Szeged

Dr. Fülöp László visszaterelné a helyes útra a város és az egyetem kapcsolatát

Dr. Fülöp László visszaterelné a helyes útra a város és az egyetem kapcsolatát

A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros az együttműködés

2024. március 14., csütörtök
Dr. Fülöp László visszaterelné a helyes útra a város és az egyetem kapcsolatát

A Fidesz és a KDNP polgármesterjelöltje a Szegedi Tudományegyetem Rektori épületében járt, ahol Prof. Dr. Rovó Lászlóval, az SZTE rektorával folytatott beszélgetést.

 

…jó érzés volt ismét az alma materem falai között…szép emlékek jutottak eszembe…

- írta bejegyzésében Dr. Fülöp László.

A polgármesterjelölt a videójában elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetem rektoránál járt, akivel arról beszélgetett, hogy milyen a kapcsolat a város, illetve az egyetem között. A beszélgetés tárgyát képezte, hogy milyen kitörési pontok lehetnek, amelyeken változtatni lehet, illetve változtatni kell. 

Továbbá olyan lehetőség kerültek szóba, amelyek eddig kihasználatlanok voltak.

Szóval azt gondolom, hogy ez egy olyan téma, amiről még beszélgetni fogunk a jövőben, akár itt a közösségi médiában, akár Önökkel személyesen

- zárta videóját Dr. Fülöp László.

 

Luxus, hogy a város vezetősége nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

Arról korábban beszámoltunk, hogy a város egyáltalán nem nyit az SZTE felé, pedig lenne rá lehetősége. Dr. Fülöp László polgármesterjelölt már korábban kijelentette, hogy változásokat hozna az SZTE és a város kapcsolatában.

Nem tudom miért alakult ez így. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros együttműködés, közös stratégiaalkotás legyen az egyetem és a város között. Például a polgármester és a rektor rendszeresen tarthatna együtt sajtótájékoztatót, beszámolót a közös ügyekről, a közös projektekről, beruházásokról. Emellett a polgármesteri tanácsadó testületben is helyet kell kapjon egy egyetemi vezető, hogy a döntéshozatalokban is részt vehessen

- mondta a polgármesterjelölt a Szeged Választ című podcast adásában, hangsúlyozva, hogy megválasztása esetén az egyik fő feladata lesz az egyetem és a város kapcsolatának helyreállítása.

Az adás teljes hosszábban itt hallgatható meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.