Sport

Eső volt tegnap Párizsban, de nem akármilyen...magyar éremeső (+fotók)

Eső volt tegnap Párizsban, de nem akármilyen...magyar éremeső (+fotók)

A mieink két arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 10., szombat
Eső volt tegnap Párizsban, de nem akármilyen...magyar éremeső (+fotók)

Rendkívül sikeresen zárták a magyar sportolók a párizsi olimpia pénteki versenynapját.

Fotók: MTI

 

Két magyar, két fantasztikus teljesítmény, két érem

Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid bronzérmes lett a nyíltvízi úszás 10 kilométeres számában.

A magyar aranyérmes nagyjából 5.9 kilométerig vezetett, aztán a második helyre került, míg bronzérmesünk a 8. helyen volt. 6600 méternél Rasovszky újra az élre került, és Betlehem egyre jobban jött fel.

Kevesebb mint két kilométerrel a vége előtt Betlehem a negyedik helyen is úszott, a végén hatalmas csata ment a dobogós helyezésekért. Mindkét magyar nagyon jól hajrázott, Rasovszky Kristóf német riválisát maga mögött tartotta, ezzel olimpia bajnok lett, míg Betlehem Dávid hatalmasat úszva szerezte meg a bronzérmet.

A képek tökéletesen visszaadják mennyire örült egymás sikerének a két magyar úszó:

 

Három érmet szereztünk kajak-kenuban

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó ezüst-, a Pupp Noémi, Fojt Sára páros bronzérmet szerzett a női kajak kettesek 500 méteres versenyében.

Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp és Fojt fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek.

Nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos páros 500 méteren. A friss Eb-győztes magyar egység a döntőben jól rajtolt, fél távnál harmadik volt a németek és az ausztrálok mögött, de óriási tempót diktált a táv második felében és végül a második helyen ért célba.

Hatalmas eufória volt mikor kiderült, hogy a bronzérem is megvan női kajak kettesünknek. Pupp Noémi és Fojt Sára nyakában a két magyar honfitársuk mellett a németek is ott voltak az öröm perceiben. Nádas Bence pedig az MVM Szeged VE sportolójaként állhatott fel a dobogóra.

 

Egy nem várt, szenzációs siker

A 18 éves Márton Viviana első olimpiáján, első magyar női tekvandósként a sportág első érmét, aranyérmét szerezte. Márton a szerb Aleksandra Perisiccsel csapott össze a döntőben és mindkét menetet megnyerve 2-0-ra diadalmaskodott.

Szavakkal nem lehet leírni mit jelent számára, a sportág számára és Magyarország számára ez az arany. Beszéljenek a képek:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.