Sport

A vármegyei olimpikonok és paralimpikonok is átvették az állami kitüntetést

A vármegyei olimpikonok és paralimpikonok is átvették az állami kitüntetést

Több kiváló eredmény született a nyáron

2 órája
A vármegyei olimpikonok és paralimpikonok is átvették az állami kitüntetést

Az olimpián és paralimpián kiemelt eredményt elérő Csongrád-Csanád vármegyei sportolók teljesítményét ismerték el. Sulyok Tamás köztársasági elnök az Országházban adta át az állami kitüntetéseket.


Az olimpikonok és paralimpikonok egyszerre álltak ki erő- és jellempróbát, mindkettőben bizonyítottak, így váltak példaképeinkké – hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelt eredményt elért sportolók és sportszakemberek állami kitüntetéseinek átadásán az Országházban.

Az államfő több Csongrád-Csanád vármegyei sportolónak is átadhatta az állami kitüntetéseket.

A Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta a párizsi olimpián bronzérmet szerzett kajakosnak, az algyői Kopasz Bálintnak. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta az államfő Kopasz Bálint édesanyjának, egyben edzőjének Kopaszné Demeter Irénnek, valamint az MVM Szeged VE edzőjének, Hüvös Viktor Balázsnak, és a klub olimpiai ezüstérmesének, Nádas Bencének.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozta Sulyok Tamás a paralimpián bronzérmet nyert Major Endre asztaliteniszezőnek. A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a paralimpián bronzérmes Szvitacs Alexa edzője, a Szegedi AC asztaliteniszezője, Vitsek Iván, míg a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Márki Ernő, az ATSK Szeged elnöke vehette át kiemelkedő felkészítő munkája elismeréseként.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.