Szeged

SzegedMA Podcast: Szeged déli városrészeiben is változásra van szükség

SzegedMA Podcast: Szeged déli városrészeiben is változásra van szükség

Podcast sorozatunk negyedik részének vendége Nógrádi Tibor, a Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje volt.

Kibédi Péter
2024. április 3., szerda
SzegedMA Podcast: Szeged déli városrészeiben is változásra van szükség

Nógrádi Tibor öt év után ismét megméreti magát a június 9-ei önkormányzati képviselő választáson Szeged 3. számú egyéni választókerületében. Podcast adásunkban arról beszélgettünk, hogy miért döntött a visszatérés mellett és milyen tervei vannak a Fidesz és a KDNP jelöltjének.

 

„A választókerületemben az elmúlt öt évben nem sok minden történt”

- adott rövid indoklást a Szeged Választ podcast sorozat legújabb adásában, a visszatérése bejelentése után röviddel Nógrádi Tibor. A Fidesz és a KDNP jelöltjeként induló várospolitikus 2019-ben, kilenc év munka után egy pezsgő, közösségi programokkal teli, fejlődési lehetőségek sokaságát magában rejtő választókerületet hagyott utódjára. Ezt ma már csak nyomokban lehet felfedezni.

„Működtek a dolgok abban az időben”

- szögezte le Nógrádi Tibor. Úgy véli, hogy egy olyan választókerületben, amelyen az övé, úgy kell működni, mint egy „mini-polgármester”.

 „Pártpolitika mentesen mindenkit képviselni kell, a kisközösségekből összetartó közösséget kell teremteni. 

Ez korábban Szentmihályon, Klebelsberg-telepen, Kecskésen és Gyálaréten is működött. A célom az, hogy visszaállítsam és működőképessé tegyem a közösségeket”-fejtette ki. Igaz az utóbbi években sem lépett háttérbe teljesen ezen a területen, de most, már a kampányban is több olyan programot hív újra életre, ami korábban színt és pezsgést vitt a városrészek mindennapjába. „Ezeket a programokat, ahogy a múltban, úgy a jövőben is szívesen támogatom a kapcsolatrendszeremmel és anyagilag is”-tette hozzá a képviselőjelölt.

 

Abban a kilenc évben, amikor Nógrádi Tibor a közgyűlésben képviselte a választókerületet, az ott élők rengeteg kérdéssel és kéréssel fordultak hozzá. Tehették ezt egyszerűen, mert amellett, hogy rendszeres fogadóórái voltak, mind a négy településrészen jelen volt, ahogy manapság szokás ezt fogalmazni: elérhető volt a választópolgároknak. 

„A legapróbb problémákat is ugyanúgy meg kell oldani, mit az ambiciózus terveket”

-fogalmazta meg a képviselőjelölt. A járdajavítás, vagy kisebb útfelújítás mellett a település jelenét és jövőjét befolyásoló beruházások készültek el. „Az egyik legnagyobb ilyen eredmény a Röszke és Szeged közötti út felújítása, vagy a tavaly év végén átadott Gyálai Holt-Tisza teljes rehabilitációja volt, amiben segítséget kaptam a térség országgyűlési képviselőjétől, Mihálffy Bélától is. 

A következő nagy terv, amiben képviselő úr szintén támogat, a kecskési vasúti átjáró két lépcsőben történő felújítása"

-árulta el Nógrádi Tibor. Kiemelte, hogy ennek azért is van komoly jelentősége, mert a BYD beruházás miatt átalakul Szeged közlekedése, ahhoz pedig, hogy a településrészek élhetőek maradjanak, sőt igazi nyertesei legyenek a beruházásnak, ahhoz fejleszteni kell.

 

A Nógrádi Tiborral készült podcast beszélgetést itt tudja meghallgatni Youtube csatornánkon és Spotify oldalunkon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.