Szeged

A Szeged-Szabadka vasút népszerűsége a buszjárat megszűnését jelentheti

A Szeged-Szabadka vasút népszerűsége a buszjárat megszűnését jelentheti

Kovács György
2024. január 26., péntek
A Szeged-Szabadka vasút népszerűsége a buszjárat megszűnését jelentheti

Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön számolt be arról, hogy a Szeged-Szabadka vasútvonal beváltotta a hozzáfűzött reményeket, sikeressége miatt pedig bővíteni is tervezik a szolgáltatást - sőt, tárgyalás alatt áll, a Szeged-Szabadka vasútvillamos elindítása is. A kötöttpályás közlekedés fellendülése viszont úgy tűnik elsorvasztja a buszozást.

 

 

A Subotica-trans igazgatója szerint komoly változásokat kell eszközölni egyes, eddig népszerűnek tartott járatok tekintetében is. Ezek egyike a Szabadka-Szeged járat, amely a vasúti személyszállítás újraindulása óta rengeteg utast veszített el.

Ez a vasútvonal jelenleg hatalmas konkurenciát jelent a Subotica-trans számára és elvileg nekünk egy járatunk volt, amely kapcsot jelentett Szabadka és Szeged között, de most, a vasúti személyszállítás újraindulásával és a határ menti együttműködés felgyorsulásával, vagyis a határon való várakozás megszűnésével az autóbusszal történő személyszállítás már egyre kevésbé versenyképes és ezt a bevételeinken is, de az utasok számán is látni lehet 

– idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó Dejan Ljubisavljević igazgatót.

A vállalat vezetője kiemelte, minden nap figyelemmel kísérik és elemzik az utasok számát, és azok nagymértékű csökkenése miatt nagy a valószínűsége annak, hogy a Szabadka-Szeged járatot hamarosan megszüntetik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.