Szeged

A legizgalmasabbak között a Szeged-Szabadka vasútvonal

A legizgalmasabbak között a Szeged-Szabadka vasútvonal

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 30., kedd
A legizgalmasabbak között a Szeged-Szabadka vasútvonal

November 28-án indult el az első vonat az útvonalon.

 

 

Az Interrail portál 1959 óta segíti az utazókat Európa felfedezésében, és most a november óta működő Szabadka-Szeged vasutat is felvette arra a tízes listára, amely azokat a vasutakat tartalmazza, amelyeket 2024-ben ki kell próbálni, mert „izgalmas tapasztalatokat” tartogat az utazóknak - írja a Szabad Magyar Szó.

Ezen a vasúti vonalon az utasok ismét közlekedhetnek majd Belgrád és Budapest között. Habár a gyorsvasút megépítésére a két város között még néhány évet várni kell, ez a szakasz lényeges fejlődést jelent

 – olvasható a portálon.

 

A további javaslatok között szerepel az éjszakai vonatozás Brüsszelből vagy Párizsból Berlinig, a Bécset, Innsbruckot és Hamburgot összekötő ultramodern éjszakai vonatjárat, a Berlin, Drezda, Budapest és Bécs közötti vonatozás, valamint több München és Olaszország közötti járat is.

Az Interrail kedvezményeivel az utasok harminchárom ország harmincezer állomása között tudnak vonatozni.

Lázár János építési és közlekedési miniszter legutóbb arról számolt be, hogy a Szeged-Szabadka vasútvonal beváltotta a hozzáfűzött reményeket, sikeressége miatt pedig bővíteni is tervezik a szolgáltatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.