Sport

A legtökéletesebb játékra van szüksége a Pick Szegednek Barcelonában

A legtökéletesebb játékra van szüksége a Pick Szegednek Barcelonában

A féltételek adottak: teljes a keret, mindenki rendben

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. szeptember 18., szerda
A legtökéletesebb játékra van szüksége a Pick Szegednek Barcelonában

Csütörtökön 20:45-től a katalán fővárosban lép pályára az OTP Bank - Pick Szeged a Bajnokok Ligája második fordulójában. Az idei első meccsre ki ne emlékezne: egy szenzációs meccsen sikerült legyőzni a 2023-as BL-győztes Magdeburgot.

 

Apelgren: Nem kirándulni megyünk

A Pick Szeged vezetőedzője elmondta, mit vár a csütörtöki BL-rangadótól.

Barcelonában ha pályára lépsz, akkor a legtökéletesebb játékodat kell hoznod, ez minden csapatra igaz, így ránk is. Nem kirándulni megyünk Spanyolországba. Küzdünk, hajtunk majd egész meccsen és mindent megteszünk, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk. Ha ez sikerül, és ha nem a legjobb napjukat fogják ki, akkor lesz esélyünk bármit kihozni a találkozóból. Fontos lesz a visszarendeződés, ne legyen esélye a hazai csapatnak a gyors lerohanásra, ha ez megvalósul, akkor komoly csatára lesz kilátás.

A svéd tréner eddig még hibátlan a szegedi kispadon. (Fotó: Sólya Eliza)

 

Bodó Richárd: Felkészültünk belőlük

A magyar válogatott átlövő is megosztotta gondolatait a mérkőzés előtt.

Nagyon jó csapat az ellenfelünk, de felkészültünk belőlük, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat. A Barca az Barca, de nem rajtunk lesz nyomás, felszabadultan játszhatunk és ha sikerül a Magdeburg ellen bemutatott játékot megismételni, akkor lehet esélyünk arra, hogy megszerezzük a győzelmet.

Folyamatosan javuló formát mutat Bodó Richárd. (Fotó: Sólya Eliza)

 

Egy igazi kézilabdacsemege következik

A Barcelona-Szeged párosítás, egy igazán patinás párharc.

Korábban már 18 alkalommal is találkoztak a felek a Bajnokok Ligájában, emellett négyszer a BEK-ben is összefutottak. A mérleg nyelve a katalánok felé billen. A BL-ben négy szegedi és tizennégy Barca siker született.

A KEK-ben egy alkalommal tudta Pick Szeged felúlmúni aktuális ellenfelét, miközben háromszor alulmaradt. A szegedi klub a története során eddig egyszer tudott nyerni Barcelonában: 2008. március 15-én 16-13-as félidő után 32-28-ra sikerült a bravúr.

Legutóbb a 2022-2023-as szezonban mérkőztek meg a felek. Szegeden 35–28, hazai pályán 35– 25-re nyert a katalán alakulat.

Irtó nehéz hatvan perc vár a Kékekre. (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

 

Az ellenfélről

Spanyolország egyértelmű egyeduralkodójáról beszélünk: a Barcelona harmincegyszer hódította el a spanyol bajnokságot, és mellette huszonnyolcszor lett spanyol kupagyőztes.

A Bajnokok Ligája trófeát már tizenkét alkalommal emelhették magasba a katalánok. Legutóbb éppen a tavalyi szezonban, tehát ők a sorozat címvédői.

Az ellenfél eddig az idei szezonban egy meccset játszott a hazája bajnokságában és egyet a Bajnokok Ligájában. Mindkettőt sikerrel vette. A katalánok a BL-ben a norvég Kolstad otthonában nyertek 35-30-ra, majd az elmúlt hétvégén a Huescát győzték le hazai pályán 39-30-ra.

Egy korábbi szegedi játékos is erősíti az ellenfél keretét, a korábbi közönségkedvenc Thiagus Petrus személyében.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.