Politika

Íme Menczer Tamás tíz pontja

Íme Menczer Tamás tíz pontja

2 órája
Fotó: Facebook
Íme Menczer Tamás tíz pontja

Menczer Tamás tíz pontban szedte össze, mit is jelentenek hazánk gazdasági semlegességről szóló törekvései olvasható – a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatójának közösségi oldalán.

Íme a politikus tíz pontja:

  1.  A 2010 és 2020 közötti évtizedben Magyarország a nyertesek közé tartozott.
  2. A válságok - Covid, háború, szankciók, energiaválság stb. - megváltoztatták a világot.
  3.  A következő évtizedben az lesz nyertes, aki az új helyzetre helyes válaszokat ad.
  4. A brüsszeli válasz a blokkosodás, a keleti és nyugati gazdaságok szétválasztása, a kereskedelmi hidegháború.
  5. A brüsszeli válasz Magyarországnak rossz, a blokkosodás egy közepes méretű, export- és beruházásfókuszú gazdaságnak rendkívül káros, ráadásul Magyarország a nyugati blokk szélén lenne. A kereskedelmi hidegháborúból ki akarunk maradni!
  6. A brüsszeli blokkosodás Magyarországot a vesztesek közé lökné. Mi azonban a győztesek közé akarunk tartozni, épp ezért magyar választ adunk a helyzetre, ez pedig a gazdasági semlegesség. 
  7. A gazdasági semlegesség azt jelenti, hogy kizárólag a magyar érdek számít, nem vagyunk alárendelve senkinek.
  8. Vagyis a gazdasági semlegesség azt jelenti, hogy minden irányba folytatjuk és bővítjük a gazdasági, kereskedelmi, befektetési, energetikai együttműködésünket.
  9. A gazdasági semlegességnek köszönhetően jövőre a magyar gazdaság növekedése a 3-6 százalékos sávban lesz, sokkal feljebb, mint a várható uniós átlag.
  10. A gazdasági semlegesség az emberekről szól. Ennek a politikának köszönhetően lesz jelentős gazdasági növekedés. A gazdaság növekedésének köszönhetően lehetnek olyan céljaink, mint a gyermekek után járó adókedvezmény megduplázása, a kis- és középvállalkozók támogatása vagy a minimálbér és a garantált bérminimum további jelentős emelése, amely általános béremelést eredményez

– olvasható a Menczer Tamás bejegyzésében.

A kommunikációs igazgató hozzáfűzte: 

Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni!

– zárta a bejegyzését.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.