Szeged

Nógrádi Tibor visszatér, és újra fejlődő pályára állítaná Szentmihályt

Nógrádi Tibor visszatér, és újra fejlődő pályára állítaná Szentmihályt

Négy fejlesztési céljából most teljesül a negyedik

Kovács György
2024. március 21., csütörtök
Nógrádi Tibor visszatér, és újra fejlődő pályára állítaná Szentmihályt

Nógrádi Tibor Szentmihályon a Márvány utcai óvodánál tartott közösen sajtótájékoztatót Ruzsa Roland, önkormányzati képviselővel. Nógrádi Tibor, aki 2010 és 2019 között két cikluson át képviselte a városrészt, most ismét megméretteti magát a választáson és feltámasztaná a korábban általa létrehozott szentmihályi részönkormányzatot is.

Nógrádi Tibor, Ruzsa Roland
Nógrádi Tibor és Ruzsa Roland sajtótájékoztatót tart Szentmihályon. Fotó: Ruzsa Roland Facebook oldala.

 

2010-ben, amikor megnyertem az önkormányzati választást, akkor az első közjogi lépés az volt, hogy egy szentmihályi részönkormányzatot hívtunk életre, amely fejlődési lehetőségeket térképezett fel a településen, illetve egy koncepciót, egy stratégiát alkotott meg

– emlékeztetett a politikus. Hozzátette, akkor az első kérdés az volt, hogy hol lehet egy főteret kialakítani Szentmihályon. 2010-ben ezt az anyaotthon előtti téren álmodták meg, mivel ott van a posta, az ABC, illetve a település egyetlen vendéglője is. Bár a rendelkezésre álló terület nem volt nagy, de mint mondta, olyan helyre kellett vinni, ahol megállnak az emberek, ahol le tudnak ülni. Kiemelte, az akkori közterület kialakítása nagyon sok társadalmi, közösségi munkával tudott megvalósulni.

 

Négy célból most teljesül a negyedik

A jelenlegi Márvány utcai játszótér helyén, Nógrádi Tibor 2010-es megválasztásakor egy már négy éve nem üzemelő, elhanyagolt labdarúgó pálya volt, azonban ez a pálya nem volt szabályos méretű, mi több, a legenda szerint a futballmérkőzéseken átbicikliztek a pályán.

A részönkormányzat a Betyárok terén egy új sporttelepet fejlesztett és így felszabadult a mostani terület, melynek hasznosításáról a település közösen gondolkozott, 

ekkor született meg egy közpark kialakításának gondolata, aminek a megvalósítása most kezdődött el.

A tervek szerint a terület egyharmada kerül most fejlesztésre, melyen játszótér, szabadtéri kondipark, ivókút, valamint padok is kihelyezésre fognak kerülni, térvilágítással ellátva. 

A 2010-ben megalkotott elképzeléseket, az elmúlt években a részönkormányzat híján a Szentmihályi Egyesület képviselte, ezúton is köszönet nekik érte.

Nógrádi Tibor kiemelte, ez még csak az első üteme a fejlesztésnek, már készen állnak a tervek a park továbbépítésére. Ezekből egyenlőre kettőt árult el: Az egyik egy ikonikus szobor kihelyezése, amely Szentmihály első köztéri szobra lesz és a település identitásához kötődik. Az alkotást Bánvölgyi László, szentmihályi szobrászművész készíti, amelynek a makettjét hamarosan befogják mutatni. A szobor egy padon ülő, népviseletbe öltözött asszonyt fog ábrázolni, aki a nagy hírű helyi mesterséget, a paprikafűzést gyakorolja éppen.

A másik emlékmű Szentmihály híres elhunytjainak fog emléket állítani. 

Az elmúlt ciklusban nem volt részönkormányzata a településnek, ezért szeretném megköszönni a Szentmihályi Egyesületnek, aki képviselte a részönkormányzat gondolatait, terveit, és itt a megvalósítást is felügyelte. A civilek nagyon sokat segítettek, hogy a 2010-es kezdettől, a célok csorbulás nélkül eljussanak a mai napig

– fogalmazott Nógrádi Tibor. A politikus kiemelte, amennyiben megkapják a választói bizalmat Ruzsa Rolanddal, akkor a részönkormányzat újjáélesztésével szeretnék az eddigi célkitűzéseket folytatni, illetve újakat kijelölni. 

 

Ruzsa Roland támogatja Nógrádi Tibor elképzeléseit

Sportszerető emberként, számomra mindig is prioritást élvezett a sportnak a támogatása, illetve a sportolás lehetőségének a biztosítása. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a mellettem álló Nógrádi Tibor barátommal, ebben hasonlóképpen gondolkodunk, és tudom azt, hogy ő az elmúlt másfél évtizedben mennyit tett a szentmihályi közösség érdekében, illetve azért, hogy ez a park meg tudjon épülni

– tette hozzá Ruzsa Roland. Az önkormányzati képviselő bízik abban, hogy a jövőben együtt tudják fejleszteni a szentmihályi közösséget. A részönkormányzattal kapcsolatban úgy fogalmazott, 

maximálisan támogatom ezt az ötletet, hiszen azt az identitást, ami híressé tette a szentmihályi közösséget az elmúlt több évtizedben, azt mindenféleképpen szeretnénk visszaállítani itt Szentmihályon, és folytatni azt a munkát, amit Nógrádi Tibor képviselősége idején befejezett. 

Hozzáfűzte, több helyivel is beszélt az elmúlt időszakban, amióta kiderült, egyéni körzetének egy része Szentmihályra került. Kiemelte, nagy örömmel fogadta, hogy az emberek nyitottak erre a változásra, de leginkább azt, hogy újra zajos közösségi élet legyen ezen a gyönyörű településen.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.