Sport

Gyönyörű szegedi siker a paralimpián

Gyönyörű szegedi siker a paralimpián

Major Endre bronzérmes

2024. szeptember 4., szerda
Gyönyörű szegedi siker a paralimpián

A szegedi asztaliteniszező, Major Endre bronzérmet szerzett szerdán az MS1-es kategóriában a párizsi paralimpián.

Fotó: M4 Sport/Martom Lenart

 

Az 55 éves, Európa-bajnok játékos – aki Rióban negyedik, Tokióban pedig ötödik volt – már azzal bebiztosította dobogós helyezését, hogy kedden megnyerte a negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket.

A kerekesszékes szegedi pingpongos szerdán azzal a brit Robert Daviesszel mérkőzött a legjobb négy között, akit a tavalyi, sheffieldi Eb döntőjében 1:2-ről fordítva legyőzött, s ezzel egyben megszerezte magának a kvótát a mostani paralimpiára.

A szerdai összecsapást nem kezdte jól, 0-6 után szerezte az első pontját, és bár aztán felzárkózott, a szigetországi ellenfél került szettelőnybe. A második játszmában is Davies irányított, könnyedén gyűjtögette a pontokat, Major pedig sokat hibázott, így hamarosan kétjászmás hátrányba került.

A harmadik felvonásban végig Major vezetett – 8-7-nél időt kért Vigh Zsolt szövetségi kapitány -, és végül szoros végjátékban sikerült szépítenie, a negyedik szett pedig óriási izgalmakat hozott.

A brit visszavette az irányítást, 7-2-re elhúzott, de Major nem adta fel és kiegyenlített, majd miközben három meccslabdát hárított, többször neki volt labdája az egyenlítéshez. 15-14-nél aztán Davies kihasználta a negyedik mérkőzéslabdáját, így ő jutott a pénteki döntőbe, míg a magyar játékos bronzéremmel fejezte be szereplését a francia fővárosban.

Major Endre a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, egy-egy arany és ezüst után az első bronzot.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.