Sport

Óriási bravúr: két vállra fektette a tavalyi ezüstérmest a Szegedi VE

Óriási bravúr: két vállra fektette a tavalyi ezüstérmest a Szegedi VE

Fantasztikus győzelmet láthatott a Tiszavirág Sportuszoda közönsége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 12., szombat
Óriási bravúr: két vállra fektette a tavalyi ezüstérmest a Szegedi VE

A Szegedi VE az előző hétvégi BVSC elleni bravúrpontszerzést követően első hazai mérkőzését játszotta. A Tiszavirág Sportuszodába a tavalyi ezüstérmes Vasas érkezett. Egy rendkívül színvonalas és kiváló meccset játszottak a csapatok.

Érthető módon nagy volt az érdeklődés. Szép számú szegedi publikum támogatta a hazaiakat.

 

Az első támadás végén a Vasas szerezte meg a vezetést, majd azonnal érkezett a második vendég találat is, még az első percen belül. Majd Leinweber Olivér révén azonnal sikerült zárkózni a szegedieknek. Sziládi Kristóf volt nagyon harcias, labdaszerzését követően egy az egy ellen úszhatott a kapusra, értékesített ziccerét, ezzel egyenlített a Szeged (2-2). Valami egészen elképesztő gyorsasággal a hazai vezetés is megszületett, még a negyed felénél sem jártunk ekkor. A játékrész 3-3-al zárult.

A második negyed elején azonnal visszavette előnyét az SZVE, azonban a vendég válasz sem maradt el. Kétszer is vezetett a Vasas, de a játékrész felénél döntetlen volt az állás (6-6). Két és fél perccel a negyed vége előtt ismét két gól volt a csapatok között, de ezúttal a Szeged javára. A nagyszünet előtt 17 másodperccel háromra duzzadt a Tisza-partiak előnye, sajnos egy ötméteres révén még tudott közeledni a Vasas. A mérkőzés felénél 10-8.

Izgalmas és színvonalas első két negyedet játszottak a csapatok.

 

Gyorsan visszaállt a háromgólos szegedi előny. A harmadik negyedre mindkét csapat védekezése feljavult, sokkal kevesebb gól született. Az előző játékrész 12 találatához képest csak négy esett, 2-2-es eloszlásban. A meccs háromnegyedénél 12-10 állt az eredményjelzőn, egyre közelebb állt az SZVE a bravúrhoz. Már csak nyolc perc választotta el a szegedieket ettől.

Leinweber Olivér már az ötödik gólját jegyezte a záró negyed elején, jól folytatták az összecsapást a szegediek. A következő hazai támadás is eredményes volt, így először volt négy a felek között (14-10). Azonban két gyors találattal tudott reagálni a Vasas, öt perc volt még hátra, közelről sem volt a lefutott a meccs. Főleg annak fényében, hogy még közelebb zárkózott a fővárosi alakulat. Kiss Csaba időt kért két és fél perccel a vége előtt, az azt követő támadásból be is tudott találni a Szeged. Több gól nem született, összejött ez az óriási bravúr.

E-ON férfi vízilabda OB I. 4. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Szegedi Vízilabda Egylet - Vasas-Plaket 15-13 (3-3 ; 7-5 ; 2-2 ; 3-3)

A mérkőzést itt tudják megtekinteni:

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.