Szeged

Megmaradt követőit is átverni készül a Jobbik?

Megmaradt követőit is átverni készül a Jobbik?

A furcsa jelenség Kiskundorozsmát is érinti

Kovács György
14 órája
Megmaradt követőit is átverni készül a Jobbik?

Ahogy zsugorodik a Jobbik-Konzervatívok tagsága és támogatottsága, úgy tűnt el aktivizmusuk először az utcákról, majd a közösségi felületekről. A mára már nem létező városi tagszervezeteik közösségi oldalai azonban megmaradtak, amelyeket igazán furcsán próbálnak felhasználni.

 

Mint az a fentebbi képen látható, a "Jobbik Kiskundorozsma" nevű Facebook-oldalt átnevezték "Kiskundorozsmai Hírekre", azonban ez egyáltalán nem egyedi eset,

augusztus folyamán szinte az összes vármegyében levő oldalt átkeresztelték, de az ország más pontjain is jellemző az eset.

A teljesség igénye nélkül, így járt Kübekháza, Hódmezővásárhely, Makó, Szentes, de még a "Csongrád megyei" is, amelyből ráadásul van még egy másik, "Csongrád-Csanád megyei" is. Az oldalakról minden korábbi tartalmat eltávolítottak - legalábbis környékünkön, voltak amatőrebb helyek, ahol például a profilképet elfelejtették lecserélni, vagy maradtak jobbikos bejegyzések.

 

A kialakult helyzet azért is különösen furcsa, mert az oldalak központi irányítás alatt állnak. 

Először Komjáti Zoltántól próbáltunk érdeklődni, mi történt többek között a dorozsmai oldallal, azonban többszöri megkeresés után sem tudtuk elérni. Zeitler Ádám, az egykori makói Jobbik alapszervezet elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy már jó ideje hozzáférése sincs az oldalhoz, azt a központ vette át. Az oldal átnevezésének okáról nincs információja. Dombi-Kiss László, az egykori hódmezővásárhelyi szervezet elnöke szintén ezeket nyilatkozta.

 

Káosz és szétesés

A Szeged Ma számolt be róla először, hogy a taglétszámmal küszködő párt országosan fel fogja oszlatni a települési alapszervezeteket és összevonja őket választókerületi csoportokká - mint megtudtuk több, egykori alapszervezeti elnöktől, ezt az elmúlt időben csendben véghez is vitték. Az egészet még megspékelték a nyáron egy tisztújítással, amely alatt szinte mindenkit leváltottak, avagy magától távozott. A káosz pedig akkora, hogy a még Jobbik-Konzervatívokban megmaradt tagok is Nunkovics Tibor, "pártigazgatóhoz" irányították szerkesztőségünket, aki arról tájékoztatott minket, hogy már nem ő a pártigazgató, de azt sem tudja ki van helyette, viszont a kommunikációs igazgatót se keressük, mert ő is távozott.

Szerkesztőségünk a Jobbik-Konzervatívok központi e-mail címére is elküldte kérdéseit, többek között, hogy miért változtatták meg a szervezeti oldalak nevét. Amennyiben választ kapunk, közölni fogjuk.

 

A szegedi Jobbikot elmosta a Tisza?

A megszűnt szegedi Jobbik utolsó elnöke Komjáti Zoltán volt, aki közéletileg már régóta inaktív. A szegedi szervezetből kilépők szerint pedig már az utolsó mohikán volt az alapszervezetben. A '22-es időközire is a DK-tól kapott kölcsön nyugdíjas aktivistákat. Ennek meg is lett a hatása, Botka László már nem osztott neki lapot az idei önkormányzati választáson. 

Helyére feleségét, Komjátiné Nagy Jusztinát sikerült beprotezsálnia, aki egyre többet mozog Magyar Péter körül.

Komjáti Zoltán politikusi oldalán már több mint egy éve semmilyen politikai tartalom nem jelent, politikához legközelebb álló cselekedetei abban merültek ki, hogy felesége mellett feltűnt a botkai kampány alatt. Jobbikos standolást még az Európai parlamenti választásokra sem csinált, pedig a központjuk napi 20 ezret fizetett volna a standolóknak.

Ellenben felesége már a kampány alatt Magyar Péterrel fotózkodott és többször idézett a politikustól. A Komjátiné Nagy Jusztina és Magyar Péter közös képét még az egykori szegedi Jobbik vezér, Tóth Péter is azzal a szöveggel osztotta meg, "Árad a TISZA Dorozsmán is. Hajrá Jusztina!"

A kampány alatt a Dorozsmai Kürt is megkérdezte erről a képviselőjelöltet, mi volt a találkozás célja. Erre Komjátiné csak sejtelmesen annyit válaszolt, "engedje meg, hogy a választások után válaszoljak erre a kérdésre." Majd egy Magyar Péter idézettel folytatta, "lépésről lépésre, tégláról téglára. Együtt győzni fogunk." 

Végül a választási veresége úgy tűnik elvette a kedvet a nyilatkozattól, mivel azóta sem szólalt meg, miért találkozott Magyar Péterrel. Azonban Komjátiné most részt vett a Magyar Péter szimpatizánsainak rendezett "Tisza Pikniken", ahol újabb közös kép készült Magyar Péterrel. A képet pedig annyival kommentálta, hogy "Egy csodálatos nap!"

Egy jobbikból már kilépett ember szerint, jó eséllyel összeállhat Szegeden a Komjátiné-Komjáti és Tóth Péter trió a Tisza Párt színei alatt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.