Szeged

Fülöp László nem érti azt a luxust, amit megenged magának a városvezetés az egyetemmel kapcsolatban

Fülöp László nem érti azt a luxust, amit megenged magának a városvezetés az egyetemmel kapcsolatban

2024. május 27., hétfő
Fülöp László nem érti azt a luxust, amit megenged magának a városvezetés az egyetemmel kapcsolatban

A Fidesz és a KDNP szegedi polgármesterjelöltje elmondta, szerinte mi lenne az ideális megoldás.

Fotó: Fülöp László Facebook oldala

 

A polgármesterjelölt már korábban is beszélt arról, hogy visszaterelné a helyes útra a város és az egyetem kapcsolatát. Akkor azt hangsúlyozta, hogy a megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros az együttműködés a felek között. 

 

Egészen elképesztő mélységei vannak egy város és egy egyetem kapcsolatának, ezt látjuk akár Debrecenben is, hogy hihetetlen esélyeket, lehetőségeket hagyunk ki

- kezdte Fülöp László, a Délmagyarnak adott podcastjében.

Kiemelte, hogy ne felejtsük el, hogy a város és az egyetem elválaszthatatlanok egymástól száz éve gyakorlatilag. Hozzátette: nem is érti, hogy Szeged városvezetősége egyáltalán, hogy engedheti meg magának azt a luxust, hogy nem tart fent napi kapcsolatot az egyetemmel.

Akár rendszeresen tarthatnának sajtótájékoztatót, hogy milyen ügyeink vannak. Hogyha van mondjuk egy polgármesternek egy tanácsadó testülete, akkor abban helyet kell, hogy kapjon az egyetem egyik vezetője, aki delegálnak erre a feladatra. Ez a minimum

- mondta.

 

 

A jelenlegi városvezetés nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

A város egyáltalán nem nyit az SZTE felé, pedig lenne rá lehetősége. Dr. Fülöp László polgármesterjelölt már korábban kijelentette, hogy változásokat hozna az SZTE és a város kapcsolatában.

Nem tudom miért alakult ez így. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros együttműködés, közös stratégiaalkotás legyen az egyetem és a város között. Például a polgármester és a rektor rendszeresen tarthatna együtt sajtótájékoztatót, beszámolót a közös ügyekről, a közös projektekről, beruházásokról. Emellett a polgármesteri tanácsadó testületben is helyet kell kapjon egy egyetemi vezető, hogy a döntéshozatalokban is részt vehessen

- mondta a polgármesterjelölt a Szeged Választ című podcast adásában, hangsúlyozva, hogy megválasztása esetén az egyik fő feladata lesz az egyetem és a város kapcsolatának helyreállítása.

 

A város, az egyetem és a kormány ugyanabban érdekelt

Az egyetem a városunk szíve, a régiós versenyfutásban ez hatalmas versenyelőnyt jelenthet

- mondta korábban Fülöp László.

Először is kitermeljük a tudást, ami a gazdasági vonzereje Szeged városának, hiszen ennek alapján fognak majd betelepülni Szegedre a vállalatok illetve a cégek.

Hozzátette: nem szabad elfelejteni, hogy a diákok Szegeden költik el a pénzüket a kávézókban, éttermekben, a bulihelyeken és itt bérelnek lakást. Kiemelte, hogy fontos tényező a konferenciaturizmus a városban. Hangsúlyozta, hogy ez támogatja a turizmust illetve a szállodaipart.

"Nagyon fontos, hogy a város és az egyetem ápoljon szoros kapcsolatot, mert ennek lesz meg majd az eredménye"

- húzta alá korábban Fülöp László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.