Szeged

Luxus, hogy a város vezetősége nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

Luxus, hogy a város vezetősége nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

A város egyáltalán nem nyit az SZTE felé, pedig lenne rá lehetősége.

2024. március 6., szerda
Luxus, hogy a város vezetősége nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

Fülöp László polgármesterjelölt változásokat hozna az SZTE és a város kapcsolatában.

Ritka vendég a polgármester az egyetemen

 

Rengeteg kritika éri Szegedi város vezetőségét, mert a kötelező minimumon kívül semmilyen kapcsolatot nem ápol és épít a Szegedi Tudományegyetemmel. Információink szerint az egyetemről hiába küldenek meghívót Botka Lászlónak, a polgármester nem szívesen megy az SZTE közelébe. Pedig, ahogy Fülöp László, a Fidesz és a KDNP szegedi polgármesterjelöltje a Szeged Választ című podcast sorozatában elmondta, a város vezetősége részéről luxus, hogy nem ápol jó kapcsolatot a Szegedtől több, mint száz éve elválaszthatatlan tanintézménnyel.

Nem tudom miért alakult ez így. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros együttműködés, közös stratégiaalkotás legyen az egyetem és a város között. Például a polgármester és a rektor rendszeresen tarthatna együtt sajtótájékoztatót, beszámolót a közös ügyekről, a közös projektekről, beruházásokról. Emellett a polgármesteri tanácsadó testületben is helyet kell kapjon egy egyetemi vezető, hogy a döntéshozatalokban is részt vehessen

- fejtette ki Fülöp László.

A polgármesterjelölt a beszélgetésben elmondta, hogy megválasztása esetén az egyik fő feladata lesz az egyetem és a város kapcsolatának helyreállítása.

Az SZTE-ről szóló beszélgetés részletét itt hallgathatja meg:

A teljes beszélgetést itt tudja végighallgatni:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.