Szeged

Ekkor indulhat el a szegedi BYD gyár termelése

Ekkor indulhat el a szegedi BYD gyár termelése

2024. február 2., péntek
Ekkor indulhat el a szegedi BYD gyár termelése

A BYD elektromos autógyártó cég Európa első üzemét létesíti Szegeden amely a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházása lesz.

 

 

A BYD szegedi gyárépítésének első szakasza kezdődött el január 30-án a hivatalos előszerződés aláírásával – derül ki a kínai autógyártó közleményéből, amely szerint az üzemben a BYD új energiákkal hajtott járművei  készülnek majd kifejezetten az európai piacra.

A gyár a termelését három éven belül kezdi meg.

Az autógyártó számára az üzem különös jelentőségét az adja, hogy az megerősíti a márka elektromos járműveinek európai piaci jelenlétét, hiszen sehol máshol nem sikerült még megvetni lábukat Európában.

A cég személyautói 2022-ben mutatkoztak be Európában, azóta már 250 telephely nyílt 19 európai országban. A gyártó jelenleg hat modellt – BYD Tang, BYD HAN, BYD Atto 3, BYD Dolphin, BYD Seal és BYD Seal U – kínál a kontinensen három méretkategóriában, kifejezetten az európai ízlésre szabva.

 A tervekben két új modell idei bevezetése is szerepel - teszi hozzá a Világgazdaság.

A BYD elkötelezett és következetes képviselője és támogatója a zöldenergetikai átalakulásnak, globálisan is vezető elektromosautó-gyártó. 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.