Szeged

Elindult az első vonat a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Elindult az első vonat a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Lázár János már további fejlesztésekről beszélgetett a vonat fedélzetén.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 28., kedd
Elindult az első vonat a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Reggel komoly médiaérdeklődés övezte a vonal avatását, a vasút barátok fényképezői, kamerái mellett elindult az első vonat Szegedről Szabadkára. 

 

 

 

A vonat néhány perccel negyed 6 után gurult ki a szegedi vasútállomásról. Röszkén egy 40 perces határellenőrzés után folytatta az útját Szabadka felé.

Az ünnepi első járaton utazott Lázár János építési és közlekedési miniszter, Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai parlamenti frakcióvezetője és Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója is.

Már most elhangzottak további fejlesztések. 

A két város közötti tram-train közlekedés kiépítését sem tartják elképzelhetetlennek. Kiderült hogy Szeged-Szabadka vasúti bérletrendszer bevezetését tervezik, amely az országbérlethez és vármegyebérlethez hasonló lenne, ennek célja a könnyebb közlekedés elősegítése lenne. Erről Lázár János azonnali egyeztetést kezdeményez szerb kollégájával, elképzelhető, hogy már a holnapi kormányülésen is szó lesz erről a döntésről.

 

Dr. Pafféri Zoltánt, a MÁV elnök-vezérigazgatóját arra kérte Lázár János, hogy már a holnapi kormányülésre készítsen elő egy olyan tervezetet, amely a két város közti kedvező bérletről szól, és ezt egyeztesse is a szerb kollégájával.

A vonatot Palicson Goran Vesic, szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter fogadta és Lázár Jánossal sajtótájékoztatót tartottak.

Köszönetünket fejezzük ki a fejlesztés elvégzéséért. Reméljük, hogy ez csak az első lépés a két ország közlekedésének közös fejlesztésében.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.