Hírzóna

Új Szociális Gondozó Központ alapkövét tették le Mórahalmon

Új Szociális Gondozó Központ alapkövét tették le Mórahalmon

A központ célja az idősgondozás korszerűsítése.

2 órája
Fotó: Karnok Csaba
Új Szociális Gondozó Központ alapkövét tették le Mórahalmon

- Mórahalom mintaváros, és a központ, valamint a garzonház kialakítása nagyszerű kezdeményezés – nyilatkozta a Délmagyarnak Mihálffy Béla Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője az új Szociális Gondozó Központ alapkövének letételekor.

Fotó: Karnok Csaba. Mórahalom – 2024.10.06. Szociális Gondozó Központ alapkőletétele a Kossuth parkban. Képen: Domonkos László, Nógrádi Zoltán, Mihálffy Béla, Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

 

Harmincöt éve jött létre Mórahalmon a szociális nappali ellátás és az idősgondozás, amely akkor egyedülálló ellátásformának számított. Azóta az idősek ellátásának számtalan formája fejlődött, a tanyagondnoki hálózattól a jelzőrendszerig, hogy minél szélesebb körű támogatást nyújtsanak az időseknek – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

A polgármester hozzátette, hogy a város úgy döntött, megépíti az új szociális gondozóközpontot, amely ötvözni fogja azokat az ellátásokat, amiket az elmúlt időszakban kialakítottak. Az új központ a kormány segítségével valósulhat meg, és a város tervei között szerepel, hogy a központ mellett magánbefektetéssel lakásokat alakítanak ki az idősek számára, akik fokozott figyelmet igényelnek. A tervek szerint a garzonház társasházi keretek között működik majd, és a központtal együtt emelt szintű szolgáltatást tud nyújtani.

A garzonház magántőke bevonásával épül, de a város is részt vállal a kivitelezésben. A polgármester elmondta, hogy a központ nappali ellátása állami szerepvállalással működik majd.

A garzonházban különféle szolgáltatások is helyet kaphatnak, például fodrászat, bár ezek a tervek még nem véglegesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.