztvevők játékos formában tanulnak a biztonságos közlekedés alapvető szabályairól tanáraiktól és iskolarendőröktől.

A KEVE Családi Élménynapot a hétvégén tartották, amelynek célja, hogy a gyerekek szüleiknek is megmutathassák a program során megszerzett tudásukat. A rendezvény a Szent Gellért Fórumban zajlott, ahol a családok közel 20 próbatétel közül választhattak, és a legjobban teljesítők értékes nyereményekkel térhettek haza. A készségfejlesztő feladatok mellett a résztvevők megtekinthették a rendőrség járműveit és eszközeit is.

A Szegedi Tankerületi Központ és a Szegedi Rendőrkapitányság által szervezett KEVE Családi Élménynapon közel 150 család vett részt a Szegedi járás 28 iskolájából. Ez a szám is tükrözi, hogy a gyerekek közlekedési kultúrájának kialakítása mindannyiunk számára rendkívül fontos. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.