Sport

Szeged büszke lehet: az ország legjobbjai ellen vette fel a kesztyűt az SZVE és a Szedeák

Szeged büszke lehet: az ország legjobbjai ellen vette fel a kesztyűt az SZVE és a Szedeák

Kiváló meccseket láthatott a Tiszavirág Sportuszoda és a Városi Sportcsarnok közönsége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 14., hétfő
Szeged büszke lehet: az ország legjobbjai ellen vette fel a kesztyűt az SZVE és a Szedeák

A hétvége folyamán vízilabdában és kosárlabdában is egy-egy nagyon komoly és patinás ellenfél érkezett Szegedre. A Szegedi Vízilabda Egylet a tavalyi ezüstérmes Vasast, míg az SZTE-Szedeák a címvédő Falcot fogadta.

 

Nagy jelentősége van a hitnek

Ahogy lapunk is tudósított: a Szegedi VE egy óriási csatában, 15-13-ra múlta felül a Vasas együttesét.

Nagyon rosszul kezdték a találkozót a szegediek, akik gyorsan egy kétgólos hátrányban találták magukat. Viszont hatalmas volt a tartása és a küzdőszelleme a szegedi együttesnek, gyorsan sikerült egyenlíteni. A második negyedben előfordult, hogy már hárommal is vezetett a Szeged. A meccs felénél 10-8 volt ide.

A harmadik játékrészben feljavult a csapatok védekezése, mindössze két-két találat született. Ami viszont a fő lényeg volt, hogy még mindig szegedi előnyt lehetett leolvasni az eredményjelzőről. Majd szenzációsan indult a záró negyed, Leinweber Olivér vezérletével 14-10-re lépett el az SZVE. Ezután viszont nagyon megemberelte magát a Vasas, egészen egy gólra zárkózott a vendég alakulat. Az utolsó szó viszont a hazaiaké volt.

Az összecsapás után a hazaiak vezetőedzője, Kiss Csaba úgy fogalmazott, hogy

Látszik a fokozatosság: Kaposvár, Szolnok, BVSC és most ez a mérkőzés. Tényleg nagy jelentősége van a hitnek mostmár. Ezek a csapatok ellen sem úgy ugrunk már be, hogy jó meccset akarunk játszani, hanem nyerni akarunk. Ez óriási különbség.

Hangsúlyozta:

Akarjuk, elakarjuk venni a győzelmet, át akarjuk élni azt az eufóriát, amit most mindenki átél. Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki kilátogatott, mert nagyon-nagyon hozzátette a közönség is a magáét.

Szenzációs meccset láthatott a szegedi publikum.

 

A szív a helyén volt

Hatalmas szívvel küzdött az SZTE-Szedeák is, meg is tudták szorítani a címvédő Falcot, azonban nekik nem jött össze a bravúr. A vége 82-87 lett a szombathelyieknek.

Egyáltalán nem kezdte alárendelt félként az összecsapást a Szeged, tartották a lépést a hazaiak, akik ráadásul az első negyedet meg is tudták nyerni 26-22-re. A második játékrészben sem volt nagy különbség a felek között, de ezúttal a négy pontnyi differencia a Falco javára szólt, így 44-44 volt a nagyszünetben.

Viszont ha fel kell róni negatívumot a Szedeák meccsével kapcsolatban, akkor az mindenféleképpen a harmadik negyed lesz. A szegediek nagyon bent maradtak az öltözőben, amit a Szombathely kegyetlenül kihasznált. A meccs háromnegyedénél tizenhárom volt közte (56-69). A zárónegyed sem úgy indult jól, több mint húsz pontra nőtt a felek közötti szakadék. Ezután viszont magára talált a Szeged, elindult a nagy hajrá, de sajnos az idő már nem volt elég. A vége 82-87 lett a Falconak.

Az összecsapás után a Szedeák csapatkapitányával, Balogh Szilárddal értékeltünk:

Először is megszeretném köszönni a szurkolók támogatását, hiszen nélkülük ez biztos nem sikerült volna. Egy nagyon jó hangulatú, nagyon színvonalas meccs volt

- fogalmazott a szegedi kosaras, majd hozzátette:

Küzdöttünk végig, a végén kijött, hogy jobb volt a Falco, nem véletlen egy Bajnokok Ligájás csapat, de szerintem a szívünk a helyén volt.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE, illetve SZTE-Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.