Szeged

Német Ferenc: az erőszaktól el kell határolódni

Német Ferenc: az erőszaktól el kell határolódni

Szegeden is fokozódik a feszültség

2024. május 21., kedd
Német Ferenc: az erőszaktól el kell határolódni

A Fidesz szegedi önkormányzati képviselője a Délmagyarnak adott interjút.

Fotó: Német Ferenc Facebook oldala

 

Nagy a felelőssége azoknak, akik elől állnak, és hallatják a hangjukat, mert nem mindegy, hogy milyen üzeneteket osztanak meg az emberekkel 

– mondta Német Ferenc.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet kapcsán a képviselőjelölt arról beszélt a Délmagyarnak, hogy az erőszaktól el kell határolódnia mindenkinek, azoknak pedig kiváltképp, akiknek a véleménye eljut és hat az emberekre. Szerinte Magyarországon is egyre durvul az európai uniós kampány:

A hangulat pattanásig feszült, és nagyon kell ügyelnünk arra, hogy semmiképpen ne fajuljanak el a dolgok, nem szabad engedni a gyűlöletnek. Bízom benne egyébként, hogy Magyarországon nem fordulhat elő a szlovákiaihoz hasonló eset, de azt is látom, hogy mekkora erőfeszítéseket folytatnak a rendvédelmi szervek, akik már hazánkban is elfogtak több fegyveres csoportot, akik az éppen kormányon lévők ellen szervezkedtek.

 

Szegeden sem más a helyzet

A feszültség Szegeden is fokozódik, ahogy nálunk is olvashatták, megrongálták a Fidesz és a KDNP választási plakátjait Szeged több pontján is. A Hattyas utcában horogkereszteket rajzoltak ismeretlenek a plakátokra.

Felszólították Botka László polgármestert, hogy hívja vissza a Gyurcsányista vandálokat és vegye rá őket, hogy fejezzék be az értelmetlen rongálást, továbbá állítsa le propagandamédiája állandó hergelését is a polgári oldal ellen. Ezt Botka László azóta sem tette meg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.