Szeged

Már hat éve eldőlt, hol épül meg a katolikus iskola

Már hat éve eldőlt, hol épül meg a katolikus iskola

Navracsics Tiborral egyeztettek az ügyben

Kovács György
2024. január 23., kedd
Fotó: Kovács György
Már hat éve eldőlt, hol épül meg a katolikus iskola

Mint arról beszámoltunk, Navracsics Tibor Szegeden járt megbeszélni a térségeit érintő ügyeket. Többek között Nagy Sándor alpolgármesterrel is találkozott, aki a katolikus iskolaépítés helyszínét is témába hozta.

Navracsics Tibor a sajtó kérdéseire válaszol. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

A miniszter kiemelte, az alpolgármesterrel sok dologban egyetértettek, például abban, hogy Csongrád-Csanádra szeretnének egy prosperáló, a növekedés élén álló vármegyeként tekinteni a jövőben. Navracsics Tibor kiemelte, a Dél-Alföldre is sajnos igaz - mint a Dél-Dunántúlra - hogy az elmúlt harminc évben nem tudta kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek rendelkezésre álltak. 

Bízunk abban, hogy a BYD autógyárral és a megvalósult, továbbá közeljövőben folytatódó infrastrukturális fejlesztésekkel, amelyekre rákapcsolódva a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium egy komplex nagytérségi fejlesztési tervet dolgoz ki, el is fogja érni ezt a célt Csongrád-Csanád vármegye.

A sajtótájékoztatón kitért arra, hogy Nagy Sándor és Márki-Zay Péter is több dologban kért a segítséget, ezek többnyire uniós pénzekkel kapcsolatosak voltak, amelyekben a miniszter teljes mértékben partnerségre törekszik, hogy ezek a programok megtudjanak valósulni.

 

A szegedi alpolgármesterrel egy dologban nem tudtak megegyezni

Navracsics Tibor elmondta, Nagy Sándorral az erdőtelepítéssel, illetve az iskolaépítés helyszínével nem tudtak közös nevezőre jutni. Újságírói kérdésre elmondta, természetesen van megoldás és ott fog megépülni ahol eddig is tervezték.

Ez 2018 óta, idestova hat éve élő terv

- szögezte le, amiben nem lát semmilyen kivetnivalót.

 

A momentumos alpolgármester ellenállása egyébként nem túl meglepő, ugyanis lényegében erre építi jelenleg kampányát a szegedi Momentum. A cél érdekében pedig még a rendszeresen botrányba keveredő, radikális szélsőbaloldali Szikra Mozgalommal is összefogtak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.